Szoros volt, mint a döntő, és megint az Alba volt a jobb a Falco ellen

A nyári bajnoki döntő óta először járt Székesfehérváron az akkor legyőzött Falco. A szombathelyiek ezúttal is végig versenyben voktak, még az utolsó negyeden belül is vezettek az Alba ellen, de a végjátékban az egész meccsen hatékony Travis Simpson triplája a hazaiak javára döntötte el a rangadót. Ezzel pontszámban utolérte ellenfelét a táblázaton Dzunics Braniszlav csapata.
2018.01.12. 19:53 |

Jobban kezdett a Falco, főleg mert első, második és harmadik s dobásuk után is visszapattant a labda a szombathelyiekhez, negyedikre pedig Váradi beemelt egy triplát. Szerencsére ezúttal az Alba első hármasáras em kellett annyit várni, mint kedden a török ellenféllel szemben, de amikor Harris betalált, már öttel ment a Falco. Lóránt remek gólpasszaival és Hill betöréseivel nemcsak fontos, de szép kosarakat is szereztek a hazaiak, fordítottak is, de nem billent át a meccs teljesen. Az első negyed vége előtt nem sokkal négypontos Alba-vezetésnél időt kértek a vendégek, akik a lepattanókat jobban szedték és a negyed végén egy pontra feljöttek.
Ez pedig akkora lendületet adott nekik, hogy a második negyedet egy nagy rohammal indították, 12-0-át repesztettek és 31-20-ra vezettek. Norfleet személyében volt jól beszálló cserejátékosuk, miközben a hazai kispadról nem jött annyi pont. Jól ültek azonban a triplák, Keller Ákos, Kovács Ákos egyet, majd Travis Simpson kettőt is bevert, rögtön eltűnt a nagy különbség. A kicsi Kasey Hill nem először zsákolt, Lóránt Péter pedig büntetőkkel egyenlített. Nem a védekezésről szólt az eső félidő, így aztán volt látvány bőven, más kérdés, hogy az edzők olykor csaknem gutaütést kaptak egy-egy hátul elkövetett hiba után. Boriszov például teljesen üresen futott be a palánk alá, így állította be a szünetbeli döntetlent.
Magyar válogatottak köszöntek be a harmadik negyed elején, Keller itt, Perl ott. Továbbra sem volt jó a védekezés egyik oldalon sem, a gyűrű alól szerezgették a kosarakat a játékosok. A negyed felénél is egyenlő volt az állás, és az sem változott, hogy a lepattanókat jobban szedte a Falco. A  hárompontosok ellenben nem estek be olyan jó százalékkal, mint korábban, egészen Mohammed kísérletéig. A bajnoki döntő „visszavágója” izgalmas volt, de a színvonal ekkor nem verte az eget. A Falco Váradi egyéni játékával, 2+1-es akciójával fordított, amire a szokás szerint roppant hasznos Horton válaszolt. Ritkán tudott indulni az Alba, de a negyed végén épp egy lerohanásból zsákolt és szerzett hárompontos előnyt Alhaji Mohammed.
Mintha a meccs elejét láttuk volna: a negyedik negyed elején ismét háromszor szedte vissza saját lepattanóját a Falco, és megint tripla lett belőle. Tizenhárom támadólepattanónál jártak a fekete mezesek, Zsigeranovics is egy ilyenből szerzett ismét vezetést a vendégeknek. Az Alba centerei ezzel együtt eredményesebbek voltak, Keller második tripláját emelt be. Simpson is megtoldotta eggyel a sarokból, időt kért a Falco. Jól jött nekik, Váradi két triplát is dobott, közben pedig Zsigeranovics óriási lépéshibáját és faultját is elnézték a játékvezetők. Az Alba időkérése következett, de három perccel a vége előtt a vasiak vezettek. A végszó viszont a Fehérváré volt, mert Hill kettest, a hősnek bizonyuló Simpson pedig újabb hármast szerzett, miközben Govens elönzőzte a Falco akcióját. Így az előző szezon utolsó meccse után ismét megverte az Alba a Szombathelyt, ez most nem ért aranyat, de fontos győzelem volt.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC 89-85 (21-19, 25-26, 22-19, 22-21)

Alba: Hill 14, Simpson 24/15, Harris 13/6, Lóránt P. 7, Keller Á. 16/6. Csere: Mohammed 5/3, Horton 7, Kovács Á. 3/3,  Filipovics, Keller I.

Sport

 1. Juhász fejese döntött a Vidi javára a Balmazújváros ellen

  Szakadó esőben fogadta a Vidi a Balmazújvárost az NB I harmadik körének nyitányán szombat délután. A vendégek védkezni érkeztek, ezt jól tették, a Vidi az első félidőben helyzetig is alig jutott. Szünet után pályára lépett Huszti Szabolcs is, de sokáig hiába nyomott a Vidi. A győztes gól csak a hajrában született meg Juhász Roland fejesével.

  2018.03.17.
 2. Több mint kétszáz fiatal rögbizett Fehérváron az idei Március 15. Kupán

  Idén is Székesfehérvárra, a Köfém-pályára, nagy múltú Március 15. Kupára várta a magyar rögbi-utánpótlás színe-javát a Fehérvár Rugby Club. Az eseményre Szegedről, Esztergomból, Kecskemétről, Velencéről, Nádasdladányból, Nagykőrösről és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban - köztük az U16-osoknál lányok is - mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén.

  2018.03.17.
 3. Közönségkorcsolyázásra várják a családokat a hétvégén az ifj. Ocskay Gábor Sportcsarnokba

  Március 17-én szombaton és március 18-án vasárnap ismét lesz korcsolyázási lehetőség a közönség számára az Ifj. Ocskai Gábor Jégcsarnokban. Amióta elkészült a C pálya, a megnövekedett jégidőnek köszönhetően a nagyközönség a korábbinál gyakrabban veheti igénybe a jégcsarnok jegét. Így lesz ez szombaton és vasárnap késő délután is, amikor minden korizni vágyót szeretettel várnak a csarnokban!

  2018.03.16.
 4. Szombaton a Balmazújvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Videoton

  A Diósgyőr 4-1-es legyőzése után újabb fontos feladat előtt áll a Vidi; szombaton a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese látogat a Pancho Arénába, a találkozó 17 órakor kezdődik. Horváth Ferenc csapata legutóbb 5-0-ás vereséget szenvedett az FTC otthonában, így ahhoz, hogy tartsuk a lépést a Fradival, nekünk is le kell győzni a Balmazt, ez azonban - ahogyan Marko Nikolics is utalt rá - nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az eddig velük játszott két bajnoki során két 1-1-es döntetlen született.

  2018.03.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak