Szorongatott az Eagles, de végül magabiztos sikert aratott a Fehérvár Enthroners

A FEZEN Divízió I-es bajnokság vasárnapi játéknapján a hibátlan mérleggel menetelő Fehérvár Enthroners a Budapest Eagles-t látta vendégül. A két csapat márciusi találkozója 48-20-as Enthroners győzelemmel ért véget. A Fehérvári Koronázók ezúttal is kiszolgálták a népes közönséget, hiszen magabiztos 28-13-as győzelmet arattak.
2017.06.25. 20:35 |
Az elmúlt hetekhez hasonlóan a fehérvári védelem ezúttal is koncentráltan vetette magát küzdelembe rögtön a találkozó elején. Ennek következtében kecsegtető helyen szerzett labdát a Fehérvár Enthroners, amelynek végül be kellett érnie egy mezőny gólkísérlettel. Zách György próbálkozása azonban rövidnek bizonyult, így maradt a döntetlen. Nyolc másodperccel a vége előtt Erős Márk eladta a labdát, majd touchdown-t ért el a Budapest Eagles – a fővárosiaknak ráadásul a jutalomrúgás is összejött, így 7-0-s előnyre tettek szert.

A második negyed sem indult túl jól Erősnek, aki rövid idő alatt második interception-ját dobta. A fehérváriak szerencséjére azonban ezúttal nem tudott pontokat elérni az Eagles. Nem sokkal később egalizálni tudott a Fehérvár Enthroners: Erős Márk pontos passza Tóth Nándor ért el touchdown-t, majd Zách György jutalomrúgásával már 7-7 volt az állás. A nagyszünet kezdete előtt aztán a vezetést is átvette a Fehérvár Enthroners: Erős labdája után ismét Tóth szerzett TD-t, majd Zách 14-7-re módosította az eredményt.
A szünet után is lendületben maradt a hazai alakulat. Erős Márk ügyesen vette észre az üresen maradt Antonio Roane-t, aki senkitől sem zavartatva ért el újabb touchdown-t. Zách György találata után pedig 21-7-re módosult az eredmény. Az utolsó játékrészt is álomszerűen kezdte Pál Tibor Kornál alakulata, hiszen Sándor Gergő újabb elkapásával és Zách György rúgásával már 28-7-re vezetett az Enthroners.
A végére maradt még némi izgalom, hiszen nyolc perccel a vége előtt 28-13-re felzárkózott a Budapest Eagles. Az Enthroners végső sikere azonban nem forgott veszélyben, így teljesen megérdemelt sikert szereztek ezúttal is a Koronázók. Az együttes szurkolói ezúttal is kitettek magukért, hiszen a zord és viharos idő ellenére ezúttal is kétezren drukkoltak az Enthronersnek. A két együttes legközelebb a FEZEN Divízió I-es bajnokság nagydöntőjében találkozik egymással, július 15-én, a First Fielden.

Fotó: Márkus Mandula

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak