Támogatás a kórháznak - több mint 15 milliót kapott az intézmény a Howmet-Köfém Kft-től

Gyógyszerosztó kocsikat, speciális mozgatható ágyakat vásárolt a kórház abból a támogatási összegből, melyet a Howmet-Köfém Kft. ajánlott fel az intézmény számára. A 40 ezer dollárból mintegy száz nővér egy olyan képzésen is részt vehetett, amellyel megtanulták úgy mozgatni a betegeket, hogy sérülés nélkül végezhessék munkájukat.
2023.11.13. 12:20 |
Támogatás a kórháznak - több mint 15 milliót kapott az intézmény a Howmet-Köfém Kft-től

A kórház tizennégy osztályára került olyan kocsi, mely megkönnyíti a betegek mindennapos ellátását. Az ápolási osztályon például sebkötözésre használják, de az eszköz gyógyszeradagolásra is alkalmas. A Howmet-Köfém Kft. és a vállalat jogelődjei harminc éve támogatják a városban élőket és csak a kórháznak összesen több mint fél milliárd forintnyi összeget utaltak már. Az idei segítség több mint tizenöt millió forintot jelent. Katus István a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatója úgy nyilatkozott, kiemelt feladat számukra a helyi közösségek támogatása.  "Minden profitot termelő vállalatnak van egy társadalmi felelősségvállalása, amit követni kell. Ebben mi szerintem a városban élen járunk, szerencsére olyan vezetői, tulajdonosai vannak a vállalatnak, akiknek ez ugyanolyan fontos, mint nekünk."

A támogatási összegből a kórház tudott vásárolni három speciális többfunkciós betegágyat, valamint nővérek képzésre fordították a pénzt. Adományból tanfolyamot most előszőr szerveztek az egészségügyben dolgozók számára - mondta Bucsi László a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. "Nagyon fontosnak tartjuk a megelőzést, egy korábbi kolléganőm az ortopédiai osztályról a Dotti módszert oktatta itt, eredendően ötven főt mondtunk, de 105 főre rúgott ez a képzési szám. Azt tanította meg, hogy hogyan kell úgy beteget átemelni - ez nálunk mindennapos dolog, sokszor súlyos betegeket emelünk ágyról műtőasztalra, asztalról ágyra, röntgenasztalra - hogy ne sérüljenek a dolgozóink." A kórházban dolgozó nővérek műtéttípustól függetlenül évente hatvanötezer betegfektetést végeznek.


Gazdaság

 1. Közös fejlesztésű alváz

  Az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem együttműködésében megvalósult kutatás-fejlesztési projekt sikeresen lezárult a GINOP-2.2.1-18 kódszámú "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében. A megalkotott új, elektromos meghajtású autóbusz alvázcsaládot kedden délelőtt sajtónyilvános rendezvényen mutatták be.

  2023.11.28.
 2. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.

  2023.11.25.
 3. Kutatólabor az Óbudain

  Újabb mérföldkőhöz érkezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar fejlesztése. Az intézmény – Magyarország kormányának támogatásával, az Önkormányzat és az ipari szereplők együttműködésével – létrehozza a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot, azaz Science Parkot, ahol egy, a kutatás-fejlesztést támogató laborinfrastruktúra jön létre.

  2023.11.21.
 4. 24 órás techverseny

  Második alkalommal hirdette meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt. A középiskolások és egyetemisták alkotta csapatok egy kisfilm elkészítésével nevezhettek a selejtezőbe, ahonnan hat középiskolai és nyolc egyetemi csapat jutott a pénteken kezdődött, 24 órán keresztül tartó döntőbe.

  2023.11.17.