Takács Boglárka két országos csúccsal lett bajnok, Siskó Zsófia rúdugrásban megvédte címét

Az ARAK ifjúsági olimpikonja, Eb ezüstérmese, Takács Boglárka fedett pályán is kirobbanó formában versenyez. A még csak 17 éves sprinter a Felnőtt Magyar Bajnokságon 60 méteren és 200 méteren is új junior rekordot ért el. Siskó Zsófia rúdugrásban második éve verhetetlen.

2019.02.18. 13:23 |

Az OB első napján a sprinterek a rövidebb, 60 méteres távon vágtáztak. Varga Tamás tanítványa a második idővel jutott a fináléba, ahol 7.43-ss szenzációs idővel ért célba, és lett ezüstérmes. Eredménye a valaha futott leggyorsabb U20-as idő, amit valaha mértek Magyarországon. Ráadásul egyetlen századra maradt el a két hét múlva megrendezésre kerülő glasgow-i EB kvalifikációs szinttől! Vasárnapra is maradt meglepetése az ARAK leggyorsabb atlétanőjének, hiszen a hosszabb, egy körös versenyben elsőként ért célba. Az kirobbanó forma itt is megmutatkozott, hiszen 24.08-as eredménye az aranyérem mellett újabb korosztályos rekordot ér.

Siskó Zsófia a tavalyi fedett és szabadtéri szezon bajnoka ismét nem talált legyőzőre. Tölgyesi Előd és Skoumal András ugrója a szezonban keveset versenyzett. Mikor, ha nem a bajnokságon ugrotta idei legjobbját, ráadásul elsőre, amivel ismét első helyen végzett!

Mátó Sára a betegségéből nem teljesen felépülve - az ötpróba sikerén felbuzdulva - ezúttal 400-on indult, a dobogóra nem ért fel, a negyedik helyen zárt. Simon Viktória a távolugrás mezőnyében élete eddigi legjobb felnőtt helyezését elérve, a hetedik helyen végzett. Szépe Flóra kilencedik hármasugrásban, Csókás Nikolasz 400 és 800 méteren is a tizenegyedik helyen zárt.

A bajnoki cím harmadik esélyesét, Szabó Danielt ranglistavezetőként, címvédőként az előfutamban a rajtberendezés, szabálytalan rajt miatt kizárta.

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak