Székesfehérváron és Veszprémben folytatódik hétvégén a rali magyar bajnokság

Július 16. és 18. között a Székesfehérvár-Veszprém Rally-n a megszokott veszprémi murvás pályák mellett egy székesfehérvári szuperspeciál is szerepel a programban. Július 17-én, szombaton a Palotai úton (Schwabish Gmünd utcai kereszteződés és Selyem utcai kereszteződés között) rendezik a látványos SuperSpeciált minden induló (RALLYE1/ORC) részére, amely a verseny szerves része lesz.
2021.07.12. 15:48 |

A Palotai út szombaton 12 és 22 óra között lesz lezárva a verseny miatt - a rendezvény ingyenes

Újdonság az idei verseny abban az értelemben, hogy mindkét városban ugyan évtizedek óta van futam, de közösen még nem rendeztünk versenyt – mondta Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere. Sok tekintetben kapcsolódik egymáshoz Veszprém illetve Székesfehérvár és most a sport területén is együtt tudunk működni. Tavaly sajnos a járvány miatt nem lehetett futam, így nagy öröm, hogy idén megrendezhetjük. A Fehérvárt érintő szuperspecial pedig egy igazi kuriózum lesz.

Turán Frigyes a Turán Motorsport Egyesület versenyzője és Klausz Kristóf a Klausz Motorsport versenyzője is ott volt a Székesfehérvár-Veszprém Rally sajtótájékoztatóján.

A MOL Aréna Sóstó parkolójában lesz a szervizpark ezért szombaton lezárják a Csíkvári utat. A szervizpark egyébként látogatható a nézők számára és nagy élmény lehet gyerekeknek is a versenyautók megcsodálása közelről.

Ovádi Péter Veszprém országgyűlési képviselője is a két város közötti együttműködéséről beszélt. Mint mondta Veszprémben már 25 éve jelen van a rali és sok olyan raliszerető ember él a térségben, akik évről-évre várják már a versenyt.

Oláh Gyárfás a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a lőtéri pályák nagyon jó hangulatot adnak a nézőknek már régóta és kiemelte, hogy nagyon szeretik a nézők a fehérvári szuperspeciált is.

Lakatos Róbert a futam szervezője elmondta, hogy nehéz verseny és talán az idei bajnokság legnehezebb versenye lesz öt külön gyorsasági szakaszon hétvégén a Székesfehérvár – Veszprém Rallye. Kivétel nélkül murvás szakaszok lesznek és ez a bajnokság egyetlen nem aszfaltos versenye 150 km hosszúságban. Valószínű továbbá, hogy az időjárási körülmények is változatosak lesznek.

A duen.hu-n a Székesfehérvár - Veszprém Rallyeról

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak