Színvonalas verseny, fehérvári érmek az Orka Kupán

Tizenöt ország negyvennégy egyesületének több mint hétszázötven versenyzőjével sikeresen zárult az idei, 22. Orka Kupa nemzetközi szinkronúszó verseny. 
2019.03.25. 07:33 |

Három napon keresztül zajlott az Orka Kupa a Csitáry G. Emil Uszodában, ahol a létszámhoz méltó volt a színvonal is. A magyar és több külföldi válogatott részvétele mellett a hazai és nemzetközi egyesületek is emlékezetes versenyen vehettek részt. A verseny rangját a résztvevők mellett a vizes sportok nemzetközi szövetségének, a FINA observerének, Ivona Kralikpovának jelenléte is tovább emelte.

A hazai egyesületek mellett érkeztek csapatok Ausztriából, Horvátországból, Csehországból, Finnországból, Grúziából, Görögországból, Izraelből, Kazahsztánból, Litvániából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Svájcból. Mindez mutatja, hogy a fehérvári Orka korábbi kisebb versenye a szervezők remek munkájának köszönhetően mára európai mércével is jelentős eseménnyé nőtte ki magát. Ezzel párhuzamosan a fehérvári egyesületben a szinkronúszók képzése is „szintet lépet”, ezt pedig az idei eredmények is mutatják. Az igen erős mezőnyben 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet sikerült elhozniuk a fehérvári versenyzőknek.

Az Orka Kupa vasárnapi eredményhirdetésén Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is adott át díjakat. Az alpolgármester kiemelte, hogy az idei, szokás szerint igen sűrű fehérvári sportnaptárban is helye volt a nagy szinkronúszó versenynek, amelynek szervezői ismét remek munkát végeztek. Az Orka Szinkronúszó Egyesület szakemberei mind a felkészítés, mind a versenyrendezés terén bizonyították szakértelmüket – mondta Mészáros Attila. Molnár Andrea, az Orka szakmai vezetője nemcsak a nagy létszámú verseny zökkenőmentes lebonyolítása, hanem a fehérvári fiatalok eredményei miatt is büszke lehetett, különösen a kezdő párosok esetében, ahol két Orka-formáció is első helyen végzett.

Az Orka SE eredményei a 22. Orka Kupán:

Junior technikai kűr – 5. hely
Baranyai Sára, Holczmann Dóra, Kertész Lili, Szabó Virág, Mészáros Eszter, Szakáll Panna, Madler Csenge, Vigh Kamilla

Utánpótlás páros – 18. hely
Mészáros Eszter, Szabó Virág

Utánpótlás kombinációs kűr – 6. hely
Fábián Lara, Grátzl Gréta, Németh Kitti, Cserta Anna, Bródy Gréta, Baranyai Magda, Braun Hanga, Grozeva Szonja, Földi Zsóka, Mészáros Emese

Junior páros – 8. hely
Baranyai Sára, Holczamnn Dóra

Kezdő kombinációs kűr – 3. hely
Bakos Dorina, Fazekas Boglárka Katalin, Felföldi- Fi Lara, Fisi Rebeka, Kovács Panni Maja, Varga Jusztina, Végh Dorina

Kezdő párosok:
Balogh Zsuzsanna – Szakáll Sára 1. hely
Pinke Luca – Szampiás Fábri Lili – 1. hely
Fülöp Zita – György Izabel – 3. hely

Kezdő csapatok:
Szabó Melinda – Tóth Bettina – Kovács Enikő - 2. hely
Májer – Soproni Hanna – Vidra Petra – 6. hely

Gyerek kombinációs kűr – 5. hely
Süveg Anna, Káli Flóra, Bakos Nikolett, Poór Dóra, Fésüs Napsugár, Timár Amina, Kozma Kincső, Pál Brigitta

Kötelező gyakorlatok:
Csáki Luca – Lukácsi Dóra – 2. hely
Grozeva Darina – 3. hely
Mészáros Anna – Pálinkás Noémi Ágnes – Szabó Melinda – 5. hely
Pápai Fanni – Deme Boglárka – Tóth Bettina Bianka - 6. hely
Kovács Enikő Zsófia – 7. hely

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak