Takács Boglárka és Endrész Klaudia is döntős az atlétikai Ifjúsági EB-n

A 2. Ifjúsági Európa-bajnokság első napján, három ARAK-os atléta is rajthoz állt. Takács Boglárka 100 méteren először az előfutamból a középdöntőbe kvalifikálta magát, onnan pedig helyen került a pénteki fináléba. Endrész Klaudia bekerült a távolugrás döntőjébe.
2018.07.06. 12:52 |

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató 2. Ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján a négy ARAK-os atlétából hárman pályára is léptek. Brandl Lillának a kalapácsvetés selejtezőjében harminckét dobóból kellett volna a tizenkettőbe kerülnie. Ehhez 65 méter, vagy a legjobb 12 eredmény elérésére volt szükség. A 61.71 méteres egyéni legjobbal rendelkező fehérvári kalapácsvető 57.52-vel zárt, ami a 22. helyre lett elegendő.

Takács Boglárkára két futás várt egy nap. Délben az előfutamból harmadik helyen, 12.03-mal "sétált" tovább az esti középdöntőbe. Itt nagyon össze kellett kapnia magát, hogy az első, vagy a második helyet megszerezve a döntőbe kerülhessen. Ellenszélben 11.80-at repesztett Varga Tamás tanítványa, amivel másodikként futott át a célvonalon. Így Bogi nemcsak a pénteki fináléba, hanem az Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát!

Endrész Klaudia magabiztosan melegített a távolugrás selejtezőjében. Első kísérletével azonban belépett, így másodikra biztonságit ugorva érte el az 5.88-at. Harmadikra sajnos ismét érvénytelent ugrott, így 12. helyen került a döntőbe. A fehérváriak negyedik versenyzője, Tímár Gergő szombaton kezdi meg a tízpróba küzdelmeit.

Sport

 1. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 2. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 3. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.
 4. Arany-, és bronzéremmel zárták a fehérvári párbajtőrözők a Budapest és környéke Diákversenyt

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület színeiben Tóth Lázár a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fővárosi versenyen, Fekete-Fenyvesi Olivér ugyancsak éremmel térhetett haza, de Nádi Zsombor tizedik helye is említésre érdemes.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak