Takács Boglárka és Endrész Klaudia is döntős az atlétikai Ifjúsági EB-n

A 2. Ifjúsági Európa-bajnokság első napján, három ARAK-os atléta is rajthoz állt. Takács Boglárka 100 méteren először az előfutamból a középdöntőbe kvalifikálta magát, onnan pedig helyen került a pénteki fináléba. Endrész Klaudia bekerült a távolugrás döntőjébe.
2018.07.06. 12:52 |

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató 2. Ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján a négy ARAK-os atlétából hárman pályára is léptek. Brandl Lillának a kalapácsvetés selejtezőjében harminckét dobóból kellett volna a tizenkettőbe kerülnie. Ehhez 65 méter, vagy a legjobb 12 eredmény elérésére volt szükség. A 61.71 méteres egyéni legjobbal rendelkező fehérvári kalapácsvető 57.52-vel zárt, ami a 22. helyre lett elegendő.

Takács Boglárkára két futás várt egy nap. Délben az előfutamból harmadik helyen, 12.03-mal "sétált" tovább az esti középdöntőbe. Itt nagyon össze kellett kapnia magát, hogy az első, vagy a második helyet megszerezve a döntőbe kerülhessen. Ellenszélben 11.80-at repesztett Varga Tamás tanítványa, amivel másodikként futott át a célvonalon. Így Bogi nemcsak a pénteki fináléba, hanem az Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát!

Endrész Klaudia magabiztosan melegített a távolugrás selejtezőjében. Első kísérletével azonban belépett, így másodikra biztonságit ugorva érte el az 5.88-at. Harmadikra sajnos ismét érvénytelent ugrott, így 12. helyen került a döntőbe. A fehérváriak negyedik versenyzője, Tímár Gergő szombaton kezdi meg a tízpróba küzdelmeit.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak