Szombaton lesz a jubileumi XXV. Közutas Nap Székesfehérváron

A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete február 29-én, szombaton 8 órai kezdettel huszonötödik alkalommal rendezi meg a hagyományos Közutas Napot a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11.)
2020.02.26. 12:50 |

A rendezvényen az előző huszonöt Közutas Napról adnak áttekintést. Előadás hangzik el a Székesfehérvári Balatoni úti felüljáró állapotáról és az Auchan körforgalom tervezett kialakításáról, valamint a pusztaszabolcsi vasútvonal átépítéséről, közutas vonatkozásairól.

A Közutas Napot szakmai kiállítások, termékbemutatók színesítik, kulturális műsor is lesz, Burcsik Dávid marimbán játszik. A napot este a hagyományos Közutas Bál zárja.

A Közutas Nap alkalmat biztosít a közutakkal foglalkozó tervezők, kivitelezők, útkezelők, hatósági illetőleg az oktatási területen dolgozók kötetlen eszmecseréjére is.

Közélet

 1. Már hivatalos: elhalasztják az Entente Florale idei versenyét

  A 2019. évi Virágos Magyarország verseny város kategóriájának győzteseként Székesfehérvár vívta ki a jogot, hogy kategóriájában képviselje Magyarországot a nemzetközi, Entente Florale Europe versenyen. Dr. Cser-Palkovics András csütörtöki Lakossági tájékoztatójában tette közzé, hogy megkapta a verseny szervezőinek hivatalos értesítését: a vírushelyzetre való tekintettel elhalasztják a virágosítási megmérettetést.

  2020.04.02.
 2. Kékbe öltözött a MOL Aréna Sóstó az Autizmus világnapjának estéjén

  Székesfehérvár idén is csatlakozott a „Ragyogj kéken” figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezéshez az autizmus világnapján. Csütörtökön este a MOL Aréna Sóstó kapott kék kivilágítást. 

  2020.04.02.
 3. Mire jó az online gyógytorna-konzultáció? - az EFI-nél várják a jelentkezőket

  A személyre szabott gyógytornák esetében is lehet hasznos konzultációt folytatni webkamera segítségével. Az online irányítással végzett mozgássorozatokban a szakember iránymutatást adhat egy friss diagnózis után, valamint fontos kontrollt jelenthet a lehetőség azoknak a pácienseknek is, akik már korábban is jártak gyógytornára – mondta Fábián Árpád gyógytornász, aki az Egészségfejlesztő Iroda munkatársaként tart díjmentes foglalkozásokat.

  2020.04.02.
 4. Közös imára hívja a fehérvári főpásztor az egyházmegye híveit elsőcsütörtökön

  A Székesfehérvári Egyházmegyében, különösen is Székesfehérváron hagyománynak számít, hogy a plébániák közös imával, koncelebrált szentmisével és szentségimádással ünneplik meg az elsőcsütörtököket. Erre most a járvány fenyegetettsége miatt nincs mód, ezért Spányi Antal, püspök kéri a híveket, hogy április 2-án, az egyházmegye egész területén azonos időben: 18 órakor otthonaikban, lehetőségeik szerint családi körben imádkozzanak közösen.

  2020.04.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin