Szóval győzni - újabb mentornappal készültek a diákok a döntőre

Hétfőn újabb mentornappal folytatódott a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntős versenyzőinek felkészítése. A tizenkét diák pallérozásával ezúttal Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze foglalkozott. A döntőre március 8-án kerül sor a Hiemer-házban.
2019.02.11. 17:58 |

Kozáry Ferenc színművész a hangsúlyokon, a légzésen és az orgánumon is dolgozott a diákokkal.

A verseny célja, hogy a fiatalok a felkészülés során és a bajnokságon olyan jövőbe mutató készségeket sajátítsanak el, amelyeket nem csupán az iskolai mindennapokban, az érettségi vizsgán, majd az egyetemi évek alatt tudnak hatékonyan használni, hanem később a munkaerőpiacon is előnyösebb helyzetbe kerülhetnek általuk. A versenyzők felkészülését egy professzionális oktatók által tartott tréning is segíti. A fiatalokat felkészítő mentorok között van Azurák Csaba riporter, műsorvezető, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész és Kozáry Ferenc, színművész is.

Hétfőn már a harmadik mentornapon vehettek részt a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntősei.

Múlt héten már találkozhattak a diákok Kozáry Ferenc színművésszel, aki a testbeszéddel, gesztusokkal is foglalkozott, majd szerdán Bakonyi István irodalomtörténész tartott a retorika alapjait körbejáró foglalkozást, Ignácz Adrienn pszichológus pedig az eredményorientált kommunikációra tanította a fiatalokat.

A döntőre március 8-án, pénteken 16 órakor kerül sor.

A diákoknak egy 3 perces beszédet kell majd tartania, amelynek témája: Ki lesz sikeres a jövőben? Ezt követi egy 5 perces interjú Azurák Csaba műsorvezetővel, amelynek témája: Milyen a Z generáció, és mit adhat neki egy magyar vidéki város?, majd 1 perces reagálást várnak a versenyzőktől egy videóbejátszásra, amelynek témája a médiatudatosság.

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek