Szervezetfejlesztő-tréner képzés indul az ÓE Alba Regia Műszaki Karán

Unikális szakirányú továbbképzést indít az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Szeptembertől, 3 féléves, szervezetfejlesztő-tréner képzés indul, a Pannonjob Kft.-vel együttműködve. Kifejezetten a vállalati igényekhez, elvárásokhoz igazodva olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek a folyamatosan változó gazdasági és piaci környezetben az emberi erőforrás és a szervezeti struktúra összehangolására.
2021.08.12. 15:10 |

A szervezetfejlesztő-tréner tevékenysége elengedhetetlen a munkatársak megtartásában, motiválásában és a vezetői hatékonyság növelésében.

Óbudai Egyetem és a Pannonjob Kft. együttműködésének köszönhetően indul el szeptembertől az ÓE Alba Regia Műszaki Karán kidolgozott Szervezetfejlesztő tréner szakirányú továbbképző szak. A képzés kapcsán Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy az ipar folyamatosan változik, bővül, fejlődik és ehhez kell igazítani a mögötte lévő képzést is, mindehhez pedig számos képzési struktúra áll rendelkezésre az Óbudai Egyetemen. A szervezetfejlesztő-tréner képzés elindításáért köszönetet mondott a Pannonjob Kft.-nek, hogy ezt az ötletet felvetette, hiszen az elmúlt másfél évben a különböző vállalati szervezeteknek számos új kihívással kellett szembenéznük többek között annak kapcsán, hogy óriási mértékben megnőtt a home office igénye és lehetősége. Az Óbudai Egyetem és a Pannnonjob Kft. együttműködéséről szólva elmondta, hogy köszönet illeti a résztvevőket azért is, hogy ismét találkozhatott "az igény és a lehetőség".

Molnár Attila a Pannonjob Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a képzés indításának ötletét az a tapasztalat inspirláta, hogy a vállalatok szinte folyamatos szervezetfejlesztésben vannak: így volt ez már a pandémia előtt is, a pandémia utáni helyzetre pedig fokozottan igaz ez az állítás. Az ügyvezető sokszor látják azt is, hogy a cégeknél a fejlett technológia nem párosul megfelelő szervezeti formákkal, ezen is tudnak segíteni a szervezetfejlesztő-trénerek. Elmondta, az új képzés azokat a dolgokat tanítja meg a résztvevőknek, hogy egy szervezeten belül hogyan tudnak hatékonyan működni: mindezt elméleti megalapozással és rengeteg gyakorlati tudással, tapasztalat átadásával segítik.

Fejes Gábor szakfelelős az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara részéről arról szólt, hogy a tanulásnak soha nem lehet vége, így már a végzett hallgatóknak is kínálnak olyan szakirányú lehetőségeket, ahol a tudásukat tovább fejleszthetik. Elmondta, több olyan jelentkező is van a szakra, aki korábban az Óbudain végzett műszaki menedzser szakon.

Hozzátette, hogy a képzésre elősorban azokat várják, akik már trénerként dolgoznak, de egyetemi keretek között eddig nem volt lehetőség elsajátítani ezeket az ismereteket. Várják azokat is, akik más területen dolgoztak, de úgy gondolják, hogy ez a világ érdekli őket és a jövőbeli karrierjüket ezen a területen képzelik el. A szakfelelős reményét fejezte ki, hogy cégvezetők is érdeklődnek majd a képzés iránt, hiszen az emberi erőforrás hatékonysága felértékelődött, egyre fontosabb megtartani és képezni az alkalmazottakat.

Gazdaság

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői

  Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.

  2021.09.07.
 2. Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők is készülnek Fehérváron

  Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.

  2021.09.06.
 3. Mindent egy helyről az iskolakezdéshez a BONMART HOME-ból

  Már mindenhol nyárbúcsúztató rendezvényekről olvasni és már a nap sugarai is máshogy érik arcunkat, mindez a közeledő tanévkezdést jelzik. A 2021.augusztus 2-án Székesfehérváron megnyitott BONMART HOME üzlet abban igyekszik segíteni a fehérvári és környéki lakosokat, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódóan szinte mindent be tudjanak egy helyen szerezni.

  2021.08.27.
 4. Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest Technologies Zrt.

  A száz százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. 2017 óta fejleszt és gyárt összecsukható konténereket. A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek.

  2021.08.26.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár