Végig szoros volt - az utolsó negyedben döntött az Alba a Paks ellen

A keddi, litvániai Európa Kupa meccs után szombat este már hazai bajnoki várt az Alba Fehérvárra a férfi kosárlabda bajnokságban. Az ellenfél a tabella hatodik helyén tanyázó ASE volt, amely meglehetősen szoros meccset játszott Fehérváron. A meccs nagy részében a vendégek vezettek, de az Alba a záró játékrész derekán - ha csak néhány ponttal is - de állva hagyta ellenfelét.

2018.03.10. 20:21 |

Pointer duplájával indult a találkozó, amire gyorsan válaszolt egy triplával a vendégektől Guinn. Az első percekben nem verdesték az eget a dobószázalékok: a fehérváriaktól Keller Ákos és Simpson is elhibázta triplakísérletét, ellenben Hinds beszórt egy hárompontost, majd közel három perc után Tarrant büntetői után 8-6-ra vezetett a Paks. Nem is olyan régen Keller Ákos, Filipovics illetve Ruják és Eilingsfeld még egymás oldalán küzdöttek a válogatottban, ezúttal azonban egymás ellen. És Eilingsfeld vezérletével némileg ellépett az ASE, miközben az egykori "atomos" Kovács Ákos is óriási lelkesedéssel vetette magát játékba. A lényeg: bárhogy is igyekezett az ASE, az Alba mindig utolérte, bár az első játékrész végén Lóránt kimaradt triplakísérlete miatt egy pontos előnyben fújhatták ki magukat a vendégek.

A második negyedben tovább folytatódott a "fűrészelés", igaz Eilingsfeld és a cserepadról beszálló Garamvölgyi tripláival megint elment hattal az ASE. Több se kellett az Albának: Pointer duplájával 42-42 lett, és ez, így ment a félidő végéig, húsz percnyi játék után 47-47 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben is jellemzően a fehérváriak üldözték a Paksot, de a címvédő mindvégig lőtávolon belül tartotta ellenfelét. Már ekkor is lehetett érzékelni, hogy a hajrá is komoly csatát hoz majd, de a záró játékrésznek a meccs nagy részében ihletett formában dobó Trevis Simpson fantasztikus, sarokból eleresztett triplájának köszönhetően három pontos előnnyel vághatott neki az Alba Fehérvár.

A záró negyed derekán tudta döntésre vinni a hazai csapat a derbit, Lóránt 82-80-at jelentő duplája fordulópontot jelentett. Horton büntetője és Mohammed közelije után már öt pontos hazai vezetést regisztrálhattunk. Ekkor már nem engedte ki a vezetést a kezéből a bajnoki címvédő, amely egy tavasziasan friss, izgalmas meccsen behúzta a hazai győzelmet, és jó szájízzel készülhet a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, amelyen tizenhárom pontos hátrányt kell ledolgozni a Juventus Utena ellen.

Alba Fehérvár - Paksi ASE 89-82 (29-30, 18-17, 23-20, 19-15)

Alba: Hill 5/3, Simpson 23/21, Pointer 10, Lóránt 11, Keller Á. 10. Csere: Mohammed 8, Horton 15, Kovács Á. 7/3, Filipovity -.

Sport

 1. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 2. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.
 3. Szorosabbra fűzte kapcsolatát a fehérvári jégkorong alapítvány és a tóvárosi iskola

  Együttműködési megállapodást írtak alá a Fehérvár 19 Jégkorong Alapítvány, a Tóvárosi Általános Iskola és a Székesfehérvári Tankerületi Központ képviselői csütörtökön, Tóváros iskolájának tornatermében. Az együttműködés keretében a 7-10 éves, alsó tagozatos tanulók juthatnak minőségi feltételrendszerhez, általános és sokoldalú képességfejlesztésben lehet részük, kiváló szakemberek vezetésével.

  2018.12.13.
 4. Már-már megnyert meccset vesztett el Bulgáriában az Alba Fehérvár

  A FIBA Európa-kupa második csoportkörének nyitányán Botevgrádban lépett pályára az Alba Fehérvár. A Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Alba az első félidőben jól dobott, a másodikban pedig sokáig tudta menedzselni felépített előnyét. A végére azonban összedőlt az építmény, a hazaiak egy utolsó másodpercekben esett triplával egyenlítettek, majd a hosszabbításban jobban célozva megnyerték a meccset.

  2018.12.12.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak