Tárlatvezetés lesz kedden a Csók István Képtár Híresek és képek fotókiállításán

Július 2-án, kedden 17 órakor a kiállítás kurátorával, Izinger Katalin művészettörténésszel nézhetjük meg a Híresek és képek kiállítás izgalmas fotóanyagát a Csók Képtárban. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.
2019.07.02. 10:01 |

Százötven olyan izgalmas modern fotó érkezett Székesfehérvárra májusban, amely átfogó válogatást ad az 1910-40-es évek társadalmi és művészeti közegének, divatjának világáról, a háborúk pusztításairól.

A világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotói mellett a világban kevésbé ismert kortársak munkái is megjelennek – így a tárlat a magyar modern és avantgárd alkotók és a később világhírűvé vált alkotók művészeti látásmódja közötti párhuzamaira is rámutat.

Kultúra

 1. Fehérvári virágos pünkösd - nézze meg képeken milyen szép a Belváros

  Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de élvezhetjük a szépséges virágcsodák látványát a Fehérvári virágos pünkösd keretében. Nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatjuk a hosszú hétvégén.

  2020.05.29.
 2. A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a Vörösmarty Színházban

  A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

  2020.05.29.
 3. Szoba Galéria - folytatódik a Köfém Művelődési Ház online tárlatainak sorozata

  Sörös Vera fazekas bemutatkozásával folytatódik a Köfém Művelődési Ház Szoba Galéria címmel indított sorozata. Az online kulturális összeállítással az intézmény kéthetente szerdán jelentkezik Facebook-oldalán. A következő rész június 3-án, szerdán 15 órától érhető majd el.

  2020.05.29.
 4. Fogom a kezed! – prózaíró és rajzpályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház

  Fogom a kezed! címmel próza- és esszéíró, illetve rajzpályázatot hirdetett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Az intézmény olyan alkotásokat vár, mellyel a gyerekek és a felnőttek bemutatják, hogy miként élték meg az elmúlt hetekben az együvé tartozásnak, az egymásra utaltságnak és egymás segítésének az élményét. 

  2020.05.28.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka