-
Karácsony a kórházban
Csütörtök délelőtt – a sokévtizedes hagyományt folytatva – idén is karácsonyi ünnepséget szerveztek a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály ápolást igénylő kisgyermekeinek és szüleinek. Ebben az évben is Mits Péter és fiai, Mits Gergely és Mits Márton csaltak mosolyt dalaikkal a gyermekek arcára.
2025.12.18. -
Sokkal több mint szőnyeg
A 2025-ös év utolsó vendége Iraj Azarfaza volt az MCC székesfehérvári képzési központjában, aki Irán kettős arculatáról tartott előadást, majd válaszolt az érdeklődők kérdéseire is.
2025.12.18. -
Boggie Christmas koncert
Különleges karácsonyi koncertélményre várja a zeneszeretőket Boggie, aki a legismertebb ünnepi dallamok mellett saját dalaiból is hoz egy csokrot a december 20-i fehérvári fellépésére.
2025.12.17. -
Mézeskalácsos táncos est szépkorúaknak
A régi szép idők dallamai várják a Felsővárosi Közösségi Házban december 20-án rendezendő táncos est résztvevőit. A szépkorúaknak szervezett eseményre minden táncoslábút várnak a szervezők!
2025.12.17.
Tavaszi vitaminsaláta, medvehagyma pesto és online túra a Herbarius programok között
Lencsés Rita gyógynövényszakértő virtuálisan folytatja a sorozatot a gyógynövények, gyűjtésük és felhasználásuk ismertetésével, amit a Herbarius programok Facebook-oldalán tesz közzé.
A legújabb, online követhető kirándulás például megmutatja a légúti panaszokra alkalmazható pettyegetett tüdőfüvet is, miközben egy fehérvár-közeli medvehagyma-lelőhelyre kalauzol.
A kedvelt alapanyagot sokan használják a konyhában; ha egyesével csipkedjük le a leveleit, az állományra is vigyázunk, hívja fel a figyelmet a szakértő. Az emésztésserkentő, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyógynövény jó immunerősítő: kiváló alapanyaga a tavaszi salátának, akár a frissen szedett tyúkhúr, a virágzás előtt leszedett pitypanglevél vagy a salátaboglárka, amihez nagyon finom falat a saját magunk – fokhagymával, citromlével, olívaolajjal – készítette pestóval megkent kenyér.
Az is kiderült a népszerű gyógynövénytúrák oldalán, hogyan tudjuk megkülönböztetni a tyúkhúrt a borostyánlevelű veronikától, vagy a salátaboglárkát az ibolyától, és hamarosan újabb, ezúttal szörpreceptek ötleteivel gazdagodhatunk, az ibolya és a pitypang felhasználásával.
Az ismeretterjesztő-kedvcsináló anyagok természetesen interaktívak: a túrák vezetője várja a kérdéseket, hozzászólásokat a Facebookon vagy akár a lencsesrita82@gmail.com e-mail címre.