Szélig Viktor - mindenki hozzátesz a Fehérvár jó szerepléséhez

Szélig Viktor általános igazgató szerint mindenki hozzátesz a csapat teljesítményéhez, ezért produkál jó alapszakaszt az osztrák jégkorongligában a Hydro Fehérvár AV19. A székesfehérvári együttes 31 mérkőzés alatt 56 pontot gyűjtött - ezzel második a tabellán -, és klubcsúcsot jelentő kilencmeccses győzelmi sorozaton van túl. 
2021.01.05. 08:36 |

Mint az M1 aktuális csatornán elmondta, a szezon eddigi része jól sikerült, de nincs vége, és a továbbiakban is fontos lesz a pontok "csipegetése".

"Jó emberek vannak jó helyen, mindenki teszi a dolgát, és hozzá tud tenni a jó teljesítményhez" - fogalmazott Szélig a sikeres szereplés okait firtató kérdésre. "Nincsenek csodák, a játékosok csinálják azt, amit az edzők kérnek tőlük. Jó játékosok és jó emberek alkotják a csapatot a hosszú, megerőltető idényben."

A klub hétfőn jelentette be Miika Lahti, a korábbi válogatott finn center érkezését, míg a kanadai hálóőr, Mike Ouzas visszatért hazájába, miután sérülés miatt mindössze háromszor állhatott a Hydro Fehérvár AV19 kapujában.

A 33 éves Lahti kapcsán Szélig elmondta, az első két sorban megvannak a gólszerző embereik, így a keret mélységét növelő igazolást kerestek, aki védekezésben, emberhátrányos védekezésben is tud segíteni, erre alkalmas a rutinos finn játékos.

Sport

 1. Hydro Fehérvár AV19: váratlan hazai vereség a Dornbirntól

  Hat nap szünet után lépett jégre ismét a Volán az ICEHL-ben, és a "hosszú" kihagyás mintha nem tett volna jót a csapatnak. A legutóbb Bolzanóban is győzni tudó fehérváriak ugyanis lőtt gól nélkül kaptak ki a táblázat hátsó régiójából érkező Dornbirntól. Így még nem biztos matematikailag a felsőház elérése, de hamar javíthat az eddig remeklő Fehérvár.

  2021.01.15.
 2. Sikeres évet zártak az ARAK Utánpótlás Akadémia sportolói

  2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt az ARAK hagyományos karácsonyi évzárója, a megszokott nagyszabású formában. Az ilyenkor szokásos kitüntetésekről azonban nem feledkezett meg a klub: a legsikeresebb utánpótlás sportolók 2020-ban is átvehették az eredményeikért járó elismeréseket.

  2021.01.15.
 3. Felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a Vidi a Dinamo Zagrebtől

  A horvátországi edzőtábor kilencedik napján a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Vidi, ezúttal a horvát bajnoki címvédő és a jelenleg is a bajnoki tabellát vezető Dinamo Zagreb volt ellenfél. Zivzivadze révén szereztünk vezetést, majd Orsic és Petkovic góljai fordították meg a mérkőzést. Dinamo Zagreb-MOL Fehérvár FC 2-1

  2021.01.15.
 4. Az úszótanfolyamtól a versenydobogóig delfineztek

  A székesfehérvári Delfin SE az elmúlt két évben az utánpótlás-nevelésre fektette a fő hangsúlyt, ennek keretében sok gyerekkel ismertette és szerettette meg az úszást. A koronavírus tavaly új helyzetet teremtett, de a munka folytatódott és ennek az év végi régiós versenyen érmekben mutatkozó eredménye lett.

  2021.01.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak