Tárlatvezetések a Munkácsy-kiállításon – két alkalommal csatlakozhatnak az érdeklődők

A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb tárlatvezetéseket szervez a Szent István Király Múzeum Domány Adél művészettörténész közreműködésével a Munkácsy Székesfehérváron című kiállításban. Két alkalommal, február 12-én, hétfőn, valamint február 15-én, csütörtökön várják az érdeklődőket.
2024.02.09. 14:50 |
Tárlatvezetések a Munkácsy-kiállításon – két alkalommal csatlakozhatnak az érdeklődők

A Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás tavaly szeptemberben érkezett a Szent István Király Múzeum Rendház épületébe, ahol azóta már több mint húszezren láthatták hazánk legismertebb festőjének műveit. A 2005-ben indult tárlat több mint hatvan festményt, valamint nyolc grafikai munkát mutat be, de a látogatók találkozhatnak más alkotók Munkácsyról készített festményeivel is.

Most újabb két alkalommal kalauzolja végig az érdeklődőket a kiállításban Domány Adél, a Szent István Király Múzeum művészettörténésze.

Előbb február 12-én, hétfőn 15.00 órától, majd február 15-én, csütörtökön 15.00 órától tudhatnak meg érdekességeket Munkácsy Mihályról és a látható művekről. A kiállítóterek korlátozott befogadóképessége miatt a tárlatvezetésekre előzetes regisztráció szükséges a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen, legkésőbb február 9-én, 12.00 óráig. A tárlatvezetések a kiállításra megváltott, érvényes jeggyel vehetők igénybe. A Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás február 18-ig látható Székesfehérváron. További információ ezen az oldalon.

Kultúra

 1. 10 éves a MusiColore

  A Szent István Művelődési Házban nagy Ívű koncerttel köszöntötte 10. születésnapját a MusiColore Énekegyüttes. Az együttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron, és az elmúlt évtizedben különböző zenei stílusok interpretálásával, önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tettek eleget itthon és szerte az országban, és határainkon túl is öregbítették a magyar kórusmuzsika hírnevét.

  2024.02.25.
 2. Versünnep elődöntő

  A XIV. Fehérvári Versünnep szombaton megtartott elődöntője során nagyon sok, szép teljesítmény tanúi lehettek a résztvevők, a program végére pedig kialakult az áprilisi döntő 12 résztvevőjének névsora is. A nap során nagyon sok, különböző témájú, hol vidám, hol borús lelkiállapotban született költeményt szólaltattak meg az ifjú versmondók. 

  2024.02.24.
 3. Magyar Széppróza Napja

  A Városháza dísztermében a Vörösmarty Társaság is megünnepelte a Magyar Széppróza Napját. Az ünnepi műsor keretében a hAnlgelika kamarakórust hallgathatták meg, majd a társaság tagjai tartottak széppróza felolvasást.

  2024.02.23.
 4. Sebő Ferenccel beszélgettek

  77. születésnapja alkalmából szervezett beszélgetést a Csoóri Sándor Társaság Sebő Ferenccel. Az eseményen a Kossuth-díjas énekes életéről és a táncházmozgalmak alakulásáról hallhattak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba látogatók egy zenés est keretében.

  2024.02.22.