Szombathelyen sem jutott hetven pont fölé, kikapott az Alba

A válogatott szünet sem segített, zsinórban harmadszor is vereséget szenvedett a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. Ahogy az előző meccseken, a Falco ellen sem ment a dobás, így aztán folyamatosan hátrányban voltak a fehérváriak. A vége szoros lett, de így is tovább tart a hullámvölgy.
2018.12.06. 21:20 |

Lóránt Péter még lábadozik, márpedig kapitánya nélkül úgy tűnik, támadásban csak félkarú óriás az Alba. A Szolnok, a Varese és a Kaposvár ellen sem sikerült elérni a hetven dobott pontot, pedig a fehérvári csapatot mindig az attraktív kosárlabda jellemezte. Az első  negyedben így is vezettek Boykinsék a szintén gyengén támadó Falco otthonában, de a folytatásban a hazaiak Reddic vezérletével szépen elhúztak. Az Albában a centerpontok ezúttal is hiányoztak, az egyéni próbálkozások nem sok eredményre vezettek. Igaz, kintről többször is  betaláltak a vendégek, ezen a meccsen a triplák tekintetében Keller Iván szállította az extrát.

Szünet után is maradt a Falco-vezetés, bár a sárga-feketék sem idézték tavalyi önmagukat. Irányító poszton egyik csapat sem remekelt, de a dobópárbajban helyenként válaszolgattak egymásnak. Tizenhárommal vezetett a Falco a negyedik  negyed előtt, amelyben aztán az Alba megmutatta, hogy tud küzdeni. Az addig "néma" Bullock tripláival négy pontra sikerült felzárkózni. A vasiak megtorpantak, de amikor kellett, azért betaláltak. A hajrában ismét Reddic szerzett kulcsfontosságú pontokat, miközben Heath büntetőket rontott. Végül szoros küzdelemben, de ismét alulmaradt az Alba, ezzel komoly hátrányban van az élmezőny csapataival szemben.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 72–70 (16–18, 26–14, 18–15, 12–23)
Alba: Cartwright 5/3, Bullock 6/6, Boykins 15/9, Freeman 14/3, Heath 4. Csere: Filipovity 9/6, Keller 14/12, Peringer -, Tóth P. 3/3, Varga -.

Fotó: bb1.hu

Sport

 1. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.
 2. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 3. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 4. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak