Szeptember 27-ig lehet benyújtani az Alba Regia Ösztöndíj-pályázatokat

Székesfehérvár ismét meghirdette a fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók, valamint a tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott diákok jelentkezhetnek.
2021.09.13. 07:18 |

Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra, illetve az Alba Regia Tanulmányi és Szakmai Verseny Ösztöndíjra szeptember 27-ig lehet pályázni.

A 2021/2022-es tanév első félévében is ösztöndíjakkal segítik a Székesfehérváron tanuló középiskolás, illetve a helyi felsőoktatásban résztvevő hallgatókat. Az ösztöndíjak összegei nem változnak: az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj esetében 40 ezer, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj esetében 75 ezer forintot kapnak a támogatott fiatalok. Mindkettőnél fontos kitétel, hogy az előző félév tanulmányi eredményének el kell érnie legalább a 3,75-ös átlagot. Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj nyertesei 25 ezer forintot kapnak. Az újonnan meghirdetésre került Alba Regia Tanulmányi és Szakmai Verseny Ösztöndíj által támogatott diákok a kiírásban megjelölt országos, illetve nemzetközi versenyeken elért 1-3. helyezés esetén 50.000, 4-10. helyezés esetén pedig 25.000 forintos ösztöndíjban részesülnek.

A négyféle ösztöndíj esetében a részletes pályázati felhívások, valamint a szükséges adatlapok az oktatási intézményekben beszerezhetőek, illetve letölthetőek a város honlapjáról.

A pályázatokat zárt borítékban kell benyújtani postai úton a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Iroda 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. címre, vagy el lehet helyezni a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. sz. alatti portáján kihelyezett gyűjtőládában is. A csatolandó mellékletek e-mailben is megküldhetőek az albaregiaosztondij@pmhiv.szekesfehervar.hu címre, vagy másolati példányban papír alapon is benyújthatóak.

A beküldési határidő 2021. szeptember 27. A pályázatokat október 30-ig bírálják el, ezt követően a város címzetes főjegyzője írásban értesíti a pályázókat az adatlapon megadott elérhetőségek valamelyikén.

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár