Szoros volt, mint a döntő, és megint az Alba volt a jobb a Falco ellen

A nyári bajnoki döntő óta először járt Székesfehérváron az akkor legyőzött Falco. A szombathelyiek ezúttal is végig versenyben voktak, még az utolsó negyeden belül is vezettek az Alba ellen, de a végjátékban az egész meccsen hatékony Travis Simpson triplája a hazaiak javára döntötte el a rangadót. Ezzel pontszámban utolérte ellenfelét a táblázaton Dzunics Braniszlav csapata.
2018.01.12. 19:53 |

Jobban kezdett a Falco, főleg mert első, második és harmadik s dobásuk után is visszapattant a labda a szombathelyiekhez, negyedikre pedig Váradi beemelt egy triplát. Szerencsére ezúttal az Alba első hármasáras em kellett annyit várni, mint kedden a török ellenféllel szemben, de amikor Harris betalált, már öttel ment a Falco. Lóránt remek gólpasszaival és Hill betöréseivel nemcsak fontos, de szép kosarakat is szereztek a hazaiak, fordítottak is, de nem billent át a meccs teljesen. Az első negyed vége előtt nem sokkal négypontos Alba-vezetésnél időt kértek a vendégek, akik a lepattanókat jobban szedték és a negyed végén egy pontra feljöttek.
Ez pedig akkora lendületet adott nekik, hogy a második negyedet egy nagy rohammal indították, 12-0-át repesztettek és 31-20-ra vezettek. Norfleet személyében volt jól beszálló cserejátékosuk, miközben a hazai kispadról nem jött annyi pont. Jól ültek azonban a triplák, Keller Ákos, Kovács Ákos egyet, majd Travis Simpson kettőt is bevert, rögtön eltűnt a nagy különbség. A kicsi Kasey Hill nem először zsákolt, Lóránt Péter pedig büntetőkkel egyenlített. Nem a védekezésről szólt az eső félidő, így aztán volt látvány bőven, más kérdés, hogy az edzők olykor csaknem gutaütést kaptak egy-egy hátul elkövetett hiba után. Boriszov például teljesen üresen futott be a palánk alá, így állította be a szünetbeli döntetlent.
Magyar válogatottak köszöntek be a harmadik negyed elején, Keller itt, Perl ott. Továbbra sem volt jó a védekezés egyik oldalon sem, a gyűrű alól szerezgették a kosarakat a játékosok. A negyed felénél is egyenlő volt az állás, és az sem változott, hogy a lepattanókat jobban szedte a Falco. A  hárompontosok ellenben nem estek be olyan jó százalékkal, mint korábban, egészen Mohammed kísérletéig. A bajnoki döntő „visszavágója” izgalmas volt, de a színvonal ekkor nem verte az eget. A Falco Váradi egyéni játékával, 2+1-es akciójával fordított, amire a szokás szerint roppant hasznos Horton válaszolt. Ritkán tudott indulni az Alba, de a negyed végén épp egy lerohanásból zsákolt és szerzett hárompontos előnyt Alhaji Mohammed.
Mintha a meccs elejét láttuk volna: a negyedik negyed elején ismét háromszor szedte vissza saját lepattanóját a Falco, és megint tripla lett belőle. Tizenhárom támadólepattanónál jártak a fekete mezesek, Zsigeranovics is egy ilyenből szerzett ismét vezetést a vendégeknek. Az Alba centerei ezzel együtt eredményesebbek voltak, Keller második tripláját emelt be. Simpson is megtoldotta eggyel a sarokból, időt kért a Falco. Jól jött nekik, Váradi két triplát is dobott, közben pedig Zsigeranovics óriási lépéshibáját és faultját is elnézték a játékvezetők. Az Alba időkérése következett, de három perccel a vége előtt a vasiak vezettek. A végszó viszont a Fehérváré volt, mert Hill kettest, a hősnek bizonyuló Simpson pedig újabb hármast szerzett, miközben Govens elönzőzte a Falco akcióját. Így az előző szezon utolsó meccse után ismét megverte az Alba a Szombathelyt, ez most nem ért aranyat, de fontos győzelem volt.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC 89-85 (21-19, 25-26, 22-19, 22-21)

Alba: Hill 14, Simpson 24/15, Harris 13/6, Lóránt P. 7, Keller Á. 16/6. Csere: Mohammed 5/3, Horton 7, Kovács Á. 3/3,  Filipovics, Keller I.

Sport

 1. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 2. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 3. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.
 4. Nikolics: Ha nyerünk, álmodhatunk nagyobb dolgokról is!

  Megtartották a csütörtöki, MOL Vidi FC – BATE Boriszov Európa-liga csoportmérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatót, a meccs helyszínén, a Groupama Arénában. A Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics, valamint Pátkai Máté beszélt várakozásairól a csoportkörös debütálás kapcsán.

  2018.09.19.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak