Székesfehérváron jártak szerdán a Giro d’Italia szervezői

A 2020-as Giro d’Italia harmadik, 197 kilométeres szakasza Székesfehérváron kezdődik, a Balatont Balatonfürednél éri el, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig, majd a Sármelléki repülőtérről Szicíliába utazik tovább a mezőny a negyedik szakaszra. A Giro teljesen pontos útvonal-bejelentése októberben lesz.                                      
2019.07.31. 13:03 |

A Giro d'Italia olaszországi és magyarországi szervezőit szerdán a Városházán Mészáros Attila alpolgármester fogadta, majd a Belvárosban közösen nézték meg a rajt lehetséges helyszíneit.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy részt vehetünk a Giro rendezésében – mondta Mészáros Attila. A kerékpársport sok szempontból is fontos, hiszen egyre többen járnak kerékpárral, ami talán köszönhető annak is, hogy a Tour de Hungary is többször érintette Székesfehérvárt. Kiemelte, hogy a bejelentés után Fehérvár megkezdte az előkészületeket és összehívták azokat az egyesületeket, akiknek bármilyen közük van a kerékpározáshoz, továbbá Cento, olasz testvérvárosunkkal is közös kerékpáros programokat szeretnénk szervezni.
Elsősorban sportértéke van a versenynek, de nem csak ez a célja - mondta Mauro Vegni a Giro d`Italia igazgatója. A kerékpársport az országúton zajlik és a környék bemutatására is kiválóan alkalmas. A Giro egy olyan lehetőség is, hogy népszerűsítsük a fenntartható közlekedési formát, ahol az emberek vidáman ünnepelnek. "A Giro d`Italia is több európai országból rajtolt az utóbbi években, sőt 2018-ban a kontinenst is elhagytuk, hiszen Izraelben volt a rajt. Most egy olyan országot szerettünk volna, melynek folyamatosan nő a kulturális és turisztikai jelentősége, és amely hangsúlyos akar lenni Európában. Magyarország megfelel ezeknek a kritériumoknak, szívesen is látja a Girót, ezért nekünk is fontos volt, hogy részesüljön a verseny élményében."                          

Sport

 1. Andrew Yogan triplázott, a Volán simán verte a Grazot

  A vendég graziak szereztek vezetést az EBEL vasárnapi fehérvári meccsén, de jól reagált a Hydro Fehérvár AV19, és a mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével a végére simává tette győzelmét. Pedig több mint kétszer annyit lőttek kapura a graziak, mint a Volán, Ouzas kapus remekése is kellett a sikerhez.

  2019.12.08.
 2. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 3. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 4. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak