Széna téri rajzszakkörös diákok sikere a tengerentúlon

A Városházán köszöntötték a Széna Téri Általános Iskola azon diákjait, akik részt vettek az amerikai Birmingham Testvérvárosi Egyesület által meghirdetett rajzpályázaton. A projektre a nemzeti identitást hangsúlyozó alkotásokat kellett beküldeni, a székesfehérvári diákok egy tipikusan magyaros rajzot készítettek.
2022.11.09. 11:48 |
Széna téri rajzszakkörös diákok sikere a tengerentúlon

Az amerikai Birmingham Testvérvárosi Egyesület idén ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját. A Birmingham Világjátékok alkalmából a város rajzos iskolai projektet hirdetett testvérvárosai, így Székesfehérvár részére is.

Az Egyesület évtizedek óta fontos kulturális tényezőnek tekinti a művészetet, melynek erejével átlépheti a határokat és formálja a közösségeket.

A testvérvárosok számára meghirdetett projekten 10-18 év közötti diákok vehettek részt, egyedüli székesfehérvári indulóként a Széna Téri Általános Iskola képviselte a várost. Az ötödik osztályos, rajzszakkörös tanulók felkészítő tanáruk segítségével egy életnagyságú női alakot ábrázoltak, kalocsai hímzésmintás ruhában, megmutatva a magyar népművészet szépségét és sokszínűségét.

A diákokat – Botha-Tóth Hannát, Biró Zoét, Bukovics Emesét, Kovács Jázmint, Rádai Hedviget és Vágvölgyi Zsófiát – valamint tanárukat, Mészáros Katalint a Városháza Dísztermében  köszöntötte Lehrner Zsolt alpolgármester és gratuláló oklevelet nyújtott át számukra az Önkormányzat nevében.