Szoros meccsen, fontos győzelmet szereztek a Fehérvári Vadkanok a Debreceni Huszárok ellen

Bár a híres novemberi eső elkerülte végül a fiúkat a hétvégi meccsen, embert próbálóan hidegben és erős szélben rendezték a Vadkanok idei utolsó összecsapását a Debreceni Huszárok csapatával.
Fehérvár Rugby Club (Vadkanok) - DEAC Debreceni Huszárok 36:31
2023.11.19. 20:47 |
Szoros meccsen, fontos győzelmet szereztek a Fehérvári Vadkanok a Debreceni Huszárok ellen

Ahogy arra számítani lehetett, a Huszárok az NB II. legfürgébb háromnegyedével érkeztek az összecsapásra, átlépéseik, és finomra hangolt támogatásuk a meccs minden percében veszélyt hordozott. A Vadkanok igyekeztek a tolongás erejét, illetve a pálya teljes szélességét kihasználva érvényesíteni akaratukat, aminek meg is lett az eredménye: az első félidőben sikerült kettő céllal elhúzni a Debrecen mellett. A félidő vége előtt azonban jött a csavar, a 37. percben célt szerezve szépített a Debrecen, majd az ezt követő kezdőrúgásból egy hihetetlenül tempós és jól szerveztt támadással át is vették a vezetést, 21:19-es debreceni vezetéssel vonultak félidőre a csapatok.

A mérkőzés hihetetlenül szorosan alakult, mindkét félnek létfontosságú volt a győzelem, így nem is meglepő, hogy a második játékrész eleje hihetetlen csatát hozott.

Annak ellenére, hogy 16 percig nem született cél, egyetlen unalmas momentumot se láthattunk, a két csapat folyamatosan közel járt a célszerzéshez, azonban vagy az utolsó métereken csúszott hiba a játékba, vagy sikerült az ellenfélnek fenntartani a célt. A mérkőzésen a Vadkanoknak 4 célját is sikerült megakadályoznia a Huszároknak a labda fenntartásával, ez több, mint ami néha egy egész félév alatt összesen sikerül a csapat ellenfeleinek. A mérkőzés hajrájában sikerült a hazaiaknak még két célt bekotorni, így a Huszárok az utolsó előtti percben szerzett találatukkal már csak szépíteni tudtak az eredményen. Így egy brusztolós, kiszámíthatatlan és embert próbáló mérkőzésen sikerült a Vadkanoknak játéban maradni a bajnoki címért. A csapat a tabella második helyét elfoglalva telel, mindössze 1 pontra lemaradva az Exiles-Kosok együttesétől.

A meccs egyik pozitívuma, hogy a félévben negyedik alkalommal is új játékos debütálhatott: Szarvas Kristóf mutatkozhatott be a nézőközönségnek, a fizikális másodiksoros beállását követően a csapatnak sikerült az összes hazai tolongást megnyerni.