Tavaszköszöntő dolgozói pikniket tartott a Grundfos

Idén is megszervezte dolgozói piknikjét a Grundfos Magyarország Kft. Kollégáik főzőversennyel, focival, közös edzéssel és szórakozással töltötték el a péntek délelőttöt a Bregyó Sportközpontban. A jó hangulatú tavaszi pikniken már a nyári folytatás is szóba került.
2022.04.08. 12:44 |
Tavaszköszöntő dolgozói pikniket tartott a Grundfos

Már kora reggel elkezdték a készülődést a piknikre a Grundfos Magyarország Kft. székesfehérvári dolgozói a Bregyó Sportközpontban.

A vállalat a világjárvány ellenére tavaly ugyan meg tudta tartani a Tavaszi Pikniket, azóta viszont sok új munkavállaló csatlakozott a céghez, akiknek ez volt az első ilyen közösségi élményük új munkahelyükön. Jól jelzi, mekkora érdeklődés előzte meg a hagyományos eseményt, hogy a 12 csapat számára meghirdetett főzőversenyre összesen 24 csoport adta be jelentkezését. A többi kolléga sem maradt aktivitás nélkül, hiszen a vállalat konditerme egy délelőttre a Bregyó Sportközpontba költözött, ahol lehetőség volt egyéni, valamint csoportos edzésre is. A komplex testedzésen kívül barátságos focimeccsek, pétanque és kosárlabdajáték is szerepelt a délelőtt programjában.

Udvar Csaba, a Grundfos Magyarország Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt. Mint elmondta, a tavalyi sikeres piknik és az a pandémia miatti korlátozások után már mindenki nagyon várta az ismétlést: „Nagyon vártuk már ezt az eseményt, mivel úgy érzem, hogy a tavalyi nagyon sikeres volt. Túl vagyunk pár járványhullámon és lezáráson. Jön a tavasz, jön a jó idő, ilyenkor az ember szeretne minél többet a szabadban, egy kicsit más környezetben lenni. Ez volt a fő mozgatórúgója annak, hogy megrendeztük ezt a mai programot.” – köszöntötte a megjelenteket az ügyvezető.

A piknikre kilátogatott dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is. A polgármester beszédében a közösség erejét és az emberi kapcsolatok fontosságát emelte ki. Mint mondta, az elmúlt években felértékelődött a találkozások jelentősége: „Amikor újra megélhetjük a találkozásokat, akkor igyekszünk ezzel élni, és rájövünk arra, hogy az emberi kapcsolatok teszik igazán értékessé az életet. Ezért is örültem annak, hogy a Grundfos a tavalyi évet követően az idén is megrendezi ezt a pikniket.”

A munkavállalók körében aratott nagy sikerére tekintettel már most bejelentésre került a következő alkalom. Udvar Csaba ügyvezető tájékoztatása szerint júniusban egy családi nappal egybekötött főzőversennyel készülnek dolgozóiknak. Folytatódnak továbbá a gyerekeknek szóló táborok is: a Tavaszi Zsibongó névre keresztelt, iskolai szünettel egybekötött rövid tábor után a nyáron 8 hetes, programokkal teli nappali táborba invitálják a munkavállalók gyermekeit.

Gazdaság

 1. Howmet támogatás a felsőoktatásnak

  Újabb „voucher” átadóra került sor hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját.

  2022.11.21.
 2. Vezess, elemezz, dönts!

  Vezess, elemezz, dönts! mottóval rendezett menedzserversenyt középiskolások számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Mondelez Hungária Kft. A résztvevők munkahelyi szituációkat imitálva, játékos gyakorlatok során mérték fel, hogy a munkahelyi légkörhöz rendkívül hasonlító, életszerű helyzetekben hogyan tudják érvényesíteni a különféle készségeiket, képességeit és főként önmagukat.

  2022.11.10.
 3. Modern Gyárak Éjszakája

  Immár hatodik alkalommal rendezik meg 2022. november 11-én  a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozatot, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.  A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot. A program oldalán a Videoton EAS és a MAcher gyárlátogatásaira lehet regisztrálni.

  2022.11.09.
 4. Nyílt napok a szakképzésben

  Nyílt napokkal várja a diákokat a Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy intézménye. 2022. novembere és 2023. januárja között bemutatóórák és pályaorientációs programok segítségével ismerhetik meg az egyes képzési helyek kínálatát a pályaválasztás előtt állók.

  2022.11.04.