Szoros volt, mint a döntő, és megint az Alba volt a jobb a Falco ellen

A nyári bajnoki döntő óta először járt Székesfehérváron az akkor legyőzött Falco. A szombathelyiek ezúttal is végig versenyben voktak, még az utolsó negyeden belül is vezettek az Alba ellen, de a végjátékban az egész meccsen hatékony Travis Simpson triplája a hazaiak javára döntötte el a rangadót. Ezzel pontszámban utolérte ellenfelét a táblázaton Dzunics Braniszlav csapata.
2018.01.12. 19:53 |

Jobban kezdett a Falco, főleg mert első, második és harmadik s dobásuk után is visszapattant a labda a szombathelyiekhez, negyedikre pedig Váradi beemelt egy triplát. Szerencsére ezúttal az Alba első hármasáras em kellett annyit várni, mint kedden a török ellenféllel szemben, de amikor Harris betalált, már öttel ment a Falco. Lóránt remek gólpasszaival és Hill betöréseivel nemcsak fontos, de szép kosarakat is szereztek a hazaiak, fordítottak is, de nem billent át a meccs teljesen. Az első negyed vége előtt nem sokkal négypontos Alba-vezetésnél időt kértek a vendégek, akik a lepattanókat jobban szedték és a negyed végén egy pontra feljöttek.
Ez pedig akkora lendületet adott nekik, hogy a második negyedet egy nagy rohammal indították, 12-0-át repesztettek és 31-20-ra vezettek. Norfleet személyében volt jól beszálló cserejátékosuk, miközben a hazai kispadról nem jött annyi pont. Jól ültek azonban a triplák, Keller Ákos, Kovács Ákos egyet, majd Travis Simpson kettőt is bevert, rögtön eltűnt a nagy különbség. A kicsi Kasey Hill nem először zsákolt, Lóránt Péter pedig büntetőkkel egyenlített. Nem a védekezésről szólt az eső félidő, így aztán volt látvány bőven, más kérdés, hogy az edzők olykor csaknem gutaütést kaptak egy-egy hátul elkövetett hiba után. Boriszov például teljesen üresen futott be a palánk alá, így állította be a szünetbeli döntetlent.
Magyar válogatottak köszöntek be a harmadik negyed elején, Keller itt, Perl ott. Továbbra sem volt jó a védekezés egyik oldalon sem, a gyűrű alól szerezgették a kosarakat a játékosok. A negyed felénél is egyenlő volt az állás, és az sem változott, hogy a lepattanókat jobban szedte a Falco. A  hárompontosok ellenben nem estek be olyan jó százalékkal, mint korábban, egészen Mohammed kísérletéig. A bajnoki döntő „visszavágója” izgalmas volt, de a színvonal ekkor nem verte az eget. A Falco Váradi egyéni játékával, 2+1-es akciójával fordított, amire a szokás szerint roppant hasznos Horton válaszolt. Ritkán tudott indulni az Alba, de a negyed végén épp egy lerohanásból zsákolt és szerzett hárompontos előnyt Alhaji Mohammed.
Mintha a meccs elejét láttuk volna: a negyedik negyed elején ismét háromszor szedte vissza saját lepattanóját a Falco, és megint tripla lett belőle. Tizenhárom támadólepattanónál jártak a fekete mezesek, Zsigeranovics is egy ilyenből szerzett ismét vezetést a vendégeknek. Az Alba centerei ezzel együtt eredményesebbek voltak, Keller második tripláját emelt be. Simpson is megtoldotta eggyel a sarokból, időt kért a Falco. Jól jött nekik, Váradi két triplát is dobott, közben pedig Zsigeranovics óriási lépéshibáját és faultját is elnézték a játékvezetők. Az Alba időkérése következett, de három perccel a vége előtt a vasiak vezettek. A végszó viszont a Fehérváré volt, mert Hill kettest, a hősnek bizonyuló Simpson pedig újabb hármast szerzett, miközben Govens elönzőzte a Falco akcióját. Így az előző szezon utolsó meccse után ismét megverte az Alba a Szombathelyt, ez most nem ért aranyat, de fontos győzelem volt.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC 89-85 (21-19, 25-26, 22-19, 22-21)

Alba: Hill 14, Simpson 24/15, Harris 13/6, Lóránt P. 7, Keller Á. 16/6. Csere: Mohammed 5/3, Horton 7, Kovács Á. 3/3,  Filipovics, Keller I.

Sport

 1. Két érmet szereztek a fehérvári vívók a szolnoki Olimpici Nagydíjon

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözői közül Tóth Lázár és Csuta András állhatott fel a dobogóra a legnívósabb hazai korosztályos versenysorozatban. A téli szünet előtti utolsó megmérettetésen számos előkelő helyezést vívtak ki maguknak a fehérvári fiatalok.

  2018.12.11.
 2. Lénárt Péter a királykategória ezüstérmese és hőse lett az ökölvívó országos bajnokságon

  Lénárt Péter, a Varkocs György Box Club versenyzője a hétvégi országos bajnokság királykategóriájában (+91 kilogramm) a legnehezebb és a legnépesebb súlycsoportban indult. Első körben egy rutinos, előző évekből OB érmes, termetes versenyzőt sikerült legyőznie. Az elődöntőben egy volt ifi válogatott, kőbányai bunyóst vert magabiztosan. A döntőben az előző év bajnoka várt rá és a 2. menet közepén egy fejelés miatt Pétert az orvos nem engedte tovább küzdeni, így megosztott pontozással az ellenfele győzött. 

  2018.12.11.
 3. Nagy Angéla ezüst, Kiliti Tamás bronzérmet szerzett az ökölvívó országos bajnokságon

  Három versenyzővel kezdte meg a felkészülést a Videoton Box Club az idei felnőtt országos bajnokságra, közülük Nagy Kornél megsérült, így nem vállalhatta a megmérettetést. Kiliti Ferenc, vezetőedző tanítványai közül a hölgyek 57 kg-os súlycsoportjában Nagy Angéla első éves felnőttként ezüstérmet szerzett. Kiliti Tamás az 56 kilogrammosok között az elődöntőig menetelt, ott az EB 3. helyezett versenyzőtől parázs mérkőzésen kikapott, így bronzéremmel zárt.

  2018.12.11.
 4. Szabadkáról hoztak szép eredményeket a fiatal fehérvári falmászók

  Hétvégén volt Szabadkán a szerbiai bajnokság VIII. Boulder fordulója, melyen Székesfehérvárról Hegedüs-Krisó Dénes a Redrock színeiben D10 kategóriában, testvére Tóth-Krisó Míra a Rotpunkt színeiben D6 kategóriában mérték össze tudásukat a többi ügyes mászóval.

  2018.12.10.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak