Székesfehérváron jártak szerdán a Giro d’Italia szervezői

A 2020-as Giro d’Italia harmadik, 197 kilométeres szakasza Székesfehérváron kezdődik, a Balatont Balatonfürednél éri el, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig, majd a Sármelléki repülőtérről Szicíliába utazik tovább a mezőny a negyedik szakaszra. A Giro teljesen pontos útvonal-bejelentése októberben lesz.                                      
2019.07.31. 13:03 |

A Giro d'Italia olaszországi és magyarországi szervezőit szerdán a Városházán Mészáros Attila alpolgármester fogadta, majd a Belvárosban közösen nézték meg a rajt lehetséges helyszíneit.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy részt vehetünk a Giro rendezésében – mondta Mészáros Attila. A kerékpársport sok szempontból is fontos, hiszen egyre többen járnak kerékpárral, ami talán köszönhető annak is, hogy a Tour de Hungary is többször érintette Székesfehérvárt. Kiemelte, hogy a bejelentés után Fehérvár megkezdte az előkészületeket és összehívták azokat az egyesületeket, akiknek bármilyen közük van a kerékpározáshoz, továbbá Cento, olasz testvérvárosunkkal is közös kerékpáros programokat szeretnénk szervezni.
Elsősorban sportértéke van a versenynek, de nem csak ez a célja - mondta Mauro Vegni a Giro d`Italia igazgatója. A kerékpársport az országúton zajlik és a környék bemutatására is kiválóan alkalmas. A Giro egy olyan lehetőség is, hogy népszerűsítsük a fenntartható közlekedési formát, ahol az emberek vidáman ünnepelnek. "A Giro d`Italia is több európai országból rajtolt az utóbbi években, sőt 2018-ban a kontinenst is elhagytuk, hiszen Izraelben volt a rajt. Most egy olyan országot szerettünk volna, melynek folyamatosan nő a kulturális és turisztikai jelentősége, és amely hangsúlyos akar lenni Európában. Magyarország megfelel ezeknek a kritériumoknak, szívesen is látja a Girót, ezért nekünk is fontos volt, hogy részesüljön a verseny élményében."                          

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.
 2. Hárman is meghívást kaptak Fehérvárról a magyar ökölvívó válogatottba

  Fehérvárról hárman is meghívást kaptak a magyar ökölvívó válogatottba; Turós Arnoldot a női junior válogatott mellé hívták be edzőnek, - míg Ancsin Kata a felnőttekkel dolgozik Spanyolországban, - a junior magyar bajnok és kupagyőztes Nagy Evelin az 57 kilogrammosok között, míg Balogh Bálint a 60 kilogrammosok közt lett válogatott. Nagy Evelin bronzérmet szerzett élete első válogatott versenyén, a Junior Nations Cup-on, Szerbiában, Balogh Bálint kisebb sérülést szenvedett. A női különítmény egy arannyal és hat bronzéremmel tért haza.

  2019.08.21.
 3. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 4. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak