Szép fehérvári eredmények a kyokushin karate Dream Cup Worldön

Az elmúlt hétvégén immár második alkalommal rendezték meg Budapesten, a Körcsarnokban a „Dream Cup World” elnevezésű kyokushin karate versenyt, 18 ország 400 fő feletti versenyzőjének részvételével, köztük tizenhárman a Fehérvár Karate Akadémiát képviselték.

2017.10.09. 09:05 |

A hangzatos „World Cup” elnevezés is kissé többet sejtet a realitásnál. A „Világ” helyett az „Európa” kifejezés helyénvalóbb és vállalhatóbb lett volna, hiszen a versenyzők jobbára az öreg kontinensről érkeztek, bár a közel 100 fős ukrán és a szintén jelentős létszámú orosz és kazah delegáció határozottan emelte a küzdelmek színvonalát. Elmaradt viszont a meghirdetett és sokak által várt WKF szabályrendszerű versenyszám csakúgy, mint a kiírt bronzmérkőzések. Így fordulhatott elő, hogy az idősebb korcsoportokban néhány versenyző győzelem nélkül is a dobogóra állhatott. Összességében azonban elmondható, hogy akinek a sorsolása szerencsés volt annak egy viszonylag erős és itthon szokatlanul színes nemzetközi mezőnyben volt alkalma gyakorolni.

Mivel az őszi versenyidőszakban a gyakorlásé a fő szerep a Fehérvár Karate Akadémia fiataljainál, ezért természetesen nagy létszámú csapat utazott a fővárosba a tanultak versenykörülmények között való tesztelése céljából. A 13 fehérvári harcost ezúttal rendhagyó módon nem Bőke Béla mester vezette harcba, mivel ő sensei Mátó Katalinnal együtt a jekatyerinburgi KWU világbajnokságra készül, ahol mindketten versenybíróként fogják képviselni hazánkat. Így míg ők ketten nemzetközi bírói tapasztalataikat bővítették a versenyen, a Kajdi István-Nagy Nikolett edző páros vette kézbe mesterien az irányítást. Szükségük is volt minden tudásukra, mivel versenyzőink sorsolása elég erősre sikeredett. Persze ebben a véletlen is közrejátszhatott, hiszen a sorsolást végző személyzetnek nem sikerült a két fehérvári katást, Mayer Esztert és Fekete Pannát külön ágra tenni. Már a második körben egymással voltak kénytelenek megküzdeni, mely küzdelem Panna győzelmével zárult. Így a végelszámolásban Eszter a 6., míg Panna remek gyakorlatok bemutatása után a 2. helyen végzett a serdülő női korcsoportban.

A serdülő fiuk középsúlyú küzdelmeiben is véletlenül egy ágra került Hortobágyi Kristóf és Németh Máté is. Itt Kristóf elődöntőbe jutott és bronzérmet szerzett, míg Máté a nyolc közt maradt.

Puszta Péternek és Kulcsár Lászlónak a gyermek kategóriában nem egymással, hanem egy orosz és egy ukrán fiúval gyűlt meg a baja. Kemény küzdelemben alul maradtak ugyan, és ha érmekkel nem is, de komoly tapasztalatokkal gazdagodtak.

Ezen a napon Tihanyi Eszternek és Boldizs Nikolettnek is a tapasztalatszerzés jutott osztályrészül csakúgy, mint Nagy Natáliának, aki hiába aratott első mérkőzésén parádés győzelmet, második ellenfelén nem tudott túljutni így érem nélkül zárta a napot.

Kántor Viktória és Szűcs Ferenc azonban nem elégedett meg a tapasztalattal, szereztek érmeket is hozzá. Mindketten csak a döntőben maradtak alul orosz, illetve magyar ellenfelükkel szemben és így egy-egy ezüstéremmel és egy-egy beszedett fejrúgással lettek gazdagabbak.

Az ifi női -55 kg-ban rajthoz álló Farkas Ágnes és az ifi fiú -75 kg-ban brillírozó Fekete Gergely viszont köszönte szépen, de nem kért sem ezüstérmet, sem fejrúgást. Mindketten meggyőző fölénnyel vívták ki a jogot, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak. Mindketten kitűnő formát mutattak, ami azért is fontos, mert Nagy Natáliával, Szűcs Ferenccel és Fekete Pannával együtt, nem egész egy hét múlva a lengyelországi Rzeszovban szerepelnek a WKB szervezet nyílt Európa Kupáján.

Sport

 1. Négy fiatal jégkorongozó hosszabbította meg fehérvári szerződését

  Szabó Krisztián és Szita Donát az EBEL-csapatban is szerepel, két kapus: Gyenes Dávid és Kornakker Dániel az Erste Ligában bontogatja szárnyait. Mind a négyen két évre kötelezték el magukat a Fehérvár AV19-hez, illetve a Titánokhoz.

  2018.02.21.
 2. Élete első főtáblás meccsét játszotta WTA-tornán Udvardy Panna

  A Kiskút Tenisz Klub tizenkilenc éves teniszezőnője a a múlt héten begyűjtött fedett pályás magyar bajnoki cím mellé szabadkártyát kapott a Budapest Ladies Openre. A Spanyolországban készülő Udvardy Panna a világranglista 53. helyezettjével, a horvát Donna Vekiccsel játszott a BOK csarnokban és két szettben kikapott, de a végeredmény szinte másodlagos a lényeg, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az egyik legtehetségesebb fiatal magyar teniszezőnő karrierje.

  2018.02.21.
 3. Lélekmozgató - február 22-én ünnepeljük meg először a Magyar Parasport Napját

  Az idei esztendőtől kezdődően minden évben február 22-én ünnepeljük a Magyar Parasport Napját. A Magyar Paralimpia Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) „Lélekmozgató” névre elkeresztelt iskolai programot hirdetett, amelynek Székesfehérváron a Németh László Általános Iskola lesz a kiemelt köznevelési intézménye, ahol kedden a részletes programot sajtótájékoztatóm ismertették a szervezők.

  2018.02.20.
 4. ARAK AKTIV - kilencedik alkalommal indult útjára a kisiskolások versenye

  Kilencedik alkalommal indult útjára az ARAK AKTIV versenysorozata, hogy a fehérvári iskolákban színes és látványos gyakorlataival megismertesse az atlétika versenyszámait az alsó tagozatos kisdiákokkal. Az idei verseny a Szent Imre Általános Iskolában indult kedden.

  2018.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak