Tablókiállítás nyílt a Civil Központ előtt a 25 éves Echo Innovációs Műhelyről

Tablókiállítás nyílt kedden az Echo Innovációs Műhely negyed évszázados tevékenységről a Fehérvári Civil Központ előtti téren. A Civilek Napja alkalmából nyílt kiállítás megnyitóján ismertették annak a pályázatnak az eredményét is, melyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hirdetett meg azzal a céllal, hogy megtalálja Fejér megye legjobb, civil kezdeményezésű programját.
2022.02.01. 18:46 |
Tablókiállítás nyílt a Civil Központ előtt a 25 éves Echo Innovációs Műhelyről

Az Echo Innovációs Műhely 25 éve meghatározó civil szervezeti szereplője Székesfehérvárnak 

Tevékenysége során számos szakmai szolgáltatást nyújtott a legkülönfélébb témakörökben, a tablók is mutatják, mennyire sokszínű tevékenységet folytatott a szervezet az elmúlt években. Ezek között szerepel az ifjúságügy, közösségszervezés, fiatalok foglalkoztatása, fogyasztóvédelem, önkéntesség, iskolai prevenció, szegénység, disputa, munkaerőpiaci-, ifjúsági -, honvédelem és társadalom kutatások is. Az Echo Innovációs Műhely az elmúlt 10 évben a Civil Központok Országos Hálózata tagjaként kulcsszerepet játszott a Fejér megyei civil szervezetek mentorálásában, ingyenes segítséggel látva el a nonprofit szervezeteket.

A tárlatot Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg

"Azokat a civil szervezeteket ünnepeljük ma, a Civilek Napján, amelyek szorosan kapcsolódnak a mi fehérvári mindennapjainkhoz, akikkel különböző időszakokban kapcsolatban vagyunk és akik számtalan formában járulnak hozzá közösségünk munkájához, fejlődéséhez, legyen szó akár szabadidős programokról, akár karitatív munkáról, vagy környezetvédelmi programokról. A mi közösségeink ők, az ő erejük mutatkozik meg ebben a munkában. Szükségünk van rájuk az élet minden területén, hogy olyan városban élhessünk, ahol gondolunk egymásra és ahol gondoskodunk egymásról" - fogalmazott megnyitó beszédében Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke a Civilek Napja alkalmából korábban meghirdetett pályázat eredményét is ismertette a tárlatnyitón

"A civil társadalom elsődleges funkciója, hogy a hiányzó állami és piaci szolgáltatásokra rugalmasan tudjon reagálni. Emberek csak közösségben tudnak létezni, ennek fejlesztésében a civil szervezeteknek mindig is fontos szerepe volt. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét. Ebből az elgondolásból született meg az a pályázati kiírás, melyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hirdetett meg azzal a céllal, hogy megtalálja Fejér Megye legjobb, civil kezdeményezésű programját" - mondta el a pályázatról az Echo Innovációs Műhely elnöke.

A hagyományteremtő felhívásra számos pályamunka érkezett, melyek közül első alkalommal öt került ki győztesként.

Az Echo Innovációs Műhely a nyertes civil szervezeteknek egy kültéri tablókiállítást ajánl fel a 2022-es Önkéntesek Hete rendezvénysorozat részeként, melynek keretében megismertethetik a munkásságukat, eredményeiket az érdeklődőkkel a Fehérvári Civil Központ előtti téren.

A nyertesek a következők:

- V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete
- Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület
- Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány
- Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete
- Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület