Színvonalas verseny, fehérvári érmek az Orka Kupán

Tizenöt ország negyvennégy egyesületének több mint hétszázötven versenyzőjével sikeresen zárult az idei, 22. Orka Kupa nemzetközi szinkronúszó verseny. 
2019.03.25. 07:33 |

Három napon keresztül zajlott az Orka Kupa a Csitáry G. Emil Uszodában, ahol a létszámhoz méltó volt a színvonal is. A magyar és több külföldi válogatott részvétele mellett a hazai és nemzetközi egyesületek is emlékezetes versenyen vehettek részt. A verseny rangját a résztvevők mellett a vizes sportok nemzetközi szövetségének, a FINA observerének, Ivona Kralikpovának jelenléte is tovább emelte.

A hazai egyesületek mellett érkeztek csapatok Ausztriából, Horvátországból, Csehországból, Finnországból, Grúziából, Görögországból, Izraelből, Kazahsztánból, Litvániából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Svájcból. Mindez mutatja, hogy a fehérvári Orka korábbi kisebb versenye a szervezők remek munkájának köszönhetően mára európai mércével is jelentős eseménnyé nőtte ki magát. Ezzel párhuzamosan a fehérvári egyesületben a szinkronúszók képzése is „szintet lépet”, ezt pedig az idei eredmények is mutatják. Az igen erős mezőnyben 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet sikerült elhozniuk a fehérvári versenyzőknek.

Az Orka Kupa vasárnapi eredményhirdetésén Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is adott át díjakat. Az alpolgármester kiemelte, hogy az idei, szokás szerint igen sűrű fehérvári sportnaptárban is helye volt a nagy szinkronúszó versenynek, amelynek szervezői ismét remek munkát végeztek. Az Orka Szinkronúszó Egyesület szakemberei mind a felkészítés, mind a versenyrendezés terén bizonyították szakértelmüket – mondta Mészáros Attila. Molnár Andrea, az Orka szakmai vezetője nemcsak a nagy létszámú verseny zökkenőmentes lebonyolítása, hanem a fehérvári fiatalok eredményei miatt is büszke lehetett, különösen a kezdő párosok esetében, ahol két Orka-formáció is első helyen végzett.

Az Orka SE eredményei a 22. Orka Kupán:

Junior technikai kűr – 5. hely
Baranyai Sára, Holczmann Dóra, Kertész Lili, Szabó Virág, Mészáros Eszter, Szakáll Panna, Madler Csenge, Vigh Kamilla

Utánpótlás páros – 18. hely
Mészáros Eszter, Szabó Virág

Utánpótlás kombinációs kűr – 6. hely
Fábián Lara, Grátzl Gréta, Németh Kitti, Cserta Anna, Bródy Gréta, Baranyai Magda, Braun Hanga, Grozeva Szonja, Földi Zsóka, Mészáros Emese

Junior páros – 8. hely
Baranyai Sára, Holczamnn Dóra

Kezdő kombinációs kűr – 3. hely
Bakos Dorina, Fazekas Boglárka Katalin, Felföldi- Fi Lara, Fisi Rebeka, Kovács Panni Maja, Varga Jusztina, Végh Dorina

Kezdő párosok:
Balogh Zsuzsanna – Szakáll Sára 1. hely
Pinke Luca – Szampiás Fábri Lili – 1. hely
Fülöp Zita – György Izabel – 3. hely

Kezdő csapatok:
Szabó Melinda – Tóth Bettina – Kovács Enikő - 2. hely
Májer – Soproni Hanna – Vidra Petra – 6. hely

Gyerek kombinációs kűr – 5. hely
Süveg Anna, Káli Flóra, Bakos Nikolett, Poór Dóra, Fésüs Napsugár, Timár Amina, Kozma Kincső, Pál Brigitta

Kötelező gyakorlatok:
Csáki Luca – Lukácsi Dóra – 2. hely
Grozeva Darina – 3. hely
Mészáros Anna – Pálinkás Noémi Ágnes – Szabó Melinda – 5. hely
Pápai Fanni – Deme Boglárka – Tóth Bettina Bianka - 6. hely
Kovács Enikő Zsófia – 7. hely

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak