Tavasztól elindul az új városkártya-rendszer a Székesfehérvár APP-on keresztül

Kedvezményes vásárlást tesz lehetővé az új városkártya-hálózat, amely a város mobil applikációja, a Székesfehérvár App segítségével indul el tavasszal. Az új rendszer, amely a korábban jól bevált Ősfehérvár kártyához hasonló lesz, a járvány miatt nehéz helyzetbe került kereskedelmi és szolgáltató szektor újraindítását célozza azzal, hogy ösztönzi a lakosságot a helyi termékek vásárlására és a helyi szolgáltatások igénybevételére.
2021.03.17. 10:30 |

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány (Alba Innovár) Székesfehérvár városával együttműködésben egy évvel ezelőtt indította el a Székesfehérvár alkalmazást (SZF), melyet eddig 5900 fehérvári töltött le.

Az applikáció teljes mértékben a fehérváriak életminőségének javítását tűzte ki célul. Segítségével a közszolgáltatók – a Városgondnokság, a Depónia Nonprofit Kft., a SZÉPHŐ Zrt. és a Fejérvíz Zrt. – azonnal, célzottan tudják értesíteni a lakosságot a közszolgáltatásokról, az esetleges problémákról, illetve folyamatosan közlik a hirdetményeket. Legalább ugyanilyen fontos, hogy ha bárki bárhol problémát észlel, azonnal bejelentheti azt az adott szolgáltatónál, és követheti a helyzet megoldását egészen végig. Ezen kívül a Székesfehérvár App folyamatos hírekkel is szolgál, tájékoztat a legfontosabb történésekről, és programajánlóval, okostérképpel is segít az idő hasznos eltöltésében.

Az applikáción keresztül tavasztól lesz elérhető a kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosító városkártya-rendszer, melyet a helyi kereskedések, szolgáltatások újraindításának támogatására hirdetnek meg, a korábban jól bevált Ősfehérvár kártya mintájára.

A tervek szerint a csatlakozókkal egyeztetett mértékű kedvezménnyel bátorítják a lakosságot a helyi termékek fogyasztására, a helyi szolgáltatások igénybevételére, így segítve a vállalkozásokat marketingkampányok indításában.

A kapcsolódni kívánó kereskedelmi egységek előzetesen az info@albainnovar.hu elérhetőségen regisztrálhatnak.

A Székesfehérvár App-ban a szolgáltatás a Városkártya menüpontból érhető el, itt megtalálható a városkártya képe, alatta egy Beváltás gombbal. Erre a gombra kattintva lehet a kártyát beváltani egy adott boltban. Az Okostérkép menüben a városkártya-helyekre külön lehet szűrni egy kapcsoló segítségével. Így lehetőség lesz arra, hogy az egyes kategóriákra szűrjünk, és azon belül láthassuk az összes vagy csak városkártya elfogadó helyeket. Ha egy boltra kattintunk, és megjelenítjük az adatlapját, látni lehet, hogy Városkártya elfogadó hely-e.

Fontos információk a használatról a VÁSÁRLÓK számára:

Vásárlás esetén, fizetéskor a vásárló elindítja a Székesfehérvár App-ot, a Városkártya menüre kattint, majd a kép alatti Beváltás gombra. Megnyílik a QR kód beolvasó oldal, és beolvassa a kereskedőnél, a kasszánál található kinyomtatott QR kódot. Ezt a kódot maga a rendszer generálja a kereskedőnek.

A leolvasás utána nagy betűkkel kiírja a telefon a városkártya számát, melyet a pénztáros rögzíteni tud. A szkennelés eredményeként a rendzer rögzíti, hogy mely időpontban, melyik vásárló, melyik boltban járt. A QR kód leolvasás után az App megkérdezi, hogy a vásárló hozzájárul-e a neve és e-mail címe továbbításához a boltos felé. A választól függően rögzíti a rendszer, hogy csak a vásárlás időpontját, a bolt nevét, a kártya számát, vagy a vásárló nevét és email címét is továbbítsa-e.

Fontos információk a használatról a KERESKEDŐK/PÉNZTÁROSOK számára:

A pénztáros vagy állandóan a kassza előtt tartja a nyomtatott QR kódot, vagy csak akkor veszi elő, amikor a vásárló a Székesfehérvár App-pal le akarja azt olvasni. Amikor a leolvasás megtörténik, a vásárló telefonján kiíródik a városkártya száma, melyet a pénztáros a saját kasszerendszerének egy gyűjtőjébe be tud vinni. (Azaz egy konkrét vásárláshoz/kosárhoz, melynek tételei és összegei ismertek a kereskedő számára, a saját rendszerében hozzáírja a városkártya számát.)

A kereskedő havi szinten, egy táblázat formájában kimutatást kap e-mailben, hogy milyen városkártya azonosítók vásároltak nála az előző hónapban. A táblázat része a dátum, a városkártya száma, valamint a kártyához tartozó név és e-mail cím – attól függően a vásárló hozzájárult-e ehhez. A boltos ezután a saját gyűjtőjének adataival, az egyedi azonosítón keresztül összekötve megkapja a táblázatot, láthatja, hogy az egyes vásárlók mit vásároltak a boltban, és ez alapján tud személyre szóló üzenetet küldeni a vásárlójának. A boltos automatikusan kapja a táblázatot minden hónap végén.

IOS-re innen töltsd le a Fehérvár app-ot!
Androidra pedig innen!

Gazdaság

 1. Június 15-től indul a nyári diákmunka program

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.10.
 2. 80 év titka az alumíniumiparban - a Múzeumok Éjszakájáig tekinthető meg a Köfém emlékkiállítása

  A Köfém Hengermű-Öntöde első üzemét 1941-ben alapították és idén ünnepli 80 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból áprilisban egy egész éves, Székesfehérvár polgárait is bevonó programsorozat részeként nyílt kiállítás a vállalat volt és jelenlegi dolgozói által felajánlott emléktárgyakból és az Arany János Iskola diákjainak az évfordulóra készült alkotásaiból.

  2021.06.09.
 3. Genius Loci díjat nyert a székesfehérvári Howmet-Köfém

  A tehetséggondozásért ismerték el a Howmet-Köfém Kft-t. A vállalat Genius Loci Díjat kapott a Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért regionális kategóriájában azért a tevékenységért, amivel a digitális készségek fejlesztését, a mérnöki szakmák népszerűsítését segítik.

  2021.06.08.
 4. 18 milliárd forintos beruházással fejleszti hazai cégeit, köztük a fehérvári üzemet a Hanon

  Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg – jelentették be hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

  2021.06.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4