Végig szoros volt - az utolsó negyedben döntött az Alba a Paks ellen

A keddi, litvániai Európa Kupa meccs után szombat este már hazai bajnoki várt az Alba Fehérvárra a férfi kosárlabda bajnokságban. Az ellenfél a tabella hatodik helyén tanyázó ASE volt, amely meglehetősen szoros meccset játszott Fehérváron. A meccs nagy részében a vendégek vezettek, de az Alba a záró játékrész derekán - ha csak néhány ponttal is - de állva hagyta ellenfelét.

2018.03.10. 20:21 |

Pointer duplájával indult a találkozó, amire gyorsan válaszolt egy triplával a vendégektől Guinn. Az első percekben nem verdesték az eget a dobószázalékok: a fehérváriaktól Keller Ákos és Simpson is elhibázta triplakísérletét, ellenben Hinds beszórt egy hárompontost, majd közel három perc után Tarrant büntetői után 8-6-ra vezetett a Paks. Nem is olyan régen Keller Ákos, Filipovics illetve Ruják és Eilingsfeld még egymás oldalán küzdöttek a válogatottban, ezúttal azonban egymás ellen. És Eilingsfeld vezérletével némileg ellépett az ASE, miközben az egykori "atomos" Kovács Ákos is óriási lelkesedéssel vetette magát játékba. A lényeg: bárhogy is igyekezett az ASE, az Alba mindig utolérte, bár az első játékrész végén Lóránt kimaradt triplakísérlete miatt egy pontos előnyben fújhatták ki magukat a vendégek.

A második negyedben tovább folytatódott a "fűrészelés", igaz Eilingsfeld és a cserepadról beszálló Garamvölgyi tripláival megint elment hattal az ASE. Több se kellett az Albának: Pointer duplájával 42-42 lett, és ez, így ment a félidő végéig, húsz percnyi játék után 47-47 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben is jellemzően a fehérváriak üldözték a Paksot, de a címvédő mindvégig lőtávolon belül tartotta ellenfelét. Már ekkor is lehetett érzékelni, hogy a hajrá is komoly csatát hoz majd, de a záró játékrésznek a meccs nagy részében ihletett formában dobó Trevis Simpson fantasztikus, sarokból eleresztett triplájának köszönhetően három pontos előnnyel vághatott neki az Alba Fehérvár.

A záró negyed derekán tudta döntésre vinni a hazai csapat a derbit, Lóránt 82-80-at jelentő duplája fordulópontot jelentett. Horton büntetője és Mohammed közelije után már öt pontos hazai vezetést regisztrálhattunk. Ekkor már nem engedte ki a vezetést a kezéből a bajnoki címvédő, amely egy tavasziasan friss, izgalmas meccsen behúzta a hazai győzelmet, és jó szájízzel készülhet a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, amelyen tizenhárom pontos hátrányt kell ledolgozni a Juventus Utena ellen.

Alba Fehérvár - Paksi ASE 89-82 (29-30, 18-17, 23-20, 19-15)

Alba: Hill 5/3, Simpson 23/21, Pointer 10, Lóránt 11, Keller Á. 10. Csere: Mohammed 8, Horton 15, Kovács Á. 7/3, Filipovity -.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak