Takács Boglárka és Endrész Klaudia is döntős az atlétikai Ifjúsági EB-n

A 2. Ifjúsági Európa-bajnokság első napján, három ARAK-os atléta is rajthoz állt. Takács Boglárka 100 méteren először az előfutamból a középdöntőbe kvalifikálta magát, onnan pedig helyen került a pénteki fináléba. Endrész Klaudia bekerült a távolugrás döntőjébe.
2018.07.06. 12:52 |

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató 2. Ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján a négy ARAK-os atlétából hárman pályára is léptek. Brandl Lillának a kalapácsvetés selejtezőjében harminckét dobóból kellett volna a tizenkettőbe kerülnie. Ehhez 65 méter, vagy a legjobb 12 eredmény elérésére volt szükség. A 61.71 méteres egyéni legjobbal rendelkező fehérvári kalapácsvető 57.52-vel zárt, ami a 22. helyre lett elegendő.

Takács Boglárkára két futás várt egy nap. Délben az előfutamból harmadik helyen, 12.03-mal "sétált" tovább az esti középdöntőbe. Itt nagyon össze kellett kapnia magát, hogy az első, vagy a második helyet megszerezve a döntőbe kerülhessen. Ellenszélben 11.80-at repesztett Varga Tamás tanítványa, amivel másodikként futott át a célvonalon. Így Bogi nemcsak a pénteki fináléba, hanem az Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát!

Endrész Klaudia magabiztosan melegített a távolugrás selejtezőjében. Első kísérletével azonban belépett, így másodikra biztonságit ugorva érte el az 5.88-at. Harmadikra sajnos ismét érvénytelent ugrott, így 12. helyen került a döntőbe. A fehérváriak negyedik versenyzője, Tímár Gergő szombaton kezdi meg a tízpróba küzdelmeit.

Sport

 1. A strandon szokták a vizet a fehérvári hokisok

  Szuper kis videót készítettek a hokisok arról, hogy a megújult fehérvári strandon jártak, méghozzá nem is akárhogy, teljes felszerelésben. Érdemes megnézni, hiszen a Fehérvár AV19 csapatának játékosai mindent kipróbáltak, amit lehetett.

  2018.07.19.
 2. Rock 'n' roll és futás - két helyen is lesz augusztusban

  Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 20-án a Bence-hegyet, hat nappal később a vérteskozmai terepet hódíthatják meg a vállalkozó kedvű futók. Mindkét eseményen csak előzetes nevezés után lehet részt venni, ezek feltételeiről az események Facebook oldalán lehet tájékozódni.

  2018.07.19.
 3. Szombaton 20.15 órakor a Kisvárda ellen kezdi a Vidi a 2018/19-es bajnoki szezont

  Július 21-én, szombaton 20.15 órai kezdettel a Kisvárdát fogadja a MOL Vidi FC az OTP Bank Liga NB I első fordulójánban, a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy a Kisvárdával korábban még barátságos mérkőzésen sem csapott össze a Vidi történelme folyamán. Közvetlenül a meccs előtt, 17 órától a Puskás Akadémia FC látja vendégül a Debrecent. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megtekinthetik a drukkerek.

  2018.07.19.
 4. 11. lett a magyar férfi váltó a fehérvári öttusa Európa bajnokságon

  Az öttusa Eb második napja a férfi váltóké volt. Magyar színekben Szép Balázsért és a volános Fröhlich Tamás Bencéért szoríthattunk. A lengyelek visszalépésével végül tizenegy váltó állt rajthoz a férfiaknál, elsőként az uszodában.

  2018.07.18.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak