Fehérvár adott otthont a Magyar Honvédség Parancsnoksága adventi gálaestjének

A Magyar Honvédség Parancsnokságának Adventi Ünnepi Gálaestjére került sor szombaton este a Vörösmarty Színházban. A gálaesten, melynek vendége volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka értékelte az idei év sűrű feladatait.
2019.11.30. 19:47 |

A Magyar Honvédség Parancsnoksága I. Adventi Ünnepi Gálaestjén a meghitt és szeretetteljes hangulat mellett a műsorba csempésztek egy kis humort és nevetést is, hogy az átdolgozott hónapok után felszabadultabban tekinthessen vissza a honvéd vezérkar az idei évre.

"Székesfehérvár joggal és okkal mondhatja magát katonavárosnak. Megtiszteltetés, hogy parancsnoki székhelyként első alkalommal adhat helyet a város ennek az adventi gálaestnek, amelyet eddig hagyományosan Budapesten szervezett meg a korábbi vezérkar. Ma az ország katonai közössége Fehérvárra figyel, így indítjuk el a városban az adventi időszakot." - mondta el a gálaest előtt Cser-Palkovics András polgármester. A Vörösmarty Színházban rendezett esten jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a honvédelmi minisztérium államtitkárai, helyettes államtitkárai, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az államigazgatás és a történelmi egyházak vezetői, valamint a katonai szervezetek és a társ-fegyveres szervezetek képviselői is.

A nyitányon John Williams "Olimpic spirit" című műve hangzott el a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar előadásában, Ruff Tamás őrnagy vezényletével.

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka ünnepi beszédében visszatekintett az idei év sűrű feladataira.

 "Büszkén jelenthetem ki, hogy sikerült eredményesen leküzdeni minden elénk gördülő akadályt. Nehéz lenne összeszámolni, hogy 2019-ben, főleg az év első hónapjaiban hányszor hangzott el a honvédség berkein belül, vagy a médiában, hogy megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Mindez sok munkatársuk több hónapos összefogott, kemény munkáját takarja, a szakemberek megtervezték, és megvalósították a parancsnokság struktúráját." - emelte ki a Magyar Honvédség parancsnoka, aki szólt arról is, hogy a szervezeti struktúra megújításán túl elkezdték a munkatársak gondolkodásmódjának átalakítását is annak érdekében, hogy az "így szoktuk" helyett áttérjenek egy más értékrendre, másfajta munkarendre és a "lehet még jobban csinálni" elv érvényesüljön a Honvédségnél.
A gálaest részeként egy filmet is vetítettek a Vörösmarty Színházban, amelyben összefoglalták a 2019-es év legfontosabb eseményeit. Felidézték többek között 2019. május 21-ét is, amikor Áder János államfő ünnepélyes keretek között adta át a csapatzászlót Korom Ferenc altábornagynak, a Magyar Honvédség parancsnokának.

Közélet

 1. Első kézből Fehérvár - polgármesteri tájékoztató szeptember 29-én, kedden

  Október elsejétől az oktatási és nevelési intézmények mellett valamennyi önkormányzati fenntartású intézményben is bevezetik a kötelező testhőmérséklet-mérést belépéskor. Erről és további járványügyi információkról, aktuális hírekről is ír közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A bejegyzés teljes szövege az alábbiakban olvasható.

  2020.09.29.
 2. A közgyűlésen elfogadott környzetbarát fejlesztéseket értékelte Juhász László önkormányzati képviselő

  A múlt heti közgyűlésen meghozott döntésekről tartott sajtótájékoztatót Juhász László városfejlesztési tanácsnok, a VÁLASZ Független Civilek Fehérvárért Egyesület önkormányzati képviselője. A képviselő a környzetbarát városfejlesztéssel kapcsolatos döntések közül szólt a vadmadárkórház létrehozásáról, a környezetkímélő buszok forgalomba állításáról és azokról a fejlesztésekről is, amelynek köszönhetően 2021 végére 26 utcában lesz kerékpárút.

  2020.09.29.
 3. Együtt a mellrák ellen! – Közösségi program online

  Október a mellrák elleni kampány hónapja, október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja. A koronavírus járvány miatt a közös séta ugyan elmarad, de az online közösségi térben bárki csatlakozhat az október 2-i, pénteki programhoz, tájékoztatott a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda.

  2020.09.29.
 4. Megoldást keresnek a Vörösmarty tér 12. felújítása kapcsán kialakult problémákra

  A Vörösmarty tér 12. felújítása és bővítése kapcsán kialakult konfliktusokra kerestek megoldást azon a lakossági fórumon, amelyet az 1. számú választókörzet képviselője, Szabó-Bakos Györgyné hívott össze a környéken lakók kezdeményezésére. A fórumon egy olyan javaslatot is megfogalmaztak a lakók felé, ami a kivitelező költségén valósulna meg a Vak Bottyán közben található lépcső és rámpa átépítésével.

  2020.09.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4