Szerdától láthatók a kisiskolások és óvodások adventi műsorai a belvárosban

A belvárosi délelőttök advent idején rendszerint a gyerekekről és kisgyermekes családokról szólnak: december 4-én, szerdától a város óvodásai és kisiskolásai veszik birtokba az Adventi színpadot. Lesz Dúdoló foglalkozás, este pedig tematikus tárlatvezetés, és persze minden nap kinyílik egy újabb ablak a Városháza élő adventi naptárjából.
2019.12.02. 20:13 |

December 4-én, szerdán reggel 10 órára már a Rác utcai Mesterségek Házába várják a babákat és anyukájukat, ahol a Terepjáró DSE tart majd Mikulás-dalokkal tarkított Dúdoló foglalkozást számukra.

A Fehérvári Advent egyik legkedvesebb hagyománya, amikor a Városház téren felállított Adventi színpadon hétköznap délelőttönként óvodások, kisiskolások mutatják be szívet-lelket melengető műsoraikat. A hosszú évek alatt már sok száz kisgyerek szerepelt ezen a színpadon, a karácsony- és Mikulásváró verses-dalos összeállítások, a lucázás, a betlehemezés szokásait megelevenítő műsorok nélkül ma már elképzelhetetlen a közös városi advent: az ünnepvárás idején az éppen arra járók arcára is mosolyt csalnak a város legifjabb lakói.

December 4-én, szerdán 10 órakor a Zentai Úti Általános Iskola 3/a osztályos tanulói nyitják meg a gyerekműsorok sorát Advent szép ideje című produkciójukkal. Az alsósok után 10.30-kor pedig az Árpád Úti Óvoda Micimackó csoportja veszi birtokba a világot jelentő deszkákat.

A karácsony nemcsak a gyerekeknek tartogat meglepetéseket, meséket: fél hatkor a Városháza mesebeli kincsesházzá alakul, hiszen vasárnaptól egy-egy vers, mese, vagy dal köszönti az arra járókat az élő adventi naptár programjában. A Belváros jellegzetes épületeinek, látképének kivilágított mézeskalács-mását pedig a Városháza első emeletén, illetve a Hiemer-házban nézhetik meg az érdeklődők.

Az illatos forralt bort, kürtöskalácsot és tökipompost kínáló belvárosi vásár nyüzsgő forgatagából kiváló koraesti kulturális kikapcsolódást ígér 17 órától Szűcs Erzsébet tematikus tárlatvezetése, a Deák Gyűjteményben kiállított Van, aki marad… című kiállításon.

A zenei, színpadi, kézműves és egyéb programokról a https://fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2019/ oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Fehérvári színes

 1. Július 15-ig lehet visszaváltani 2020-as FEZEN jegyeket a vásárlás helyén

  Július 15-ig lehet visszaváltani a 2020-as FEZEN jegyeket a vásárlás helyén. Annak, aki 2021-ben szeretné felhasználni, semmi teendője nincs, a bérlet jövőre is bérletként működik, a napijegyek pedig bármelyik 2021-es napon felhasználhatók lesznek. A korábban megváltott FEZEN jegyek érvényesek a FEZEN Klasszik szeptemberi minifesztiválra is.

  2020.07.06.
 2. Így népszerűsítették a gyümölcsfogyasztást a fehérvári strandon

  Fruttival és Veggivel népszerűsítették a zöldség- és gyümölcsfogyasztást vasárnap a székesfehérvári strandon. Szabadtéri játékokkal, színező- és kézműves foglalkozással, zöldség-gyümölcs kóstolóval, játékapplikációval, fotófallal, foglalkoztató füzettel várták a családokat.

  2020.07.05.
 3. Retro-hétvége - különleges mozdonyok közlekedtek Fehérvárról a Balaton északi partjára

  Szombaton és vasárnap nosztalgia hétvégével várták a vasútbarátokat, melynek keretében Púpos (M40) Nohab (M61) és Szergej (M62) mozdonyokkal közlekedtettek közforgalmú vonatokat Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Tapolca között.

  2020.07.04.
 4. Szökőkút a jobb oxigén ellátásért a Csónakázó-tavon

  Nagy teljesítményű szivattyút telepített a Csónakázó-tóra a Széchenyi István Horgászegyesület, hogy mesterségesen dúsítsák oxigénnel a vizet. A levegő bevitel, azaz a jobb oxigénellátás létfontosságú a tó biológiai egyensúlyához. 

  2020.07.04.
 1. Az Idő Van zenekar unplugged koncertje szombaton a Nyolcas Műhely udvarán

  Július 4-én, szombaton 19:30 órától az Idő Van zenekar ad unplugged koncertet a Nyolcas Műhely udvarán. 17 órakor kapunyitás, az estét becsületkasszával lehet támogatni.

  2020.07.02.
 2. Megismételhetetlen retró hétvége a Balaton északi partján Fehérvárról induló vonatokkal

  Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye újból visszatér a Balaton északi partjára! A Székesfehérvár és Balatonfüred közötti fejlesztések – különösen a villamosítás – a következő években jelentősen át fogja alakítani a vonal arculatát, így számos helyen akár megismételhetetlen utazási és fényképezési lehetőségek várnak majd a résztvevőkre!

  2020.07.01.
 3. Virágözön - kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart

  Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. 

  2020.07.01.
 4. Szeptember 30-ig várja az óvodások és iskolások alkotásait az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

  Szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2