Szünet után fordított és nyert az Alba Fehérvár Kecskeméten

Második mérkőzését is megnyerte a középszakaszban az Alba Fehérvár. A Kecskemét otthonában szünetben még hétpontos hátrányban volt a fehérvári kosrcsapat, de a feljavuló védekezés a folytatásban meghozta az eredményét. A harmadik negyedben megfordította a meccset az Alba, amelyben többen is jó teljesítményt nyújtottak. Sikerült visszavágni a Kecskemétnek az alapszakaszban elszenvedett hazai vereségért.
2018.04.11. 19:44 |

Az Alba szerezte a meccs első kosarát, de aztán futnia kellett az eredmény után, hiszen a szokás szerint fegyelmezett csapatmunkával előrukkoló Kecskemét kilenc ponttal elhúzott. A hazaiak szépen osztoztak a pontokon, fehérvári részről ellenben csak Lóránt és Horton volt veszélyes a gyűrűre – igaz, így is sikerült egyenlíteni a pontszegény első negyed végén.

A másodikban Harris is jelentkezett, a sérülésből felépülő amerikai triplát dobott, zsákolt. Ezzel együtt a jól védekező hazai csapat megint előnybe került, rosszul dobott az Alba. Dramicsanyin vezérletével a Kecskemét tíz pont fölé növelte előnyét, Keller Ákos egy két és fél perces fehérvári kosárcsendet tört meg ekkor. Pointer büntetői csökkentették a hátrányt szünet előtt, de egyértelműen a KTE szándékai szerint alakult az első félidő, nem tudott rohanni az Alba.
A harmadik negyed elején egy pillanatra ismét kilenc volt a hazai előny, de erre hat ponttal válaszolt a Fehérvár, sőt, Pointer zsákolása után már csak eggyel vezetett a Kecskemét. Nehezen talált dobóhelyzetet, vagy ha igen, rosszul célzott ekkor a KTE. Harris ellenben újabb triplát dobott, amivel már az Albánál volt az előny. És ha már ennyire belejött, újabb öt ponttal növelte az előnyt az amerikai, a negyedet végül tizenhárommal nyerte az Alba.

A negyedik játékrész elején azonnal triplával jelezte Dramicsanyin, hogy ragaszkodik jussához a Kecskemét, igaz, a műfajban idén nem remeklő Kovács Ákos szintén kintről válaszolt. Kilencpontos fehérvári előny is állt a táblán, a jól szedett lepattanóknak is köszönhetően, de nem dőlt el a meccs. Aztán, amikor három és félperccel a vége előtt Harris kosarával 69-59-re ment el az Alba, már nem sok hibalehetősége maradt a Kecskemétnek. Horton és Lóránt is remekelt pont- és lepattanó gyűjtésben is, négyen értek el legalább tíz pontot a csapatból, és a második félidei feljavuló védekezéssel elöntötte a meccset az Alba. Két győzelemmel kezdte a középszakaszt a Dzunics-csapat, amely szombaton a Falcót fogadja.   

Kecskeméti TE - Alba Fehérvár 67-77 (17-17, 20-13, 11-24, 19-23)
Alba: Hill 12, Simpson 3/3, Pointer 12/3, Lóránt P. 12/3, Keller Á. 6. Csere: Horton 12, Kovács Á. 3/3, Filipovics.

Sport

 1. Súlyemelés - Tatabányán remekeltek Fehérvár Rugby Club sportolói

  Szombaton Tatabányán léptek dobogóra a Fehérvár Rugby Club súlyemelői. A fehérvári sportolók összesen öt aryan- és egy ezüstéremmel tértek haza. Bakos Károlynak és Gyolcsos Ferencnek ez volt az utolsó felmérő versenye az augusztusi Barcelona Masters Világbajnokság előtt.

  2018.07.23.
 2. Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n

  Újabb magyar érmek születtek a székesfehérvári Nu Skin Öttusa Európa-bajnokságon. A férfiak döntőjében a magyar csapat (és a mezőny) rangidőse, Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, és szintén második helyen végzett a Marosi mellett a fehérvári Demeter Bencét, valamint Regős Gergelyt soraiban tudó magyar csapat.

  2018.07.22.
 3. Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

  Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset. MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0) MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós). Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

  2018.07.21.
 4. Drámai hajrá, magyar bronz és csapatarany a női döntőben

  A női döntőt rendezték a székesfehérvári NU Skin Öttusa Európa-bajnokságon. Négy magyar, köztük két fehérvári versenyző is küzdött az érmekért, közülük a bronzérmes Kovács Sarolta volt a legjobb, aki a futópályán az utolsó métereken előzte meg a már ünneplő Alekszejev Tamarát.

  2018.07.21.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak