Végig szoros volt - az utolsó negyedben döntött az Alba a Paks ellen

A keddi, litvániai Európa Kupa meccs után szombat este már hazai bajnoki várt az Alba Fehérvárra a férfi kosárlabda bajnokságban. Az ellenfél a tabella hatodik helyén tanyázó ASE volt, amely meglehetősen szoros meccset játszott Fehérváron. A meccs nagy részében a vendégek vezettek, de az Alba a záró játékrész derekán - ha csak néhány ponttal is - de állva hagyta ellenfelét.

2018.03.10. 20:21 |

Pointer duplájával indult a találkozó, amire gyorsan válaszolt egy triplával a vendégektől Guinn. Az első percekben nem verdesték az eget a dobószázalékok: a fehérváriaktól Keller Ákos és Simpson is elhibázta triplakísérletét, ellenben Hinds beszórt egy hárompontost, majd közel három perc után Tarrant büntetői után 8-6-ra vezetett a Paks. Nem is olyan régen Keller Ákos, Filipovics illetve Ruják és Eilingsfeld még egymás oldalán küzdöttek a válogatottban, ezúttal azonban egymás ellen. És Eilingsfeld vezérletével némileg ellépett az ASE, miközben az egykori "atomos" Kovács Ákos is óriási lelkesedéssel vetette magát játékba. A lényeg: bárhogy is igyekezett az ASE, az Alba mindig utolérte, bár az első játékrész végén Lóránt kimaradt triplakísérlete miatt egy pontos előnyben fújhatták ki magukat a vendégek.

A második negyedben tovább folytatódott a "fűrészelés", igaz Eilingsfeld és a cserepadról beszálló Garamvölgyi tripláival megint elment hattal az ASE. Több se kellett az Albának: Pointer duplájával 42-42 lett, és ez, így ment a félidő végéig, húsz percnyi játék után 47-47 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben is jellemzően a fehérváriak üldözték a Paksot, de a címvédő mindvégig lőtávolon belül tartotta ellenfelét. Már ekkor is lehetett érzékelni, hogy a hajrá is komoly csatát hoz majd, de a záró játékrésznek a meccs nagy részében ihletett formában dobó Trevis Simpson fantasztikus, sarokból eleresztett triplájának köszönhetően három pontos előnnyel vághatott neki az Alba Fehérvár.

A záró negyed derekán tudta döntésre vinni a hazai csapat a derbit, Lóránt 82-80-at jelentő duplája fordulópontot jelentett. Horton büntetője és Mohammed közelije után már öt pontos hazai vezetést regisztrálhattunk. Ekkor már nem engedte ki a vezetést a kezéből a bajnoki címvédő, amely egy tavasziasan friss, izgalmas meccsen behúzta a hazai győzelmet, és jó szájízzel készülhet a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, amelyen tizenhárom pontos hátrányt kell ledolgozni a Juventus Utena ellen.

Alba Fehérvár - Paksi ASE 89-82 (29-30, 18-17, 23-20, 19-15)

Alba: Hill 5/3, Simpson 23/21, Pointer 10, Lóránt 11, Keller Á. 10. Csere: Mohammed 8, Horton 15, Kovács Á. 7/3, Filipovity -.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak