Támadásban szenvedett, de nyert hazai pályán az Alba Fehérvár

A Kecskemét ellen játszotta újabb hazai meccsét a fehérvári kosrácsapat. A Szegedtől elszenvedett vereség után a védekezésen sikerült javítani, támadásban viszont ritkán találta a ritmust az Alba. Az utolsó percekben még volt, hogy a vendégek vezettek, a végjátékban aztán Vojvoda vezetésével a maga javára fordította a meccset az Alba.
2021.01.06. 18:47 |

Triplazáporral kezdett az Alba: Curry, Vojvoda és Davis is betalált, miközben a Kecskemét többször dobásig sem jutott. 11-2-nél azonban megállt a tudomány, a vendégek védekezésén nem találta a rést a Fehérvár. Wittman vezérletével feljött a KTE, a negyed utolsó akciójával akár vezethetett volna, de Krahodzic rontott.

Markovics és Csorvási is pályára léphetett, vagyis lassan teljes a fehérvári keret, a center aktivitása pontokat is hozott. A második negyedben a vendégek kértek előbb időt, miután az ötödik triplát is megkapták, de ez bejött, mert utána ők dobtak kettőt. Nem játszott jól az Alba, Forray Gábornak is időt kellett kérnie egypontos hátrányban (24-25). Sikerült fordítani szünetig, de egyik csapat sem lehetett büszke arra, amit támadásban mutatott.

A harmadik negyed Davis kosaraival indult, és amikor gyors támadásból Ahmad is betalált, miközben a vendégek még egyszer sem, jött az időkérés. Ha már a dobás nem ment, a védekezésbe beltette a melót a Forray-csapat, Davis pedig vállára vette a pontszerzés terhét. Elhúzott tízzel az Alba, a másik oldalon Wittmann triplái tartották versenyben a Kecskemétet. 50-42-ről indult a negyedik negyed.

Dramicsanyin két triplával tett róla, hogy azonnal szoros legyen, az Alba pedig újfent elbizonytalanodott. Thomas első pontjaival egyenlő lett (52-52), időt kért a hazai mester. A vendégeknél Jaramaz is megmutatta, hogy jól céloz kintről, és az utolsó percekbe váltott vezetéssel mentek be a csapatok. A végén Vojvoda villanásai döntöttek, kosarat dobott, labdát szerzett, gólpasszt adott. Nehezen, de behúzta a kötelezőt az Alba.

Alba Fehérvár – Duna Aszfalt – KTE 66-60 (14-13, 15-15, 21-14, 16-18)
Alba: Turner 4, Curry 15/9, Vojvoda 16/9, Davis 17/6, Omenaka 2. Csere: Ahmad 4, Markovics 3, Csorvási 4, Lukács N., Takács Ma. 1.

Sport

 1. Hydro Fehérvár AV19: váratlan hazai vereség a Dornbirntól

  Hat nap szünet után lépett jégre ismét a Volán az ICEHL-ben, és a "hosszú" kihagyás mintha nem tett volna jót a csapatnak. A legutóbb Bolzanóban is győzni tudó fehérváriak ugyanis lőtt gól nélkül kaptak ki a táblázat hátsó régiójából érkező Dornbirntól. Így még nem biztos matematikailag a felsőház elérése, de hamar javíthat az eddig remeklő Fehérvár.

  2021.01.15.
 2. Sikeres évet zártak az ARAK Utánpótlás Akadémia sportolói

  2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt az ARAK hagyományos karácsonyi évzárója, a megszokott nagyszabású formában. Az ilyenkor szokásos kitüntetésekről azonban nem feledkezett meg a klub: a legsikeresebb utánpótlás sportolók 2020-ban is átvehették az eredményeikért járó elismeréseket.

  2021.01.15.
 3. Felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a Vidi a Dinamo Zagrebtől

  A horvátországi edzőtábor kilencedik napján a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Vidi, ezúttal a horvát bajnoki címvédő és a jelenleg is a bajnoki tabellát vezető Dinamo Zagreb volt ellenfél. Zivzivadze révén szereztünk vezetést, majd Orsic és Petkovic góljai fordították meg a mérkőzést. Dinamo Zagreb-MOL Fehérvár FC 2-1

  2021.01.15.
 4. Az úszótanfolyamtól a versenydobogóig delfineztek

  A székesfehérvári Delfin SE az elmúlt két évben az utánpótlás-nevelésre fektette a fő hangsúlyt, ennek keretében sok gyerekkel ismertette és szerettette meg az úszást. A koronavírus tavaly új helyzetet teremtett, de a munka folytatódott és ennek az év végi régiós versenyen érmekben mutatkozó eredménye lett.

  2021.01.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak