Társasjátékkal tanítja a következő generációt a Hydro

Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.
2023.01.24. 15:40 |
Társasjátékkal tanítja a következő generációt a Hydro

A Profi-T-Ability logisztikai társasjáték országos versenyén harmadik helyezést elérő Bakonyi Márk, valamint osztálytársai, a bicskei Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum tanulói kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a Hydro Extrusion Hungary Kft. Verseci utcai központjában.

Bakonyi Márk eredménye azért is kiemelkedő, hiszen a Profi-T-Ability társasjáték kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, így minden versenyzőnek a logikai és logisztikai képességeire kellett hagyatkoznia. Ez igazolódott be a 2022 októberében megrendezett területi fordulóban is, amelyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum 24 tanulója – köztük Bakonyi Márk is – versenyzett a Köfém Művelődési Házban. A társasjáték formátumának szabadságával enged betekintést a logisztika területének mindennapjaiba, így mutatva be a fiataloknak ezt az ágazatot.

Szász Levente, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja főtitkára úgy fogalmazott, a Profi-T-Ability ötlete a jelenleg 150 klubtagot számláló NLVK egyik rendezvényén merült fel, ahol kiderült: középiskolás évei után szinte senki sem a logisztikában képzelte el magát a jelenlegi tagok közül. A Profi-T-Ability társasjátékkal szeretnének ezen a tendencián változtatni, és vonzóbbá tenni a logisztikai karriert. „A játék célja, hogy élményekkel építsen kapcsolatot a cégek és a diákok között.” – fogalmazott a főtitkár, aki hozzátette, a társasjáték nagy sikerére való tekintettel az idei évben is folytatódnak a régiós, valamint országos Profi-T-Ability versenyek.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvár Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében az élményalapú oktatás fontosságát emelte ki. „A játékos gondolkodás egészen mást kíván. Olyan dolgokat tanultok meg, mint az együttműködés, a kooperáció, valamint a komplex problémamegoldást. Ez mind olyan kompetencia, amit egy tanórán nagyon nehéz fejleszteni.” – hangsúlyozta a főtitkár, majd megköszönte a Hydro Extrusion Hungary Kft. támogatását és a duális képzésekben vállalt szerepét.

„A Hydro számára nagyon fontos a jövő generációjának oktatása. Éppen ezért nagy örömmel karoltuk fel az NLV Klub kezdeményezését.” – fogalmazott Veres Gábor, a Hydro Extrusion Hungary Kft. gyáregység igazgatója. Elmondta, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az együttműködést a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal.

A Profi-T-Ability története folytatódik, hiszen a vállalat öt darab, Hydro feliratos társasjátékot ajándékozott a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak. Ezekből néhány hamarosan elfoglalja helyét a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, ahol a diákok jelenleg 12 szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt. A többi pedig az intézmények között ’vándorol’ majd, hogy minél több fiatal kipróbálhassa.

Gazdaság

 1. Mérséklődés az ingatlanpiacon

  Csaknem két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal és az ingatlan.com lakbérindexéből. Az Otthon Centrum pedig arról adott ki tájékoztatást, hogy vidéken a panellakások ára átlagosan 2 százalékkal, a téglalakások átlagosan 8, a kertes házak négyzetméterára pedig átlag 10 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévére.

  2023.01.26.
 2. A Fehérvári Fogyasztókért

  Március 10-ig várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2023-ban is sor kerül, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora.

  2023.01.26.
 3. Társasjátékkal tanítanak

  Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

  2023.01.24.
 4. Csökkenő energiaköltségek

  A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált - nem fix hirdetményi áron vásárló - többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

  2023.01.21.