Személyes kapcsolatok és együttgondolkodás - Dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselővel beszélgettünk

A közvetlen, személyes emberi kapcsolatokat és az együttgondolkodást tartja a legfontosabbnak munkája során Dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókerület önkormányzati képviselője. Új képviselőként sok megoldandó feladatot lát a városrészben, munkáját ugyanakkor kis lépésekkel indítja és fokozatosan szeretne nagyot álmodni.
2020.02.12. 14:11 |

Honnan jött a késztetés, hogy szerepet vállaljon a városi közéletben?

Férjem, Dr. Kovács Zsolt korábban a 4-es számú választókörzet képviselője volt. Munkája során sokat segítettem neki, főleg a szervezésben és nagyon tetszett, hogy embereknek lehet segíteni és kreatív ötleteket megvalósítani. Tavaly tavasszal kaptam felkérést polgármester úrtól és csapatától, hogy induljak el a 2. számú választókörzetben. Volt pár álmatlan éjszakám, mielőtt igent mondtam, de nem a körzettől féltem, hanem a kampánytól, mert nem az a típus vagyok, aki plakátokon és szórólapokon szereti látni magát. Attól is féltem, hogy mit szólnak majd, ha nem nyerek.. Végül a kampányt úgy tudtam végigcsinálni, hogy csak a napi teendőkre koncentráltam. A családi háttér is sokat jelentett ebben a nehéz időszakban. Kiegyensúlyozott családban élek, férjemmel neveljük három közös gyermekünket: két lányunk van és egy fiúnk. Korábban bankban dolgoztam, majd főállású anyaként csak a családnak éltem és most már a gyerekek abban a korban vannak, hogy más területen is kipróbálhatom magam. Hálás is vagyok, hogy mindez megadatott, de nem a képviselőség miatt, hanem hogy többet tudok segíteni az embereknek.

Új önkormányzati képviselője a 2. számú választókerületnek, azonban a városrész nem új az Ön számára...

A Mikes Kelem utcában éltem 17 éves koromig, közvetlenül a Mancz János utca mellett és nagyon szeretem ezt a városrészt. A férjem pedig a Kígyó utcában lakott, apósom mai napig ott él, így nekünk ez a körzet nagyon ismerős. A régi lakók összetartó közösséget alkottak, azon vagyok, hogy most is így legyen. Megpróbálok minél többet a körzetben lenni és a közös képviselőkkel felvenni a kapcsolatot annak érdekében, hogy tolmácsolják a társasházakban élők kéréseit, észrevételeit, mert akkor tudok segíteni, ha eljut hozzám a kérésük. Megadtam a telefonszámomat, e-mail címemet, bármikor hívhatnak és az utóbbi négy hónapban éltek is ezzel az emberek. Úgy érzem, hogy jól együtt tudunk működni. Nagyon sok megoldandó feladatot látok a körzetben, elsősorban az utak, járdák, parkok felújítását tűztem ki célul.

A körzet új önkormányzati képviselőjeként már novemberben lakossági fórumot tartott a Rákóczi Iskolában, ahol többek között egy parkfejlesztés is szóba került a Rákóczi út 20-26. számú háztömb előtt...

Az elkészült terveket fogadóórán beszéltük át a lakókkal, abban maradtunk a terveket átnézve, hogy több zöldfelületet, virágokat, színeket szeretnénk ide. A parkoknál maradva a Csónakázó tó környéki zöldövezettel kapcsolatban is sok tervem van, szeretnénk jobban bevonni a város életébe ezt a területet, ami olyan szép, hogy megérdemli, hogy a Belváros része legyen. Fontos feladat lesz a körzetünkben a parkolási problémák megoldása is.

A társasházas körzet örök dilemmája, hogy a parkolóhelyeket bővítsék, vagy a zöldfelület őrizzék meg. Ön hogyan látja ezt a problémát?

Borzasztó nehéz kérdés, hiszen a Belváros és környékének nagyságát nem tudjuk megnövelni, viszont a lakóknál ma már kettő, vagy három autó is van és a zöld területet is meg kell őrizni. Néhány megoldás azért körvonalazódik, például a Semmelweis utca mögötti területen a lakókkal egyeztetve alakítanánk ki parkolókat a játszótér körbekerítésével, megőrizve a zöldfelületet. Ami korábban valósulna meg, az pedig a Mészöly Géza út - Palotai út kereszteződésénél lévő tízemeletes ház mögötti parkoló, ezt közösen tervezzük Szigli István képviselő úrral.

Mik a legfontosabb prioritások az Ön számára a képviselői munkája során?

Ez a körzet igényli a rendszeres, személyes jelenlétet, ezért fontos, hogy az ittélők gyakran megtalálhatnak az utcákon, amikor például a segítőmmel fotózzuk a berepedt aknafedeleket, vagy a balesetveszélyes járdaszakaszokat. Ezekkel a kis dolgokkal kezdünk és fokozatosan szeretnék nagyot álmodni. Biztos alapot szeretnék, hasonlóan egy ház építéséhez és utána léphetünk tovább. Sok elképzelésem van, amihez elsősorban fantázia és akarat kell: például az iskolák elé nagyon szeretnék olyan színes, 3D-s zebrákat kialakítani, amik messziről felkeltik a figyelmet. Ez egy színes világot adna a gyerekeknek is, az autósoknak pedig felhívja a figyelmét, hogy itt gyerekek közlekednek. Sok mindent szeretnék megvalósítani, de fontos az is, hogy mi, emberek, jobban figyeljünk egymásra, így könnyebben tudunk majd előrelépni közösen.

Interjú

 1. Nagyheti beszélgetés Dózsa István atyával, a Székesfehérvári Bazilika plébánosával

  Dózsa István 1968-ban született Dunaújvárosban, 1993-ban Székesfehérváron szentelték pappá. Szolgált Csepelen, Fehérváron, a Jézus Szíve templomban és számos mezőföldi településen. Címzetes kanonok, püspöki tanácsos, érdemes esperes, a Székesfehérvári Egyházmegye vagyonkezelője 2012-től, a Bazilika plébánosa és a Szent Imre templom igazgatója 2017 óta. István atyával nagyhéten, a koronavírus-járvány árnyékában beszélgettünk.

  2020.04.07.
 2. Az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is áttért a digitális oktatásra

  A koronavírus-járvány az élet számos területén kényszerítette már az embereket mindennapi rutinjuk megváltoztatására. Nem volt ez másképp a gyerekekkel sem, akik március 16-a óta új, tantermen kívüli, digitális oktatási rendszerben tanulnak, amely vonatkozik az alapfokú művészeti képzésekre is.

  2020.04.06.
 3. „A családegyesítés időszaka” - beszélgetés Szász Zoltán, református lelkipásztorral

  Szász Zoltán az erdélyi Lupényban született 1974-ben. 2003-ban a Kolozsváron, a Protestáns Teológiai Intézetben végzett, 2003-tól Temesváron, 2006-tól Pankotán, 2012-től Tiszaföldváron szolgált, 2018-ban iktatták be a Székesfehérvár-Széchenyi úti Református Gyülekezet lelkészi hivatalába. Szász Zoltán, lelkipásztorral beszélgettünk a koronavírus-járvány árnyékában.

  2020.03.31.
 4. Húsvét előtti beszélgetés Bencze András evangélikus lelkésszel

  Bencze András, evangélikus lelkész 1960-ban született Budapesten. Az Evangélikus Teológiai Akadémián végzett, tanulmányait követően rögtön Székesfehérvárra küldte Nagy Gyula, püspök; 1984-től segédlelkész, 1986 óta - harmincnégy esztendeje – a fehérvári gyülekezet lelkésze. A Nyugati-Dunántúli Egyházkerület püspökhelyettese, a Fejér-Komáromi Egyházmegye legrégebben szolgáló lelkésze.

  2020.03.24.
 1. Akit háromszor is karanténba zártak - beszélgetés Brückner Ákos Előd atyával

  Farsang utolsó napjaiban keresztény ember tervezni kezd: milyen legyen az idei nagyböjt, miről mondjak le, hogy megéljem a szent negyven napot? Idén is tervezgettünk, de senki nem gondolta volna, hogy technikára és mindenhatóság-tudatra épülő társadalmunkban egyik napról a másikra viszonylagossá válnak olyan dolgok, melyekről azt hittük, hogy ezek nélkül elképzelhetetlenek napjaink.

  2020.03.20.
 2. Beszélgetés a belvárosi fejlesztésekről Szabó-Bakos Györgyné önkormányzati képviselővel

  Szabó-Bakos Györgyné, a belváros önkormányzati képviselője 2010-ben Égi Tamás alpolgármester mellett kezdett foglalkozni a városrészt érintő kérdésekkel. Lakóként és képviselőként is jól ismeri a belvárosi fejlesztéseket és problémákat. Mint mondta az idei évben a Bartók Béla tér közműfelújítás utáni kialakítása és a Kis-Budai és a Prohászka utca víziközműveinek felújítása a két legnagyobb beruházás, de több belvárosi utcában is lesz járda illetve útfelújítás. 

  2020.03.05.
 3. Trianon - interjú Szikora János rendezővel az ősbemutató előtt

  Sárosi István Trianon című drámájának ősbemutatójával emlékezik meg a Vörösmarty Színház a békediktátum évfordulójáról 2020. március 7-én. Igazságról, objektivitásról és önismeretről beszélgettünk Szikora János rendezővel.

  2020.03.04.
 4. Személyes kapcsolatok és együttgondolkodás - Dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselővel beszélgettünk

  A közvetlen, személyes emberi kapcsolatokat és az együttgondolkodást tartja a legfontosabbnak munkája során Dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókerület önkormányzati képviselője. Új képviselőként sok megoldandó feladatot lát a városrészben, munkáját ugyanakkor kis lépésekkel indítja és fokozatosan szeretne nagyot álmodni.

  2020.02.12.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin