Szünet után fordított és nyert az Alba Fehérvár Kecskeméten

Második mérkőzését is megnyerte a középszakaszban az Alba Fehérvár. A Kecskemét otthonában szünetben még hétpontos hátrányban volt a fehérvári kosrcsapat, de a feljavuló védekezés a folytatásban meghozta az eredményét. A harmadik negyedben megfordította a meccset az Alba, amelyben többen is jó teljesítményt nyújtottak. Sikerült visszavágni a Kecskemétnek az alapszakaszban elszenvedett hazai vereségért.
2018.04.11. 19:44 |

Az Alba szerezte a meccs első kosarát, de aztán futnia kellett az eredmény után, hiszen a szokás szerint fegyelmezett csapatmunkával előrukkoló Kecskemét kilenc ponttal elhúzott. A hazaiak szépen osztoztak a pontokon, fehérvári részről ellenben csak Lóránt és Horton volt veszélyes a gyűrűre – igaz, így is sikerült egyenlíteni a pontszegény első negyed végén.

A másodikban Harris is jelentkezett, a sérülésből felépülő amerikai triplát dobott, zsákolt. Ezzel együtt a jól védekező hazai csapat megint előnybe került, rosszul dobott az Alba. Dramicsanyin vezérletével a Kecskemét tíz pont fölé növelte előnyét, Keller Ákos egy két és fél perces fehérvári kosárcsendet tört meg ekkor. Pointer büntetői csökkentették a hátrányt szünet előtt, de egyértelműen a KTE szándékai szerint alakult az első félidő, nem tudott rohanni az Alba.
A harmadik negyed elején egy pillanatra ismét kilenc volt a hazai előny, de erre hat ponttal válaszolt a Fehérvár, sőt, Pointer zsákolása után már csak eggyel vezetett a Kecskemét. Nehezen talált dobóhelyzetet, vagy ha igen, rosszul célzott ekkor a KTE. Harris ellenben újabb triplát dobott, amivel már az Albánál volt az előny. És ha már ennyire belejött, újabb öt ponttal növelte az előnyt az amerikai, a negyedet végül tizenhárommal nyerte az Alba.

A negyedik játékrész elején azonnal triplával jelezte Dramicsanyin, hogy ragaszkodik jussához a Kecskemét, igaz, a műfajban idén nem remeklő Kovács Ákos szintén kintről válaszolt. Kilencpontos fehérvári előny is állt a táblán, a jól szedett lepattanóknak is köszönhetően, de nem dőlt el a meccs. Aztán, amikor három és félperccel a vége előtt Harris kosarával 69-59-re ment el az Alba, már nem sok hibalehetősége maradt a Kecskemétnek. Horton és Lóránt is remekelt pont- és lepattanó gyűjtésben is, négyen értek el legalább tíz pontot a csapatból, és a második félidei feljavuló védekezéssel elöntötte a meccset az Alba. Két győzelemmel kezdte a középszakaszt a Dzunics-csapat, amely szombaton a Falcót fogadja.   

Kecskeméti TE - Alba Fehérvár 67-77 (17-17, 20-13, 11-24, 19-23)
Alba: Hill 12, Simpson 3/3, Pointer 12/3, Lóránt P. 12/3, Keller Á. 6. Csere: Horton 12, Kovács Á. 3/3, Filipovics.

Sport

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak