Szombati kézművesség a fehérvári könyvtárakban

Két székesfehérvári könyvtárban is szerveznek kézműves programot február 10-én, szombaton. A Mészöly Géza utcai intézményben medvemakettet, a Széna tériben pedig mutatós poháralátétet lehet készíteni. A belépés mindkét foglalkozásra díjtalan.
2024.02.09. 17:34 |
Szombati kézművesség a fehérvári könyvtárakban

Február 10-én, szombaton 10.00 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárában a gyerekeknek szerveznek programot, melynek során medve és medvebarlang makettet lehet készíteni Koncz Éva vezetésével.

A VMK Széna téri Tagkönyvtárában 14.00 órakor kezdődő programra a felnőtteket várják, akik dekoratív, praktikus poháralátéteket varrhatnak majd Somogyi Irén vezetésével.

Az anyagot és eszközöket az intézmények biztosítják. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.

Fehérvári színes

 1. Séta az Idegenvezetők Világnapján

  Színháztól színházig címmel szerveztek tematikus sétát a Belvárosban, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, szombaton. Az ingyenes délelőtti programra turisták és fehérváriak egyaránt érkeztek, és az is kiderült, mért tartják Fehérvárt a magyar színjátszás fellegvárának.

  2024.02.24.
 2. Jelmezes, biciklis felvonulás

  Farsangi bringás felvonulást rendezett szombat délután a Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. A vidám menetben bohócok, egy örült professzor, egy hatalmas biciklin száguldó tigris és egy kapitány is kerekezett.

  2024.02.24.
 3. Érdemes időben érkezni

  "Kollégáim tájékoztatása szerint a 19-i nyitómeccsre összesen 400 db jegy maradt csak, a 20-i mérkőzésre nagyjából 700. Ennek megfelelően ha még valaki szeretne jegyeket, annak érdemes korán érkeznie ma a csarnokba! Köszönöm minden szurkolónak ezt a fantasztikus elköteleződést és érdeklődést!" - írta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András Facebook oldalán.

  2024.02.24.
 4. Egy táskányi figyelem

  A Rotary Club Székesfehérvár adománygyűjtést szervez a Székesfehérvári Anyaotthon számára. Az adománygyűjtés célja a rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető higiéniás csomagokat gyűjteni. A városban három gyűjtőponton március 4-ig leadott táskákat olyan nőknek szeretnék adni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, mégis szeretnék megőrizni méltóságukat, nőiességüket. A felajánlások ebben nyújtanak segítséget.

  2024.02.24.