Székesfehérváron rendezik a 30. Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot

A 30. Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokságnak és az Egyetemi Evezős Ergométeres Országos Bajnokságnak február 22-23. között a fehérvári Alba Regia Sportcsarnok ad otthont.
2020.02.11. 07:25 |

A Magyar Evezős Szövetség, a Prémium Média & Sport Management Zrt., a Career Sport Managemen és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szervezésében megvalósuló sporteseményre várhatóan közel 1000 versenyző érkezik.

Az evezősök téli kiegészítő edzésformájaként számon tartott ergométer világszerte egyre elterjedtebb, ma már a különböző fitnesz termek, rehabilitációs intézetek, iskolák, egyetemek nélkülözhetetlen kelléke. 

A klubok, a magyar válogatott versenyzői mellett számos amatőr, Masters (27 év feletti) és egyetemi, főiskolai induló áll rajthoz, de fitnesz klubokból is várjuk az érdeklődő versenyzőket. Magyarországon mintegy negyven evezős egyesület működik.Hosszú éveken át Győrben került sor a szezon nyitóeseményére, idén azonban a „Királyok Városában” indítják az idényt a hazai evezősök.

A para-számok is állandó programjai az országos bajnokságoknak.

Fejér megyétől cseppet sem idegen a sportág: 2019-ben az év legnagyobb és egyik legsikeresebb nemzetközi versenyét, a több ezer fős résztvevői létszámmal bíró Masters Világbajnokságot rendezték a Velencei-tavi pályán, amely tavaly az Olimpiai Reménységek Versenyének és az Országos Bajnokságoknak is otthont adott. Agárdon működik a hazai evezős sport egyik legfontosabb bázisa, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. (régi nevén a Velencei-tavi Vízi Sportiskola).Az Országos Bajnokságon már 13 évesek is versenyeznek, de a Masters kategóriában gyakran indulnak az „M”, azaz a 89 év fölötti korcsoportban is!2020 rendkívül fontos év a sportban, hiszen nyáron rendezik az olimpiát Tokióban.

A magyar evezésnek, amely Rióban két számban képviselte a magyar színeket, sajnos még nem sikerült kvótát szereznie, az idei év pótkvalifikációs versenyein azonban van még rá lehetősége, tehát kulcsfontosságú a hazai élversenyzők számára a jó szereplés az Ergométeres Országos Bajnokságon.

Az ergométeres evezés nemcsak bemelegítésre és zsírégetésre kiváló, a szív- és érrendszert, sőt az izmokat is erősíti. A test minden izmát, az alsó és a felső testet is megmozgatja, edzi a kart, a lábat, a mellkast, a hátat, a hasat.

Sport

 1. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 2. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 3. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.
 4. Minimális arányú vereséget szenvedtek a BEAC ellen a fehérvári sakkozók

  Az NB II-es csapatbajnokságban a hatodik fordulót rendezték a hétvégén. A Breyer csoportban a Fehérvár SE Budapesten vendégszerepelt, és a táblázat második helyén álló házigazda csapata minimális különbséggel győzött. BEAC I. Barcza - Fehérvár SE: 6,5 – 5,5. Győzött: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán. Döntetlent ért el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Albrecht Gábor, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Vicze Kata.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak