Szerdától láthatók a kisiskolások és óvodások adventi műsorai a belvárosban

A belvárosi délelőttök advent idején rendszerint a gyerekekről és kisgyermekes családokról szólnak: december 4-én, szerdától a város óvodásai és kisiskolásai veszik birtokba az Adventi színpadot. Lesz Dúdoló foglalkozás, este pedig tematikus tárlatvezetés, és persze minden nap kinyílik egy újabb ablak a Városháza élő adventi naptárjából.
2019.12.02. 20:13 |

December 4-én, szerdán reggel 10 órára már a Rác utcai Mesterségek Házába várják a babákat és anyukájukat, ahol a Terepjáró DSE tart majd Mikulás-dalokkal tarkított Dúdoló foglalkozást számukra.

A Fehérvári Advent egyik legkedvesebb hagyománya, amikor a Városház téren felállított Adventi színpadon hétköznap délelőttönként óvodások, kisiskolások mutatják be szívet-lelket melengető műsoraikat. A hosszú évek alatt már sok száz kisgyerek szerepelt ezen a színpadon, a karácsony- és Mikulásváró verses-dalos összeállítások, a lucázás, a betlehemezés szokásait megelevenítő műsorok nélkül ma már elképzelhetetlen a közös városi advent: az ünnepvárás idején az éppen arra járók arcára is mosolyt csalnak a város legifjabb lakói.

December 4-én, szerdán 10 órakor a Zentai Úti Általános Iskola 3/a osztályos tanulói nyitják meg a gyerekműsorok sorát Advent szép ideje című produkciójukkal. Az alsósok után 10.30-kor pedig az Árpád Úti Óvoda Micimackó csoportja veszi birtokba a világot jelentő deszkákat.

A karácsony nemcsak a gyerekeknek tartogat meglepetéseket, meséket: fél hatkor a Városháza mesebeli kincsesházzá alakul, hiszen vasárnaptól egy-egy vers, mese, vagy dal köszönti az arra járókat az élő adventi naptár programjában. A Belváros jellegzetes épületeinek, látképének kivilágított mézeskalács-mását pedig a Városháza első emeletén, illetve a Hiemer-házban nézhetik meg az érdeklődők.

Az illatos forralt bort, kürtöskalácsot és tökipompost kínáló belvárosi vásár nyüzsgő forgatagából kiváló koraesti kulturális kikapcsolódást ígér 17 órától Szűcs Erzsébet tematikus tárlatvezetése, a Deák Gyűjteményben kiállított Van, aki marad… című kiállításon.

A zenei, színpadi, kézműves és egyéb programokról a https://fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2019/ oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Fehérvári színes

 1. Megtalálták a Sóstón is a Mikulást a gyerekek

  Mikulás játszóház és Mikulás-kereső túra volt gyerekeknek és szüleiknek a Sóstó Látogatóközpontban a hétvégén, ahol állatos játékokkal, Mikulásos színezőkkel és mesefilm vetítéssel hangolódhattak rá a nap valódi küldetésére a gyerekek: megkeresni a Mikulást a Sóstó Tanösvényen!

  2019.12.09.
 2. Fehérvár Hangja 2019 - Kovács Aliz lett a verseny győztese

  A Fehérvár Hangja tehetségkutató tizenkét döntős versenyzője vasárnap este a Vörösmarty Színházban állt a közönség és a zsűri elé. A versenyzők közül a zsűri Kovács Aliz produkcióját ítélte a legjobbnak, a második helyen Matern Vanda, míg a harmadik helyen Nagy Gréta végzett.

  2019.12.08.
 3. Adventi vasárnap a remény gyertyájával Székesfehérvár Belvárosában

  Ünnepi fényekkel és illatokkal kísért adventi vasárnap részesei voltak a Székesfehérvár Belvárosában sétálók. A közös adventi koszorún Róth Péter alpolgármester és Botos József, a város díszpolgára gyújtotta meg a második gyertyát, és kívánt békés karácsonyt mindenkinek. A színpadon Nyári Aliz és Nyári Edit, majd a Mits-Horváth Quartet tagjai játszottak ünnepváró dallamokat. 

  2019.12.08.
 4. A Fourtissimo zenekar adventi koncertje a Köfém Művelődési Házban

  December 12-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Fourtissimo zenekar lép fel a Köfém Művelődési Ház színháztermében. Egy este kellemes, könnyen fogyasztható jazz és populáris zenékkel. Jegyár 2000 Ft.

  2019.12.08.
 1. Kezdő madarász képzés lesz Székesfehérváron a Sóstón

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzéseket hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. 

  2019.12.06.
 2. Karácsonyi hangolódó - családi délután lesz a Székesfehérvári Népmeseponton

  A Székesfehérvári Népmesepont sok szeretettel várja a családokat december 13-án, pénteken 16:30 órakor „Karácsonyi hangolódó” programjára, ahol különféle kézműves technikákkal is megismerkedhetnek karácsonyi hangulatban. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Jelentkezni a 06-22/202-025-ös telefonszámon vagy a nepmesepont@ggmuvhaz.hu e-mail címen lehet. Váltócipő szükséges.

  2019.12.06.
 3. Játsszunk ro-bo-to-sat jövő szerdán az István Király Általános Iskolában!

  December 11-én, szerdán 16.30 órakor folytatódnak a leendő elsősöknek szóló programok a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában, ahol ezúttal a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket várják az intézménybe a Játsszunk ro-bo-to-sat! című foglalkozásra. A gördülékeny lebonyolítás érdekében az intézmény kéri, hogy aki szeretne részt venni a programon, jelentkezzen az elsosleszek@istvaniskola.hu email címen.

  2019.12.06.
 4. Reflektorfényes stadiontúra lesz a Mol Aréna Sóstóban december 11-én

  December 11-én, szerdán 16 órakor reflektorfényes stadiontúra lesz a Mol Aréna Sóstóban. A megújult stadiontúra során a Sóstó Látogatóközpont szakvezetői segítségével a résztvevők betekinthetnek a klub életébe, megtudhatják hogyan működik a stadion a mindennapokban, felfedezhetik a komplexumot, a túra végeztével pedig megtekintik a Vidi Múzeumot is. Részvételi díj: 1500 Ft/fő, családi jegy: 3500 Ft (két felnőtt és két 18 év alatti gyermek)

  2019.12.06.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek