Mától a normál rend szerint működnek az óvodák és a bölcsődék Székesfehérváron

Május 20-tól, szerdától visszaáll a normál működési rend az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben Székesfehérváron. Erről egyeztetett az intézményvezetőkkel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. Az Önkormányzat kéri a szülőket, hogy továbbra is jelezzék az intézményekben, ha másnaptól kérik gyermekeik számára az ellátást.
2020.05.20. 06:57 |

Jelentősen emelkedett hétfőn a bölcsődébe (116 fő – emelkedés: 40 fő), valamint az óvodába (438 fő – emelkedés: 190 fő) vitt kisgyermekek száma Székesfehérváron.

A következő időszakban további emelkedés várható, ezért – egyeztetve az intézményvezetőkkel – normál működésre térnek vissza az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák május 20-tól, szerdától. Ez alól kivétel a Mancz János Tagóvoda és a felújítással érintett Szivárvány Óvoda.

Az intézményekben a normál működés mellett csoportösszevonások várhatóak, és előfordulhat, hogy a gyermekek nem a saját óvodapedagógusukkal, kisgyermeknevelőjükkel találkoznak. Biztonsági okokból a zsiliprendszerű ki- és beléptetés alkalmazása továbbra is ajánlott az intézményekben.

Székesfehérvár Önkormányzata kéri a szülőket, hogy a tervezhetőség érdekében előző nap 12 óráig továbbra is jelezzék az intézmények felé, ha bölcsődébe, vagy óvodába szeretnék vinni a gyermeküket.

Lehetővé teszik azt is, hogy aki szeretne, továbbra is otthon maradhat az óvodás gyermekével. Az önkormányzat kéri, hogy ezen érintett szülők keressék az óvodaigazgatókat az igazolás módjának egyeztetésével kapcsolatban.

Az óvodák és bölcsődék működéséről dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a Városházán folytatott megbeszélést hétfőn délelőtt.

Közélet

 1. Trianon 100 Székesfehérváron – egész napos emlékező programsorozattal készül a város június 4-én

  Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára. 

  2020.06.03.
 2. A Felsővárosi templomban folytatódnak a közös elsőcsütörtöki alkalmak

  Június 4-én, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári felsővárosi templomban lesz a város egyházközségeinek közös elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.06.03.
 3. Újra a megszokott rendben tart nyitva a parkolási ügyfélszolgálat

  A fizető parkolás rendszere július 1-jével áll vissza, de június 2-ától a parkolási csoport ügyfélszolgálata a megszokott módon tart nyitva, hétfő kedd csütörtök 8:00 - 15:30, szerda 8:00- 18:00, pénteken 8:00 - 13:00. Az ügyféltérben egyszerre csak 2 fő tartózkodhat és a védőmaszk viselete kötelező. 

  2020.06.02.
 4. Napközis táborokat szervez július 20-tól a SZÉNA Egyesület

  A SZÉNA Egyesület napközis tábort szervez júliusra és augusztusra 6-12 éves gyerekek számára. A táborok tervezett helyszíne a Magyar Evangélikus Egyházközösség Közösségi Háza.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V