Fehérvár adott otthont a Magyar Honvédség Parancsnoksága adventi gálaestjének

A Magyar Honvédség Parancsnokságának Adventi Ünnepi Gálaestjére került sor szombaton este a Vörösmarty Színházban. A gálaesten, melynek vendége volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka értékelte az idei év sűrű feladatait.
2019.11.30. 19:47 |

A Magyar Honvédség Parancsnoksága I. Adventi Ünnepi Gálaestjén a meghitt és szeretetteljes hangulat mellett a műsorba csempésztek egy kis humort és nevetést is, hogy az átdolgozott hónapok után felszabadultabban tekinthessen vissza a honvéd vezérkar az idei évre.

"Székesfehérvár joggal és okkal mondhatja magát katonavárosnak. Megtiszteltetés, hogy parancsnoki székhelyként első alkalommal adhat helyet a város ennek az adventi gálaestnek, amelyet eddig hagyományosan Budapesten szervezett meg a korábbi vezérkar. Ma az ország katonai közössége Fehérvárra figyel, így indítjuk el a városban az adventi időszakot." - mondta el a gálaest előtt Cser-Palkovics András polgármester. A Vörösmarty Színházban rendezett esten jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a honvédelmi minisztérium államtitkárai, helyettes államtitkárai, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az államigazgatás és a történelmi egyházak vezetői, valamint a katonai szervezetek és a társ-fegyveres szervezetek képviselői is.

A nyitányon John Williams "Olimpic spirit" című műve hangzott el a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar előadásában, Ruff Tamás őrnagy vezényletével.

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka ünnepi beszédében visszatekintett az idei év sűrű feladataira.

 "Büszkén jelenthetem ki, hogy sikerült eredményesen leküzdeni minden elénk gördülő akadályt. Nehéz lenne összeszámolni, hogy 2019-ben, főleg az év első hónapjaiban hányszor hangzott el a honvédség berkein belül, vagy a médiában, hogy megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Mindez sok munkatársuk több hónapos összefogott, kemény munkáját takarja, a szakemberek megtervezték, és megvalósították a parancsnokság struktúráját." - emelte ki a Magyar Honvédség parancsnoka, aki szólt arról is, hogy a szervezeti struktúra megújításán túl elkezdték a munkatársak gondolkodásmódjának átalakítását is annak érdekében, hogy az "így szoktuk" helyett áttérjenek egy más értékrendre, másfajta munkarendre és a "lehet még jobban csinálni" elv érvényesüljön a Honvédségnél.
A gálaest részeként egy filmet is vetítettek a Vörösmarty Színházban, amelyben összefoglalták a 2019-es év legfontosabb eseményeit. Felidézték többek között 2019. május 21-ét is, amikor Áder János államfő ünnepélyes keretek között adta át a csapatzászlót Korom Ferenc altábornagynak, a Magyar Honvédség parancsnokának.

Közélet

 1. Határszemle - aszályhelyzet van a székesfehérvári külterületi szántókon

  A talaj közel 10 cm mélyen ki van száradva a vizsgált területen és a sokéves átlaghoz viszonyítva 56 mm-rel kevesebb csapadék hullott az utóbbi 90 napban Székesfehérváron és környékén - mondta Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke az OMSZ hivatalos statisztikáira is hivatkozva. 

  2020.06.04.
 2. Az Albatrosz Repülő Egyesület megemlékezése június 4-én Fehérvár felett

  A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeznek. Június 4-én, csütörtökön 10 órakor országszerte több mint 144 repülő emelkedik a magasba. Az Albatrosz Repülő Egyesület három gépe tisztelgő repülést hajt végre Székesfehérvár fölött.

  2020.06.03.
 3. Tanszergyűjtés lesz az Európa Klubban - június 9-19. között várják az adományokat

  Év végi tanszergyűjtést szerveznek az Igazgyöngy Alapítvány tanulóinak. A fel nem használt tanszereket, segédeszközöket a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubba várják június 9-19-ig munkanapokon, 16 és 18 óra között.

  2020.06.03.
 4. Trianon 100 Székesfehérváron – egész napos emlékező programsorozattal készül a város június 4-én

  Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára. 

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V