Szeptemberben folytatódik a MuseumQuiz - három, öt fős csapatokat várnak

Szeptember 28-án újra jelentkezik a Museum Café és a Szent István Király Múzeum népszerű kocsmakvíze, a MuseumQuiz. A 3-5 fős csapatok ezúttal a háborúk világában merülhetnek el az est során.
2023.09.27. 13:18 |
Szeptemberben folytatódik a MuseumQuiz - három, öt fős csapatokat várnak

Szeptember 28-án, csütörtökön 19.30 órától folytatódik a MuseumQuiz, a Szent István Király Múzeum és a Museum Café népszerű kvízestje.

Az alkalomra ezúttal is 3-5 fős csapatokat várnak, akik értékes ajándékokért és a MuseumQuiz bajnoka címért szállhatnak harcba. A játék tematikája ezúttal komolyabb lesz, a játékosoknak a háborúk ismeretéről kell számot adniuk. A regisztráció ingyenes, az első helyezett csapat oklevélben és nyereményben részesül. Regisztrálni a rendezveny.regeszet@szikm.hu e-mail címen lehetséges, valamint a szabad helyek függvényében a helyszínen.

Fehérvári színes

 1. Gyógynövénygyűjtés Bodajkon

  Július 28-án vasárnap délelőtt lesz a következő Herbarius gyógynövénygyűjtő túra. A nyár derekán újabb növények borulnak virágba, illetve a korábban nyílók is jelen vannak még. Így folytathatjuk a gyógynövények begyűjtését, házipatikánk részére. 

  2024.07.24.
 2. Városszerte festenek a játszótereken

  A Városgondnokság a 120 fehérvári játszótér karbantartásának részeként több helyen festi a következő hetekben a játszóeszközök fából készült elemeit. A munkát kedden reggel a Haleszben kezdték festők és folyamatosan haladnak úgy, hogy egyszerre csak egy-két játszóeszközt kelljen lezárni két napra, amég teljesen megszárad a festék.

  2024.07.23.
 3. Élmények a velencei táborban

  Negyedik, záró turnusához érkezett a velencei bentlakásos tábor. A gyerekek jelentős része évről-évre visszajáró vendég, jelenleg 57-en vannak a táborban, akik többek között néptánccal, kézműveskedéssel, sporttal és legfőképpen beszélgetéssel töltik ezt a hetüket.

  2024.07.23.
 4. Időutazás a középkorba

  Folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napokra hangoló óriásbábos hétvégék: július 27-én, szombaton 17 órától Géza fejedelem, felesége, Sarolt fejedelemasszony és a Szent Koronát hozó Asztrik püspök óriásbábját kísérhetik el sétájukon a középkori történelem iránt rajongók. Az esemény Palásti Máté gitárművész-zeneszerző 18 órakor kezdődő kiskoncertjével zárul a Zichy ligeti Zenepavilonban.

  2024.07.22.