Találkozó az U15-ös korosztályban horgász világbajnoki címet szerzett Lőrincz Benedekkel

Lőrincz Benedek is részese volt annak a történelmi sikernek, amely az augusztusban hazánkban megrendezett ifjúsági horgász világbajnokságon született. Az U15-ös kategóriát egyéniben és csapatban is megnyert versenyzőnek szerdán délután a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is gratulált egy városházi találkozó keretében.
2021.09.08. 19:51 |

Nagy büszkeség, hogy az U15-ös korosztályban egyéniben és csapatban is aranyérmes Lőrincz Benedek székesfehérvári. 

„Fantasztikus teljesítményt nyújtva a hazai rendezésű világbajnokságon a magyar U20-as és az U15-ös horgászválogatott is aranyérmet szerzett. Egyéniben ráadásul mindkét korosztályban a dobogó mindhárom fokán magyar versenyző állhatott!” – olvasható a Szolnokon rendezett sporteseményt értékelő beszámolókban. A világversenyt a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztva sikerült megtartani augusztusban.

Nagy büszkeség, hogy az U15-ös korosztályban egyéniben és csapatban is aranyérmes Lőrincz Benedek székesfehérvári. A fiatal versenyzőt – aki szüleivel érkezett a Városházára – szerdán délután dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, hogy a közösség nevében is gratuláljon neki.

A kupa, az oklevelek és az érmek mind-mind erre az augusztusi nagy sikerre emlékeztetnek, amely mögött rengeteg munka, technikai, fizikai és mentális felkészülés áll. Mint az ifjú világbajnok elmondta: első fogása négyéves korában volt, akkor éppen a világbajnokság helyszínén – a Nagykunsági-főcsatornán – egy naphalat fogott ki egy faágra erősített horoggal. Négy évvel ezelőtt kezdte versenyszerűen űzni a sportágat, egyik edzője éppen édesapja, Lőrincz Dénes, akitől a horgászat iránti érdeklődést is egykor elleste Benedek.

Székesfehérvár polgármestere számos kérdést feltett a fiatal versenyzőnek, többek között arra is kíváncsi volt, hány napot tölt egy évben horgászattal, azaz gyakorlással, illetve mi a kedvenc fehérvári helye. Benedek válaszában a kitartást emelte ki, hiszen legalább 150 napot vízen van a 365-ből, aminek több mint felét a Bregyó-tavon tölti. Emellett sokat utaznak más tavakra, folyókhoz is, illetve a felszerelés összekészítése, karbantartása is időigényes.

Szülei nagyon büszkék Benedekre, édesapja pedig szó szerint ott van mindig a háttérstábban, ám fontos kiemelni, hogy az edző, segítő csak szóbeli tanácsot adhat a versenyeken, a horgászbothoz és az egyéb kellékekhez (szerelék, úszó stb.) nem érhetnek hozzá.

Lőrincz Dénes elmondta, hogy a versenyeken a kifogott hal súlya számít, hogy ez minél több legyen, ahhoz jó döntéseket kell hozni a fordulókban. A horgászsportban azonban nemcsak az eszközök és a gyakorlásra fordított idő fontosak, hanem bizony jónak kell lenni matematikában, fizikában és kémiában is – ezek összessége adja ki, hogy jó eredményt tudjon elérni a versenyző.

Benedek a Bugát Technikumba jár környezetvédelmi szakra, ami mutatja elköteleződését, hogy hosszú távon is szeretne versenyszerűen a horgászattal foglalkozni. Ami pedig a közeljövő elképzeléseit illeti, a célja, hogy jövőre bekerüljön az U20-as világbajnokságra utazó csapatba, és ott is bizonyíthasson.

Sport

 1. Fejesgól döntött, elvesztette bajnoki veretlenségét a Vidi a rangadón

  Először találkozott a szezonban a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A csúcsrangadó első félideje kevés helyzetet hozott, gólt pedig egyet sem. A másodikban mindkét kapusnak akadt nagy védése, végül egy szöglet utáni fejessel a Fradi szerezte meg a három pontot.Mol Fehérvár - Ferencváros 0-1

  2021.09.22.
 2. Irányítója nélkül, hosszabbításban nyert az Alba a Paks ellen a kosárnyitányon

  Jonathan Stark a rajt előtt térdsérülést szenvedett, így amerikai irányítóját nélkülözve játszott a Pakssal Szekszárdon az Alba Fehérvár. Rendkívül izgalmas meccsen, hosszabbításban nyert a tizenhat triplát dobó Alba, mindkét csapat száz pont fölött termelt.Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 104-106

  2021.09.22.
 3. Helytállt a Győr ellen, csak öttel kapott ki az Alba Fehérvár KC

  Két vereség után fogadta a topfavorit Audi ETO KC-t a fehérvári női kézilabdacsapat a bajnokságban. Boris Dvorsek tanítványai nem játszottak megilletődve, sokáig vezettek is és csak az első félidő végén kerültek nagyobb hétrányba. A másodikat pedig lehozták döntetlenre, így remekül helytálltak a klasszis ellenféllel szemben.Alba FKC - Audi ETO KC Győr 25-30

  2021.09.22.
 4. Fehérvár Sportkönyve – bemutatták Vakler Lajos városi legendákról írt új kötetét

  Városi sportlegendák, sportvezetők életútját tárja az olvasók elé a Fehérvár Sportkönyve című könyv, melyet a Városháza Dísztermében mutattak be kedden. Vakler Lajos szerző a Fehérvéri beszélgetések című televíziós műsorból vette a forrást új, tematikus kötetének elkészítéséhez.

  2021.09.21.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak