Végig szoros volt - az utolsó negyedben döntött az Alba a Paks ellen

A keddi, litvániai Európa Kupa meccs után szombat este már hazai bajnoki várt az Alba Fehérvárra a férfi kosárlabda bajnokságban. Az ellenfél a tabella hatodik helyén tanyázó ASE volt, amely meglehetősen szoros meccset játszott Fehérváron. A meccs nagy részében a vendégek vezettek, de az Alba a záró játékrész derekán - ha csak néhány ponttal is - de állva hagyta ellenfelét.

2018.03.10. 20:21 |

Pointer duplájával indult a találkozó, amire gyorsan válaszolt egy triplával a vendégektől Guinn. Az első percekben nem verdesték az eget a dobószázalékok: a fehérváriaktól Keller Ákos és Simpson is elhibázta triplakísérletét, ellenben Hinds beszórt egy hárompontost, majd közel három perc után Tarrant büntetői után 8-6-ra vezetett a Paks. Nem is olyan régen Keller Ákos, Filipovics illetve Ruják és Eilingsfeld még egymás oldalán küzdöttek a válogatottban, ezúttal azonban egymás ellen. És Eilingsfeld vezérletével némileg ellépett az ASE, miközben az egykori "atomos" Kovács Ákos is óriási lelkesedéssel vetette magát játékba. A lényeg: bárhogy is igyekezett az ASE, az Alba mindig utolérte, bár az első játékrész végén Lóránt kimaradt triplakísérlete miatt egy pontos előnyben fújhatták ki magukat a vendégek.

A második negyedben tovább folytatódott a "fűrészelés", igaz Eilingsfeld és a cserepadról beszálló Garamvölgyi tripláival megint elment hattal az ASE. Több se kellett az Albának: Pointer duplájával 42-42 lett, és ez, így ment a félidő végéig, húsz percnyi játék után 47-47 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben is jellemzően a fehérváriak üldözték a Paksot, de a címvédő mindvégig lőtávolon belül tartotta ellenfelét. Már ekkor is lehetett érzékelni, hogy a hajrá is komoly csatát hoz majd, de a záró játékrésznek a meccs nagy részében ihletett formában dobó Trevis Simpson fantasztikus, sarokból eleresztett triplájának köszönhetően három pontos előnnyel vághatott neki az Alba Fehérvár.

A záró negyed derekán tudta döntésre vinni a hazai csapat a derbit, Lóránt 82-80-at jelentő duplája fordulópontot jelentett. Horton büntetője és Mohammed közelije után már öt pontos hazai vezetést regisztrálhattunk. Ekkor már nem engedte ki a vezetést a kezéből a bajnoki címvédő, amely egy tavasziasan friss, izgalmas meccsen behúzta a hazai győzelmet, és jó szájízzel készülhet a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, amelyen tizenhárom pontos hátrányt kell ledolgozni a Juventus Utena ellen.

Alba Fehérvár - Paksi ASE 89-82 (29-30, 18-17, 23-20, 19-15)

Alba: Hill 5/3, Simpson 23/21, Pointer 10, Lóránt 11, Keller Á. 10. Csere: Mohammed 8, Horton 15, Kovács Á. 7/3, Filipovity -.

Sport

 1. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.
 2. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 3. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 4. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak