Takács Boglárka és Endrész Klaudia is döntős az atlétikai Ifjúsági EB-n

A 2. Ifjúsági Európa-bajnokság első napján, három ARAK-os atléta is rajthoz állt. Takács Boglárka 100 méteren először az előfutamból a középdöntőbe kvalifikálta magát, onnan pedig helyen került a pénteki fináléba. Endrész Klaudia bekerült a távolugrás döntőjébe.
2018.07.06. 12:52 |

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató 2. Ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján a négy ARAK-os atlétából hárman pályára is léptek. Brandl Lillának a kalapácsvetés selejtezőjében harminckét dobóból kellett volna a tizenkettőbe kerülnie. Ehhez 65 méter, vagy a legjobb 12 eredmény elérésére volt szükség. A 61.71 méteres egyéni legjobbal rendelkező fehérvári kalapácsvető 57.52-vel zárt, ami a 22. helyre lett elegendő.

Takács Boglárkára két futás várt egy nap. Délben az előfutamból harmadik helyen, 12.03-mal "sétált" tovább az esti középdöntőbe. Itt nagyon össze kellett kapnia magát, hogy az első, vagy a második helyet megszerezve a döntőbe kerülhessen. Ellenszélben 11.80-at repesztett Varga Tamás tanítványa, amivel másodikként futott át a célvonalon. Így Bogi nemcsak a pénteki fináléba, hanem az Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát!

Endrész Klaudia magabiztosan melegített a távolugrás selejtezőjében. Első kísérletével azonban belépett, így másodikra biztonságit ugorva érte el az 5.88-at. Harmadikra sajnos ismét érvénytelent ugrott, így 12. helyen került a döntőbe. A fehérváriak negyedik versenyzője, Tímár Gergő szombaton kezdi meg a tízpróba küzdelmeit.

Sport

 1. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 2. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.
 3. Lukács Levente kategóriájában megnyerte az amerikai nemzeti bajnokságot

  Pár héttel a New Orleans-i kategória győzelme után az USA egyes államait képviselő legjobb triatlonosok részvételével zajló rangos nemzetközi mezőnyben, Miami-ban is élen végzett Lukács Levente, az Alba Triatlon SE sportolója.

  2018.11.14.
 4. Tizenhárom gólos meccsen szerzett pontot az éllovas ellen a Fehérvár AV 19

  Pedig a győzelem is elérhető közelségbe került... A papírforma persze nem ezt ígérte, főleg úgy, hogy a Volántól tíz játékos is szerepelt a válogatottban a nemzetközi szünetben. Az EBEL listavezetőjét nem engedte ellépni a Volán, három gólos hátrányból is képesek voltak felállni a hazaiak, akik végül a túlórában alul maradtak és egy pontot szereztek az éllovas ellen.

  2018.11.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak