Takács Boglárka két országos csúccsal lett bajnok, Siskó Zsófia rúdugrásban megvédte címét

Az ARAK ifjúsági olimpikonja, Eb ezüstérmese, Takács Boglárka fedett pályán is kirobbanó formában versenyez. A még csak 17 éves sprinter a Felnőtt Magyar Bajnokságon 60 méteren és 200 méteren is új junior rekordot ért el. Siskó Zsófia rúdugrásban második éve verhetetlen.

2019.02.18. 13:23 |

Az OB első napján a sprinterek a rövidebb, 60 méteres távon vágtáztak. Varga Tamás tanítványa a második idővel jutott a fináléba, ahol 7.43-ss szenzációs idővel ért célba, és lett ezüstérmes. Eredménye a valaha futott leggyorsabb U20-as idő, amit valaha mértek Magyarországon. Ráadásul egyetlen századra maradt el a két hét múlva megrendezésre kerülő glasgow-i EB kvalifikációs szinttől! Vasárnapra is maradt meglepetése az ARAK leggyorsabb atlétanőjének, hiszen a hosszabb, egy körös versenyben elsőként ért célba. Az kirobbanó forma itt is megmutatkozott, hiszen 24.08-as eredménye az aranyérem mellett újabb korosztályos rekordot ér.

Siskó Zsófia a tavalyi fedett és szabadtéri szezon bajnoka ismét nem talált legyőzőre. Tölgyesi Előd és Skoumal András ugrója a szezonban keveset versenyzett. Mikor, ha nem a bajnokságon ugrotta idei legjobbját, ráadásul elsőre, amivel ismét első helyen végzett!

Mátó Sára a betegségéből nem teljesen felépülve - az ötpróba sikerén felbuzdulva - ezúttal 400-on indult, a dobogóra nem ért fel, a negyedik helyen zárt. Simon Viktória a távolugrás mezőnyében élete eddigi legjobb felnőtt helyezését elérve, a hetedik helyen végzett. Szépe Flóra kilencedik hármasugrásban, Csókás Nikolasz 400 és 800 méteren is a tizenegyedik helyen zárt.

A bajnoki cím harmadik esélyesét, Szabó Danielt ranglistavezetőként, címvédőként az előfutamban a rajtberendezés, szabálytalan rajt miatt kizárta.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak