Jótékonysági összejövetel - SZÉPEK és segítenek már tizenegy éve

Jótékonysági összejövetelre várta tagjait és támogatóit pénteken este a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület pénteken, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba. A jótékonysági esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják.
2022.11.18. 20:26 |
Jótékonysági összejövetel - SZÉPEK és segítenek már tizenegy éve

Az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. A nyitó beszédet az Örökség társulat előadása követte, majd állófogadás közben beszélgettek a szociális területen tevékenykedők és a támogatók.

„Jót tenni jó!” – vallják a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület tagjai. A többségében szociális és családsegítő területen dolgozó szakemberekből létrehozott civil kezdeményezés tagjai, a SZÉPEK idén is ennek jegyében szervezte meg hagyományos jótékonysági összejövetelét. Az est bevételét rászoruló családok krízishelyzetének elhárítására fordítja az egyesület.

Célkitűzésünk között van, hogy kapcsolatot tartsunk a munkánk segítőivel - mondta Tóth Alex, a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület elnöke. „Az elmúlt időszakban nagyon változatos volt a munkánk: a covid, majd annak gazdasági hatása, a menekültválság és most az energiakrízis ad feladatokat. Egy ilyen összejövetel pedig jó alkalom arra, hogy találkozhassunk és beszélgessünk az együttműködésről. A rendezvényen befolyt adományokat a két ünnep között igyekszünk felhasználni. Idén kicsit könnyebb lesz a különböző adományok kiosztása, mert az Alba Bástyának elég jól áll az élelmiszer raktára. Azt látom, hogy majd a tűzifa adomány lesz a legnagyobb segítség.”

Most találkoztak először az Alba Bástya épületében, ami az egyesület munkáját is megkönnyíti, hiszen itt nap mint nap találkoznak azokkal a szociális területen dolgozókkal akikkel közösen végzik a segítő munkát – mondta Tóth Alex, a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület elnöke.

Az eseményen köszönetet mondtak a városnak, a Nemzeti Együttműködési Alapnak és vállalatoknak a támogatásért.

Közélet

 1. Köszönet a segítőknek

  Ünnepélyes keretek között adták át a Csengőszó-díjat a Titkok Házában. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését idén Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa vehette át, aki az elmúlt két évben tevékenyen részt vett négy nagyszabású esemény megszervezésében, a közös együttműködésen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, valamint részt vett a csomagok osztásában, szervezte a kollegák részvételét az eseményekre.

  2022.12.03.
 2. Ökumenikus jótékonyság

  Színvonalas ünnepi műsorral várták a résztvevőket idén is az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A nagyszabású esemény bevételét – közel 800 ezer forintot - két anyaországon túli magyar közösség, a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára ajánlották fel.

  2022.12.02.
 3. Kora tavasszal átadják a déli összekötőt

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utakat összekötő út kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 4. Már kaphatók a jövő évi matricák

  Már kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. megújult honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

  2022.12.02.