Fehérvár adott otthont a Magyar Honvédség Parancsnoksága adventi gálaestjének

A Magyar Honvédség Parancsnokságának Adventi Ünnepi Gálaestjére került sor szombaton este a Vörösmarty Színházban. A gálaesten, melynek vendége volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka értékelte az idei év sűrű feladatait.
2019.11.30. 19:47 |

A Magyar Honvédség Parancsnoksága I. Adventi Ünnepi Gálaestjén a meghitt és szeretetteljes hangulat mellett a műsorba csempésztek egy kis humort és nevetést is, hogy az átdolgozott hónapok után felszabadultabban tekinthessen vissza a honvéd vezérkar az idei évre.

"Székesfehérvár joggal és okkal mondhatja magát katonavárosnak. Megtiszteltetés, hogy parancsnoki székhelyként első alkalommal adhat helyet a város ennek az adventi gálaestnek, amelyet eddig hagyományosan Budapesten szervezett meg a korábbi vezérkar. Ma az ország katonai közössége Fehérvárra figyel, így indítjuk el a városban az adventi időszakot." - mondta el a gálaest előtt Cser-Palkovics András polgármester. A Vörösmarty Színházban rendezett esten jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a honvédelmi minisztérium államtitkárai, helyettes államtitkárai, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az államigazgatás és a történelmi egyházak vezetői, valamint a katonai szervezetek és a társ-fegyveres szervezetek képviselői is.

A nyitányon John Williams "Olimpic spirit" című műve hangzott el a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar előadásában, Ruff Tamás őrnagy vezényletével.

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka ünnepi beszédében visszatekintett az idei év sűrű feladataira.

 "Büszkén jelenthetem ki, hogy sikerült eredményesen leküzdeni minden elénk gördülő akadályt. Nehéz lenne összeszámolni, hogy 2019-ben, főleg az év első hónapjaiban hányszor hangzott el a honvédség berkein belül, vagy a médiában, hogy megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Mindez sok munkatársuk több hónapos összefogott, kemény munkáját takarja, a szakemberek megtervezték, és megvalósították a parancsnokság struktúráját." - emelte ki a Magyar Honvédség parancsnoka, aki szólt arról is, hogy a szervezeti struktúra megújításán túl elkezdték a munkatársak gondolkodásmódjának átalakítását is annak érdekében, hogy az "így szoktuk" helyett áttérjenek egy más értékrendre, másfajta munkarendre és a "lehet még jobban csinálni" elv érvényesüljön a Honvédségnél.
A gálaest részeként egy filmet is vetítettek a Vörösmarty Színházban, amelyben összefoglalták a 2019-es év legfontosabb eseményeit. Felidézték többek között 2019. május 21-ét is, amikor Áder János államfő ünnepélyes keretek között adta át a csapatzászlót Korom Ferenc altábornagynak, a Magyar Honvédség parancsnokának.

Közélet

 1. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.09.
 2. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban

  December 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban (Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész lesz, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.12.08.
 3. Már a második adventi gyertya fénye is világít a Püspöki Palota udvarán

  Adventi rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket az Adventi Udvar szombaton. Alkonyatkor kezdődött a második gyertyagyújtás, amelyen a Székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodás gyermekeinek adventi műsora és Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök gondolatai készítették a közelgő ünnepre a résztvevők lelkét.

  2019.12.07.
 4. A fegyveres szervek karácsonyát ünnepelte az Arany János iskola honvédelmi szakköre

  „Fegyveres szervek karácsonya” címmel, hagyományteremtő szándékkal ünnepeltek a Királykút Emlékházban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honvédelmi szakkörösei. A szakkörre jelenleg negyven gyermek jár az intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai közül. Az eseményre a diákok meghívták azon a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nélkül nem lehetne békés a karácsony.

  2019.12.07.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek