Szünet után fordított és nyert az Alba Fehérvár Kecskeméten

Második mérkőzését is megnyerte a középszakaszban az Alba Fehérvár. A Kecskemét otthonában szünetben még hétpontos hátrányban volt a fehérvári kosrcsapat, de a feljavuló védekezés a folytatásban meghozta az eredményét. A harmadik negyedben megfordította a meccset az Alba, amelyben többen is jó teljesítményt nyújtottak. Sikerült visszavágni a Kecskemétnek az alapszakaszban elszenvedett hazai vereségért.
2018.04.11. 19:44 |

Az Alba szerezte a meccs első kosarát, de aztán futnia kellett az eredmény után, hiszen a szokás szerint fegyelmezett csapatmunkával előrukkoló Kecskemét kilenc ponttal elhúzott. A hazaiak szépen osztoztak a pontokon, fehérvári részről ellenben csak Lóránt és Horton volt veszélyes a gyűrűre – igaz, így is sikerült egyenlíteni a pontszegény első negyed végén.

A másodikban Harris is jelentkezett, a sérülésből felépülő amerikai triplát dobott, zsákolt. Ezzel együtt a jól védekező hazai csapat megint előnybe került, rosszul dobott az Alba. Dramicsanyin vezérletével a Kecskemét tíz pont fölé növelte előnyét, Keller Ákos egy két és fél perces fehérvári kosárcsendet tört meg ekkor. Pointer büntetői csökkentették a hátrányt szünet előtt, de egyértelműen a KTE szándékai szerint alakult az első félidő, nem tudott rohanni az Alba.
A harmadik negyed elején egy pillanatra ismét kilenc volt a hazai előny, de erre hat ponttal válaszolt a Fehérvár, sőt, Pointer zsákolása után már csak eggyel vezetett a Kecskemét. Nehezen talált dobóhelyzetet, vagy ha igen, rosszul célzott ekkor a KTE. Harris ellenben újabb triplát dobott, amivel már az Albánál volt az előny. És ha már ennyire belejött, újabb öt ponttal növelte az előnyt az amerikai, a negyedet végül tizenhárommal nyerte az Alba.

A negyedik játékrész elején azonnal triplával jelezte Dramicsanyin, hogy ragaszkodik jussához a Kecskemét, igaz, a műfajban idén nem remeklő Kovács Ákos szintén kintről válaszolt. Kilencpontos fehérvári előny is állt a táblán, a jól szedett lepattanóknak is köszönhetően, de nem dőlt el a meccs. Aztán, amikor három és félperccel a vége előtt Harris kosarával 69-59-re ment el az Alba, már nem sok hibalehetősége maradt a Kecskemétnek. Horton és Lóránt is remekelt pont- és lepattanó gyűjtésben is, négyen értek el legalább tíz pontot a csapatból, és a második félidei feljavuló védekezéssel elöntötte a meccset az Alba. Két győzelemmel kezdte a középszakaszt a Dzunics-csapat, amely szombaton a Falcót fogadja.   

Kecskeméti TE - Alba Fehérvár 67-77 (17-17, 20-13, 11-24, 19-23)
Alba: Hill 12, Simpson 3/3, Pointer 12/3, Lóránt P. 12/3, Keller Á. 6. Csere: Horton 12, Kovács Á. 3/3, Filipovics.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak