-
Sikeres évet zár a Videoton
A kihívások ellenére is jól teljesített a Videoton 2025-ben. A vállalat idén is 300 milliárd forintos árbevételt ért el, csakúgy mint tavaly. Széles Gábor úgy fogalmazott: több éve tart a gazdasági válság Európában, főként az autóiparban, ennek ellenére a Videoton "fantasztikus teljesítményt produkált" 2025-ben.
2025.12.15. -
Elismerés Sinkó Ottónak
Ünnepélyes keretek között adták át a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat szerdán este a Hiemer-házban. A 2025-ös esztendő díjazottja Sinkó Ottó, a VIDEOTON Holding Zrt. vezérigazgatója, aki 34 éve dolgozik a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoportnál.
2025.12.10. -
Együttműködés és
Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Alba Regia Karának Geoinformatikai Intézete és a 3D Geosolutions Hungary Kft., amelynek köszönhetően a hallgatók modern eszközök segítségével fejleszthetik tudásukat, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megvalósított vállalkozásismereti roadshow következett.
2025.12.04. -
Fejlesztések a Continestnél
Kedden délelőtt hivatalosan is átadták a Continest közel 50 millió forint saját forrásból megvalósult beruházását, az új festőüzemet, amely a lemezüzem, a lakatosüzem és az összeszerelő-üzem mellett a vállalat negyedik gyártási egysége, ahol hamarosan elindul a konténeralkatrészek professzionális, nagy kapacitású festése.
2025.12.02.
Szilveszteri menü - a virsliválasztás aranyszabályai
A hazai virslifogyasztás minden évben növekedést mutat az év utolsó egy hetében. Tavaly megközelítőleg 27.800 tonna virslit vásároltunk összesen az ACNielsen piackutató cég adatai szerint, ennek egyhetedét az ünnepekkor. A virslit eredetileg fiatal bika húsából készítették, és az arisztokraták egyik kedvenc étele volt az alapjában véve pépesítéssel készülő húskészítmény. A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a virsli hústartalma legalább 40 százalék...
2010.12.30. 10:04 |
Szilveszterkor az éves elfogyasztott virslimennyiség hetedét vásárolja meg a lakosság: tavaly év végén megközelítőleg 3800 tonna virslit fogyasztottunk. A vásárlási döntéseknél az elsődleges szempont a kedvező ár, pedig azon túl érdemes lenne megvizsgálnunk, milyen összetevőkből készült a kiválasztott termék. Az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó szakemberek évek óta figyelmeztetnek a gyanúsan olcsó virslik kockázataira. Eredetileg fiatal bika húsából készítették, és az arisztokraták egyik kedvenc étele volt az alapjában véve pépesítéssel készülő húskészítmény. A virslifogyasztásnak nincs hosszú időre visszanyúló történelmi hagyománya itthon, a német konyha hatására terjedt el hazánkban. Napjainkban számos kiszerelésben és ízvariánsokkal kapható a termék, amelyből a sertés és a baromfi a legkelendőbb, de olyan különlegességek is megtalálhatók a boltokban, mint a mangalicavirsli.
A hazai virslifogyasztás minden évben növekedést mutat az év utolsó egy hetében. Tavaly megközelítőleg 27 800 tonna virslit vásároltunk összesen az ACNielsen piackutató cég adatai szerint, ennek egyhetedét az ünnepekkor. A termékek 58 százalékban baromfi, 42 százalékban sertés húsból készültek. A kiválasztásnál inkább az ár számít az elsődleges szempontnak, bár megfigyelhető hogy az év többi napjához képest a minőség az ünnepekkor nagyobb jelentőséggel bír.
| A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a virsli hústartalma legalább 40 százalék, fehérjetartalma legalább 10 százalék, víztartalma legfeljebb 70 százalék, zsírtartalma maximum 25 százalék kell hogy legyen. |
Szántó Zoltán, a Pick Szeged Zrt. termékmenedzsere szerint a magyar fogyasztó még mindig nem elég tudatos, ha élelmiszerbiztonsági kérdésekről esik szó. Kevesen vannak tisztában a legalapvetőbb szabályokkal, amit a termék vásárláskor érdemes szem előtt tartani az egészségünk megvédése és az ízélmény fokozása érdekében. "Sajnálatos módon a manapság kapható virslik jelentős része valóban kevés húsból, sok adalékanyagokból készül" – állítja Szántó Zoltán. Mint minden húskészítmény esetében, a virslinél is a felhasznált hús mennyisége befolyásolja a legnagyobb mértékben a termék minőségét. A Pick szakembere szerint virslivásárláskor az alábbi, szabad szemmel ellenőrizhető szempontokat érdemes mérlegelni, hogy lehetőleg finom és minőségi termék kerüljön az asztalunkra.
|
A virsliválasztás aranyszabályai
- A termék csomagolásán feltüntetett hústartalom - lehetőségeink szerint azt válasszuk, amelyik nagyobb százalékban tartalmaz húst
- Ha a terméken nem szerepel a hústartalom, úgy inkább kerüljük el a terméket
- Ha a sertéshúson kívül például marhahús is fel van tüntetve és a két húsalapanyag százalékos arányának összege 60 százalék, vagy magasabb, akkor a termék minőségében biztosan nem fogunk csalódni, ugyanis egyes magas minőségű termékek többféle húst is tartalmazhatnak
- A juhbélbe töltött termékek általában magasabb minőségi kategóriát képviselnek, ezért magasabb az árfekvésük
- A laza töltésű, vagy puha állományú virslik kerülendők
- Csak olyan terméket vásároljunk meg melynek gyártója jól beazonosítható, és minőség megőrzési ideje is jól olvasható
|