Tatán léptek tatamira a Fehérvár Karate Akadémia növendékei

Szombaton, Tatán került megrendezésre a Renmei Kupa elnevezésű területi kyokoshin karate verseny, ahol 340, jobbára utánpótlás korú sportoló mérhette össze erejét és tudását formagyakorlat, testvédős pontozásos közdelem és testvédős KO küzdelem versenyszámokban.

2019.02.11. 08:53 |

A Fehérvár Karate Akadémia 24 versenyzőt vonultatott fel a viadalon, akik a Kajdi István, Fekete-Páris Szabolcs, Kántor Sándor, Mayer Gábor alkotta edzői team irányításával összesen 31 érmet szereztek. Az edzők és a versenyzők számára is remek gyakorlási és erőfelmérési lehetőséget biztosított ez a rendezvény a Diákolimpiára való felkészülés hajrájában, míg az Akadémia három bírója, Mátó Katalin, Bőke Béla és Kreitl Péter is bővíthette bírói tapasztalatait.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Vereb Zsolt

Mayer Dorottya

Fekete-Páris Enikő

Fekete Panna

Bronzérem:

Mayer Eszter

Králl Máté

Nagy Daniella

Testvédős pontozásos küzdelem:

Aranyérem:

Amberg Zita

Králl Máté

Reichert Jázmin

Ezüstérem:

Fekete-Páris Balázs

Nagy-Dobondi Eszter

Francsics Ajsa

Erdélyi Albert

Vereb Zsolt

Bronzérem:

Tihanyi Ábel

Fekete-Páris Enikő

Nagy Daniella

Testvédős KO küzdelem:

Aranyérem:

Tihanyi Ábel

Puszta Péter

Kulcsár László

Bőke Eszter

Ezüstérem:

Erdélyi Albert

Vereb Zsolt

Erdélyi Endre

Tihanyi Eszter

Kántor Viktória

Fekete Panna

Bronzérem:

Kosik Kristóf

A felnőtt „C” kategóriások nehézsúlyú mezőnyében Király Zoltán, egy fejtalálattal és egy test ko-val kivívott győzelmek után aranyérmet szerzett.

A február 16-án megrendezésre kerülő felnőtt Magyar Bajnokságon Dezső Kata száll majd harcba a női -55kg bajnoki címéért.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak