Szombaton farsangi bringás felvonulás indul a Petőfi-szobortól

A Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete február 24-én, szombaton délután jelmezes felvonulást szervez a bringásoknak. A csapat a Petőfi-szobortól indul, majd 1-1,5 óra tekerést követően ugyanide érkezik vissza.
2024.02.23. 10:58 |
Szombaton farsangi bringás felvonulás indul a Petőfi-szobortól

Farsangi jelmezes, biciklis felvonulást hirdetett a Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete február 24-én, szombaton 13.45 órától.

A szervezők mindenkit a legkreatívabb jelmezben várnak, hogy elbúcsúztassák a telet egy igazi örömtekeréssel. A csapat a Petőfi-szobortól indul, majd a Hosszúsétatér, Horvát István utca, Lövölde út, Budai út, Fiskális út érintésével a Pozsonyi út, Berényi út, Széna tér, Rákóczi utca , Várkörút, Mátyás Király körút, Bőrgyár utca, Bátky Zsigmond utca, Halász utca, Piac tér útvonalon érkezik vissza a Petőfi-szoborhoz. A rendezvény ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.