Tavasztól elindul az új városkártya-rendszer a Székesfehérvár APP-on keresztül

Kedvezményes vásárlást tesz lehetővé az új városkártya-hálózat, amely a város mobil applikációja, a Székesfehérvár App segítségével indul el tavasszal. Az új rendszer, amely a korábban jól bevált Ősfehérvár kártyához hasonló lesz, a járvány miatt nehéz helyzetbe került kereskedelmi és szolgáltató szektor újraindítását célozza azzal, hogy ösztönzi a lakosságot a helyi termékek vásárlására és a helyi szolgáltatások igénybevételére.
2021.03.17. 10:30 |

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány (Alba Innovár) Székesfehérvár városával együttműködésben egy évvel ezelőtt indította el a Székesfehérvár alkalmazást (SZF), melyet eddig 5900 fehérvári töltött le.

Az applikáció teljes mértékben a fehérváriak életminőségének javítását tűzte ki célul. Segítségével a közszolgáltatók – a Városgondnokság, a Depónia Nonprofit Kft., a SZÉPHŐ Zrt. és a Fejérvíz Zrt. – azonnal, célzottan tudják értesíteni a lakosságot a közszolgáltatásokról, az esetleges problémákról, illetve folyamatosan közlik a hirdetményeket. Legalább ugyanilyen fontos, hogy ha bárki bárhol problémát észlel, azonnal bejelentheti azt az adott szolgáltatónál, és követheti a helyzet megoldását egészen végig. Ezen kívül a Székesfehérvár App folyamatos hírekkel is szolgál, tájékoztat a legfontosabb történésekről, és programajánlóval, okostérképpel is segít az idő hasznos eltöltésében.

Az applikáción keresztül tavasztól lesz elérhető a kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosító városkártya-rendszer, melyet a helyi kereskedések, szolgáltatások újraindításának támogatására hirdetnek meg, a korábban jól bevált Ősfehérvár kártya mintájára.

A tervek szerint a csatlakozókkal egyeztetett mértékű kedvezménnyel bátorítják a lakosságot a helyi termékek fogyasztására, a helyi szolgáltatások igénybevételére, így segítve a vállalkozásokat marketingkampányok indításában.

A kapcsolódni kívánó kereskedelmi egységek előzetesen az info@albainnovar.hu elérhetőségen regisztrálhatnak.

A Székesfehérvár App-ban a szolgáltatás a Városkártya menüpontból érhető el, itt megtalálható a városkártya képe, alatta egy Beváltás gombbal. Erre a gombra kattintva lehet a kártyát beváltani egy adott boltban. Az Okostérkép menüben a városkártya-helyekre külön lehet szűrni egy kapcsoló segítségével. Így lehetőség lesz arra, hogy az egyes kategóriákra szűrjünk, és azon belül láthassuk az összes vagy csak városkártya elfogadó helyeket. Ha egy boltra kattintunk, és megjelenítjük az adatlapját, látni lehet, hogy Városkártya elfogadó hely-e.

Fontos információk a használatról a VÁSÁRLÓK számára:

Vásárlás esetén, fizetéskor a vásárló elindítja a Székesfehérvár App-ot, a Városkártya menüre kattint, majd a kép alatti Beváltás gombra. Megnyílik a QR kód beolvasó oldal, és beolvassa a kereskedőnél, a kasszánál található kinyomtatott QR kódot. Ezt a kódot maga a rendszer generálja a kereskedőnek.

A leolvasás utána nagy betűkkel kiírja a telefon a városkártya számát, melyet a pénztáros rögzíteni tud. A szkennelés eredményeként a rendzer rögzíti, hogy mely időpontban, melyik vásárló, melyik boltban járt. A QR kód leolvasás után az App megkérdezi, hogy a vásárló hozzájárul-e a neve és e-mail címe továbbításához a boltos felé. A választól függően rögzíti a rendszer, hogy csak a vásárlás időpontját, a bolt nevét, a kártya számát, vagy a vásárló nevét és email címét is továbbítsa-e.

Fontos információk a használatról a KERESKEDŐK/PÉNZTÁROSOK számára:

A pénztáros vagy állandóan a kassza előtt tartja a nyomtatott QR kódot, vagy csak akkor veszi elő, amikor a vásárló a Székesfehérvár App-pal le akarja azt olvasni. Amikor a leolvasás megtörténik, a vásárló telefonján kiíródik a városkártya száma, melyet a pénztáros a saját kasszerendszerének egy gyűjtőjébe be tud vinni. (Azaz egy konkrét vásárláshoz/kosárhoz, melynek tételei és összegei ismertek a kereskedő számára, a saját rendszerében hozzáírja a városkártya számát.)

A kereskedő havi szinten, egy táblázat formájában kimutatást kap e-mailben, hogy milyen városkártya azonosítók vásároltak nála az előző hónapban. A táblázat része a dátum, a városkártya száma, valamint a kártyához tartozó név és e-mail cím – attól függően a vásárló hozzájárult-e ehhez. A boltos ezután a saját gyűjtőjének adataival, az egyedi azonosítón keresztül összekötve megkapja a táblázatot, láthatja, hogy az egyes vásárlók mit vásároltak a boltban, és ez alapján tud személyre szóló üzenetet küldeni a vásárlójának. A boltos automatikusan kapja a táblázatot minden hónap végén.

IOS-re innen töltsd le a Fehérvár app-ot!
Androidra pedig innen!

Gazdaság

 1. Tudatosság, likviditás, mobilbankolás – pénz, pénz, pénz!

  Nehéz téma a pénzügy? Mi jellemzi a családok büdzséjét Magyarországon? Hogyan kezdjen gazdálkodni egy fiatal pályakezdő? Számoljunk: albérlet vagy lakáshitel? Az ÖKK Podcast Árva Andrással, a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetőjével beszélgetett.

  2021.04.08.
 2. Gazdasági problémákat is kutatnak a Corvinus új fehérvári kutatólaborjában

  A Corvinus Székesfehérvári Campusán új kutatólabor várja a kutatókat, vállalati partnereket és oktatókat. A Corvinus doktoranduszai és munkatársai térítésmentesen használhatják ezt a sokféleképpen alakítható teret, amely coachingra, stream-rendezvények, konferenciák, gazdasági és társadalomtudományi kutatások és képzések megvalósítására egyaránt alkalmas.

  2021.04.07.
 3. Az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztését segítik

  Sok szeretettel vár minden érdeklődőt a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynokség és az Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. arra az április 13-i nemzetközi online konferenciára, ahol az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztési lehetőségeiről lesz szó.

  2021.04.06.
 4. A Hydro is segíti az OE Alba Regia Műszaki Kar hallgatóinak képzését

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak a tanfolyam elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.

  2021.03.31.
 1. 49 milliós tőkeinjekciót biztosított a Székesfehérvár Városi Tőkealap

  A Concrate Style Kft. részesült először a Székesfehérvár Városi Tőkealap támogatásából. Az öt éve stabilan működő cégből a 49 millió forint tőkeinjekcióért cserébe 40 százalékos tulajdonrészt szerzett minimum három évre az RVA. A Concrate Style Kft. által gyártott, egyedi megjelenést biztosító lakberendezési termékekről és a tőkeinjekció fontosságáról Göbölös Krisztián ügyvezető beszélt.

  2021.03.24.
 2. Székesfehérvár áll az országos lakáspiac csúcsán

  A megyeszékhelyek közül jelenleg Székesfehérváron érnek a legtöbbet az eladásra kínált lakások és házak, több mint fele drágább 40 millió forintnál. Az árak nagyon erős korrelációt mutatnak az átlagkeresettel. - számolt be cikkében a g7.hu.

  2021.03.20.
 3. Családbarát, felelős foglalkoztató a Simon Plastics Kft. 2021-ben

  A Simon Plastics Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2021-ben. A díjat Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAKPont szakmai vezetője adta át Simon Péter ügyvezető igazgatónak szűk körben a vállalat telephelyén.

  2021.03.18.
 4. Április 1-től minden számlát lát az adóhivatal

  Április 1-től minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal; március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak.

  2021.03.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár