Szép eredményeket hoztak a hétvégi Magyar Kupáról az Orka szinkronúszói

Tizenegy nemzet sportolóinak részvételével rendezték a hétvégén a XXX. Magyar Kupát a Duna Arénában. A három napos versenyen a fehérvári Orka Szinkronúszó Egyesület fiatal tehetségei páros versenyszámokban és kötelező gyakorlatokban indultak.
2023.11.13. 07:24 |
Szép eredményeket hoztak a hétvégi Magyar Kupáról az Orka szinkronúszói

A tíz évesek között Kovács Boglárka és Turóczki Szofi, a 12 évesek között pedig Hanga Odett, Kovács Anna, Nagy Anikó és Nagy Ágota álltak rajthoz. A lányok először indultak a Magyar Kupán, és először is versenyeztek ilyen nagy mezőnyben. Számukra a tapasztalat szerzés volt a legfontosabb cél, és hogy az edzésen mutatott tudásukat versenykörülmények között is elő tudják adni.

Junior technikai páros kategóriában Szakáll Sára és Timár Amina mutatkozott be még utánpótlás korú versenyzőként és a várakozást felülmúlva a második helyet szerezték meg, az Open kategóriában pedig az 5. helyen végeztek.

Az Orka felnőtt párosa, a Baranyai Sára, Holczmann Dóra dúis a dobogó második fokára állhatott, míg a nemzetközi mezőnyben a negyedik helyet szerezték meg. Felkészítő edzők: Trungel Viktória és Molnár Andrea voltak. A szinkronúszó versenyszezon november végén az Aquatic Kupával folytatódik.