Szoros volt, mint a döntő, és megint az Alba volt a jobb a Falco ellen

A nyári bajnoki döntő óta először járt Székesfehérváron az akkor legyőzött Falco. A szombathelyiek ezúttal is végig versenyben voktak, még az utolsó negyeden belül is vezettek az Alba ellen, de a végjátékban az egész meccsen hatékony Travis Simpson triplája a hazaiak javára döntötte el a rangadót. Ezzel pontszámban utolérte ellenfelét a táblázaton Dzunics Braniszlav csapata.
2018.01.12. 19:53 |

Jobban kezdett a Falco, főleg mert első, második és harmadik s dobásuk után is visszapattant a labda a szombathelyiekhez, negyedikre pedig Váradi beemelt egy triplát. Szerencsére ezúttal az Alba első hármasáras em kellett annyit várni, mint kedden a török ellenféllel szemben, de amikor Harris betalált, már öttel ment a Falco. Lóránt remek gólpasszaival és Hill betöréseivel nemcsak fontos, de szép kosarakat is szereztek a hazaiak, fordítottak is, de nem billent át a meccs teljesen. Az első negyed vége előtt nem sokkal négypontos Alba-vezetésnél időt kértek a vendégek, akik a lepattanókat jobban szedték és a negyed végén egy pontra feljöttek.
Ez pedig akkora lendületet adott nekik, hogy a második negyedet egy nagy rohammal indították, 12-0-át repesztettek és 31-20-ra vezettek. Norfleet személyében volt jól beszálló cserejátékosuk, miközben a hazai kispadról nem jött annyi pont. Jól ültek azonban a triplák, Keller Ákos, Kovács Ákos egyet, majd Travis Simpson kettőt is bevert, rögtön eltűnt a nagy különbség. A kicsi Kasey Hill nem először zsákolt, Lóránt Péter pedig büntetőkkel egyenlített. Nem a védekezésről szólt az eső félidő, így aztán volt látvány bőven, más kérdés, hogy az edzők olykor csaknem gutaütést kaptak egy-egy hátul elkövetett hiba után. Boriszov például teljesen üresen futott be a palánk alá, így állította be a szünetbeli döntetlent.
Magyar válogatottak köszöntek be a harmadik negyed elején, Keller itt, Perl ott. Továbbra sem volt jó a védekezés egyik oldalon sem, a gyűrű alól szerezgették a kosarakat a játékosok. A negyed felénél is egyenlő volt az állás, és az sem változott, hogy a lepattanókat jobban szedte a Falco. A  hárompontosok ellenben nem estek be olyan jó százalékkal, mint korábban, egészen Mohammed kísérletéig. A bajnoki döntő „visszavágója” izgalmas volt, de a színvonal ekkor nem verte az eget. A Falco Váradi egyéni játékával, 2+1-es akciójával fordított, amire a szokás szerint roppant hasznos Horton válaszolt. Ritkán tudott indulni az Alba, de a negyed végén épp egy lerohanásból zsákolt és szerzett hárompontos előnyt Alhaji Mohammed.
Mintha a meccs elejét láttuk volna: a negyedik negyed elején ismét háromszor szedte vissza saját lepattanóját a Falco, és megint tripla lett belőle. Tizenhárom támadólepattanónál jártak a fekete mezesek, Zsigeranovics is egy ilyenből szerzett ismét vezetést a vendégeknek. Az Alba centerei ezzel együtt eredményesebbek voltak, Keller második tripláját emelt be. Simpson is megtoldotta eggyel a sarokból, időt kért a Falco. Jól jött nekik, Váradi két triplát is dobott, közben pedig Zsigeranovics óriási lépéshibáját és faultját is elnézték a játékvezetők. Az Alba időkérése következett, de három perccel a vége előtt a vasiak vezettek. A végszó viszont a Fehérváré volt, mert Hill kettest, a hősnek bizonyuló Simpson pedig újabb hármast szerzett, miközben Govens elönzőzte a Falco akcióját. Így az előző szezon utolsó meccse után ismét megverte az Alba a Szombathelyt, ez most nem ért aranyat, de fontos győzelem volt.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC 89-85 (21-19, 25-26, 22-19, 22-21)

Alba: Hill 14, Simpson 24/15, Harris 13/6, Lóránt P. 7, Keller Á. 16/6. Csere: Mohammed 5/3, Horton 7, Kovács Á. 3/3,  Filipovics, Keller I.

Sport

 1. Évzáró esten köszöntötte hat szakosztály sikerkovácsait a MÁV Előre SC

  Az Székesfehérvári MÁV Előre SC mind a hat szakosztálya (labdarúgás, kézilabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, rúdtánc, természetjárás) sikeresen szerepelt csapataival a sportági szövetségek által meghirdetett versenyzési rendszerekben, mind a felnőtt bajnokságokban. Hétfőn évzáró estre várta a sikerkovácsokat a 109 esztendős sportklub a Hotel Magyar Királyban, ahol értékelték az évet és elismerték a kimagasló eredményeket. 

  2018.06.18.
 2. Öt aranyat szerzett az ARAK az ijúsági országos bajnokságon

  Kiemelt figyelem övezte a 16-17 évesek atlétikai országos bajnokságát, hiszen júliusban Európa-bajnokság, októberben ifjúsági olimpia vár rájuk. A fókuszban lévő korosztály bajnokságán a legtöbb bajnoki címet az ARAK versenyzői gyűjtötték.

  2018.06.18.
 3. Két új Vidi-igazolás, a lehetséges BL-ellenfelek is megvannak

  Berecz Zsombort a Vasasból, Sós Bencét a Debrecenből igazolta le a Videoton, amely a következő napokban Ausztriában készül a bajnoki rajtra, illetve a Bajnokok Ligája-selejtezőre. Utóbbiban az UEFA nyilvánosságra hozta a sorsolás alapcsoportjait.

  2018.06.18.
 4. U18-as fehérvári siker az Olimpiai Hetes rögbi bajnokságon

  Az Olimpiai Hetes rögbi bajnokság döntőjét rendezték szombaton a Köfém Rögbi pályán. Az U18-as korosztályban első helyezett lett a Fehérvár Rugby Club és a Battai Buldogok projekt csapata, az FRC férfi csapata viszont alulmúlta a várakozásokat.

  2018.06.18.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak