Szerződést bont amerikai irányítójával a fehérvári kosárcsapat

Távozik az Alba Fehérvártól Frank Turner. A nyáron Körmendről igazolt irányító fehérvári teljesítménye elmaradt a várttól, a klub kezdeményezte a szerződése felbontását. Így jelenleg négy légióssal készül a bajnoki folytatásra Forray Gábor csapata.
2021.02.16. 14:25 |

"A légiósok közül elsőként jött tavaly júniusban, februárban viszont távozik az Alba Fehérvárnál fél évet töltő amerikai irányító, Frank Turner. A tavalyi szezonban Körmenden kulcsembernek számító, 32 éves kosaras együttesünknél nem tudta az elmúlt években mutatott formáját hozni, amiben valószínűleg szerepet játszott az is, hogy hosszú időn át sérüléssel bajlódott" - írja az albakosar.hu klubhonlap

- Frank Turner szerződésének felbontását kezdeményeztük, már nem lép pályára az Alba együttesében. A nyáron nagy reményekkel vágtunk a közös munkának az irányítóval, bíztunk abban, hogy meg tudja ismételni a tavalyi szezonban, Körmenden nyújtott teljesítményét, azonban ez nem következett be. Be kellett látnunk, céljaink elérése érdekében váltanunk kell irányító poszton - nyilatkozta az Alba ügyvezetője, Simon Balázs.

Sport

 1. Szombaton megkezdődött a magyar rögbi bajnokság tavaszi szezonja!

  A Fehérvár Rugby Club Nagykőrösre utazott a jelenleg veretlen Honfoglalók csapatához. Bár kis létszámmal tudtak utazni, de elszánt volt a csapat hogy meglepjék fiatal ellenfelüket. Honfoglalók - FRC 66-14

  2021.03.08.
 2. Öngóllal lett meg a Vidi harmadik győzelme a Budafok ellen

  A kiesés ellen küzdő Budafok volt a MOL Fehérvár ellenfele az OTP Bank-liga 25. fordulójában, idegenben. Zivzivadze nagy góljával szerzett vezetést a Vidi, az első félidőben azonban egyenlített a 11-est is hibázó hazai csapat. A hajrában egy budafoki öngól döntötte el a meccset, harmadszor is legyőzték az újoncot a piros-kékek.

  2021.03.07.
 3. Kikapott Klagenfurtban, a Vienna Capitalsszal negyeddöntőzik a Volán

  A középszalasz utolsó mérkőzésén 4-2-es vereséget szenvedett a Klagenfurt otthonában a  Hydro Fehérvár AV19. Ezzel ötödikek letek a fehérváriak, és este az is eldőlt, hogy a rájátszásban a bécsi csapat otthonában kezdenek. Az első háromból senki nem választotta a Volánt.

  2021.03.07.
 4. Pakson is sima vereséget szenvedett az Alba Fehérvár

  Három hazai vereség után idegenben sem tudott javítani a fehérvári kosárcsapat. Bár az első negyed végén még vezettek Pakson Vojvodáék, szünetre már tetemes lett a hátrányuk, a harmadik negyedben pedig a harminc pontot is elérte. A végén felzárkózott, de öszességében simán kapott ki az Alba.

  2021.03.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak