Szép fehérvári eredmények a kyokushin karate Dream Cup Worldön

Az elmúlt hétvégén immár második alkalommal rendezték meg Budapesten, a Körcsarnokban a „Dream Cup World” elnevezésű kyokushin karate versenyt, 18 ország 400 fő feletti versenyzőjének részvételével, köztük tizenhárman a Fehérvár Karate Akadémiát képviselték.

2017.10.09. 09:05 |

A hangzatos „World Cup” elnevezés is kissé többet sejtet a realitásnál. A „Világ” helyett az „Európa” kifejezés helyénvalóbb és vállalhatóbb lett volna, hiszen a versenyzők jobbára az öreg kontinensről érkeztek, bár a közel 100 fős ukrán és a szintén jelentős létszámú orosz és kazah delegáció határozottan emelte a küzdelmek színvonalát. Elmaradt viszont a meghirdetett és sokak által várt WKF szabályrendszerű versenyszám csakúgy, mint a kiírt bronzmérkőzések. Így fordulhatott elő, hogy az idősebb korcsoportokban néhány versenyző győzelem nélkül is a dobogóra állhatott. Összességében azonban elmondható, hogy akinek a sorsolása szerencsés volt annak egy viszonylag erős és itthon szokatlanul színes nemzetközi mezőnyben volt alkalma gyakorolni.

Mivel az őszi versenyidőszakban a gyakorlásé a fő szerep a Fehérvár Karate Akadémia fiataljainál, ezért természetesen nagy létszámú csapat utazott a fővárosba a tanultak versenykörülmények között való tesztelése céljából. A 13 fehérvári harcost ezúttal rendhagyó módon nem Bőke Béla mester vezette harcba, mivel ő sensei Mátó Katalinnal együtt a jekatyerinburgi KWU világbajnokságra készül, ahol mindketten versenybíróként fogják képviselni hazánkat. Így míg ők ketten nemzetközi bírói tapasztalataikat bővítették a versenyen, a Kajdi István-Nagy Nikolett edző páros vette kézbe mesterien az irányítást. Szükségük is volt minden tudásukra, mivel versenyzőink sorsolása elég erősre sikeredett. Persze ebben a véletlen is közrejátszhatott, hiszen a sorsolást végző személyzetnek nem sikerült a két fehérvári katást, Mayer Esztert és Fekete Pannát külön ágra tenni. Már a második körben egymással voltak kénytelenek megküzdeni, mely küzdelem Panna győzelmével zárult. Így a végelszámolásban Eszter a 6., míg Panna remek gyakorlatok bemutatása után a 2. helyen végzett a serdülő női korcsoportban.

A serdülő fiuk középsúlyú küzdelmeiben is véletlenül egy ágra került Hortobágyi Kristóf és Németh Máté is. Itt Kristóf elődöntőbe jutott és bronzérmet szerzett, míg Máté a nyolc közt maradt.

Puszta Péternek és Kulcsár Lászlónak a gyermek kategóriában nem egymással, hanem egy orosz és egy ukrán fiúval gyűlt meg a baja. Kemény küzdelemben alul maradtak ugyan, és ha érmekkel nem is, de komoly tapasztalatokkal gazdagodtak.

Ezen a napon Tihanyi Eszternek és Boldizs Nikolettnek is a tapasztalatszerzés jutott osztályrészül csakúgy, mint Nagy Natáliának, aki hiába aratott első mérkőzésén parádés győzelmet, második ellenfelén nem tudott túljutni így érem nélkül zárta a napot.

Kántor Viktória és Szűcs Ferenc azonban nem elégedett meg a tapasztalattal, szereztek érmeket is hozzá. Mindketten csak a döntőben maradtak alul orosz, illetve magyar ellenfelükkel szemben és így egy-egy ezüstéremmel és egy-egy beszedett fejrúgással lettek gazdagabbak.

Az ifi női -55 kg-ban rajthoz álló Farkas Ágnes és az ifi fiú -75 kg-ban brillírozó Fekete Gergely viszont köszönte szépen, de nem kért sem ezüstérmet, sem fejrúgást. Mindketten meggyőző fölénnyel vívták ki a jogot, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak. Mindketten kitűnő formát mutattak, ami azért is fontos, mert Nagy Natáliával, Szűcs Ferenccel és Fekete Pannával együtt, nem egész egy hét múlva a lengyelországi Rzeszovban szerepelnek a WKB szervezet nyílt Európa Kupáján.

Sport

 1. Labdarúgó játékvezetői tanfolyam indul Székesfehérváron

  A Magyar Labdarúgó Szövetség alapfokú labdarúgó játékvezetői tanfolyamot indít Fejér megyében. Az október elején induló képzésen az előadások a Fejé Megyei Művelődési Központban lesznek.

  2018.09.25.
 2. A nyolcpróba bajnoka egyéniben Tímár Gergő, csapatban az ARAK

  Kétnapos versenynek, az ifjúságiak, serdülők és újoncok összetett országos bajnokságának adott otthont a Regionális Atlétikai Központ. Az ARAK hazai pályán ismét jól teljesített. Az ifjúsági fiúknál a nyolcpróba egyéni aranyérmét Tímár Gergő nyerte, a csapatét az ARAK. A két aranyérem mellé egy ezüstöt és egy bronzot is szerzett a házigazda egyesület.

  2018.09.25.
 3. Kézilabda: gazdag program a válogatott héten – nemzetközi meccsek Fehérváron

  A szeptember 24-i héten a kluboktól a válogatottak veszik át a főszerepet az európai kézilabdában. A rövid bajnoki szünetben sem maradnak azonban meccsek nélkül a székesfehérvári szurkolók: a Polar Global Handball elnevezésű mérkőzéssorozat keretében három válogatottat és az Alba Fehérvár KC-t is láthatják játszani.

  2018.09.24.
 4. Karate: hét fehérvári aranyérem Kiskunhalasról

  Az őszi versenyidőszak idén a Kiskunhalason negyedik alkalommal megrendezett Halas Kupával vette kezdetét a kyokushin karatésok számára. A hazai IKO szervezet által jegyzett színvonalas versenyen 30 egyesület 180 versenyzője mérte össze tudását formagyakorlat és knock-down küzdelem versenyszámokban.

  2018.09.24.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak