Szép fehérvári eredmények a kyokushin karate Dream Cup Worldön

Az elmúlt hétvégén immár második alkalommal rendezték meg Budapesten, a Körcsarnokban a „Dream Cup World” elnevezésű kyokushin karate versenyt, 18 ország 400 fő feletti versenyzőjének részvételével, köztük tizenhárman a Fehérvár Karate Akadémiát képviselték.

2017.10.09. 09:05 |

A hangzatos „World Cup” elnevezés is kissé többet sejtet a realitásnál. A „Világ” helyett az „Európa” kifejezés helyénvalóbb és vállalhatóbb lett volna, hiszen a versenyzők jobbára az öreg kontinensről érkeztek, bár a közel 100 fős ukrán és a szintén jelentős létszámú orosz és kazah delegáció határozottan emelte a küzdelmek színvonalát. Elmaradt viszont a meghirdetett és sokak által várt WKF szabályrendszerű versenyszám csakúgy, mint a kiírt bronzmérkőzések. Így fordulhatott elő, hogy az idősebb korcsoportokban néhány versenyző győzelem nélkül is a dobogóra állhatott. Összességében azonban elmondható, hogy akinek a sorsolása szerencsés volt annak egy viszonylag erős és itthon szokatlanul színes nemzetközi mezőnyben volt alkalma gyakorolni.

Mivel az őszi versenyidőszakban a gyakorlásé a fő szerep a Fehérvár Karate Akadémia fiataljainál, ezért természetesen nagy létszámú csapat utazott a fővárosba a tanultak versenykörülmények között való tesztelése céljából. A 13 fehérvári harcost ezúttal rendhagyó módon nem Bőke Béla mester vezette harcba, mivel ő sensei Mátó Katalinnal együtt a jekatyerinburgi KWU világbajnokságra készül, ahol mindketten versenybíróként fogják képviselni hazánkat. Így míg ők ketten nemzetközi bírói tapasztalataikat bővítették a versenyen, a Kajdi István-Nagy Nikolett edző páros vette kézbe mesterien az irányítást. Szükségük is volt minden tudásukra, mivel versenyzőink sorsolása elég erősre sikeredett. Persze ebben a véletlen is közrejátszhatott, hiszen a sorsolást végző személyzetnek nem sikerült a két fehérvári katást, Mayer Esztert és Fekete Pannát külön ágra tenni. Már a második körben egymással voltak kénytelenek megküzdeni, mely küzdelem Panna győzelmével zárult. Így a végelszámolásban Eszter a 6., míg Panna remek gyakorlatok bemutatása után a 2. helyen végzett a serdülő női korcsoportban.

A serdülő fiuk középsúlyú küzdelmeiben is véletlenül egy ágra került Hortobágyi Kristóf és Németh Máté is. Itt Kristóf elődöntőbe jutott és bronzérmet szerzett, míg Máté a nyolc közt maradt.

Puszta Péternek és Kulcsár Lászlónak a gyermek kategóriában nem egymással, hanem egy orosz és egy ukrán fiúval gyűlt meg a baja. Kemény küzdelemben alul maradtak ugyan, és ha érmekkel nem is, de komoly tapasztalatokkal gazdagodtak.

Ezen a napon Tihanyi Eszternek és Boldizs Nikolettnek is a tapasztalatszerzés jutott osztályrészül csakúgy, mint Nagy Natáliának, aki hiába aratott első mérkőzésén parádés győzelmet, második ellenfelén nem tudott túljutni így érem nélkül zárta a napot.

Kántor Viktória és Szűcs Ferenc azonban nem elégedett meg a tapasztalattal, szereztek érmeket is hozzá. Mindketten csak a döntőben maradtak alul orosz, illetve magyar ellenfelükkel szemben és így egy-egy ezüstéremmel és egy-egy beszedett fejrúgással lettek gazdagabbak.

Az ifi női -55 kg-ban rajthoz álló Farkas Ágnes és az ifi fiú -75 kg-ban brillírozó Fekete Gergely viszont köszönte szépen, de nem kért sem ezüstérmet, sem fejrúgást. Mindketten meggyőző fölénnyel vívták ki a jogot, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak. Mindketten kitűnő formát mutattak, ami azért is fontos, mert Nagy Natáliával, Szűcs Ferenccel és Fekete Pannával együtt, nem egész egy hét múlva a lengyelországi Rzeszovban szerepelnek a WKB szervezet nyílt Európa Kupáján.

Sport

 1. Egyetemi amerikai futball-vilgábajnokság lesz Székesfehérváron

  Szimbolikusan a székesfehérvári First Field-en erősítette meg dr. Cser-Palkovics András polgármester és Boda Gábor, a MAFSZ elnöke, hogy egy sikeres pályázatot és kedvező döntés követően immár biztos: 2020-ban Székesfehérváron rendezik meg a sportág egyetemi világbajnokságát.

  2017.12.12.
 2. Rúdugrók karácsonya a fehérvári atlétikai centrumban

  Ezüst hétvégén ismét rúdugrókkal telik meg a Regionális Atlétikai Centrum csarnoka. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi rúdugró versenyre, hivatalos nevén X-MAS CUP –ra közel százharminc nevezés érkezett! Ez a tavalyi indulói létszám majd duplája. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően idén először két napon át folynak majd a küzdelmek, kora délelőttől az esti órákig.

  2017.12.12.
 3. Amatőr asztaliteniszezők apraja-nagyja versengett hétvégén a Hétvezérben

  Az amatőr asztaliteniszezők számára a december Fehérváron a megmérettetés időszaka. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség hagyományos amatőr asztalitenisz versenyén 8-74 éves korú amatőrök indultak, hogy eldöntsék az érmek sorsát. A csoportos körmérkőzéses, illetve kieséses rendszerű játékokat Végh György versenybíró és Horváth Gabriella-Horváth István (FEMSZISZ) szervezők bonyolították le a Hétvezér Általános Iskola tornatermében.

  2017.12.11.
 4. Győztes bemutatkozás - harmadszor is legyőzte a Volán a Dornbirnt

  A szezon során harmadszor is legyőzte a Dornbirn gárdáját a Fehérvár AV19, pedig a voralbergi csapat legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert. Hannu Järvenpää győzelemmel debütált a Volán kispadján.

  2017.12.09.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak