Székesfehérváron ad karácsonyi koncertet Szekeres Adrien

Felcsendülnek majd a legismertebb dalai, de ezúttal, vagyis az adventi turnéja keretében igazi karácsonyi hangulatot varázsol Szekeres Adrien Székesfehérvárra december 22-én, 19 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban. Az énekesnő először hozza el ünnepi dalait a városba.
2019.11.06. 08:03 |

"Szerintem az éneklés, a zene hozzátartozik a karácsony váráshoz. Lesznek tradicionális olyan dalok is, saját karácsonyi dalok, vagy amik az én nagy slágereim. Ha lehet így fogalmazni nagyon belepasszolnak a témakörbe, mert a szeretetről szólnak, szép érzésekről szólnak, olyanokról, amiket hétköznap nem tudunk egymásnak megfogalmazni, de a zene elmond nekünk ilyen üzeneteket vagy érzéseket." - mondta Szekeres Adrien énekesnő.

Ezek a pillanatok szerinte arra hívják fel a figyelmet, mennyire fontos az, hogy megálljunk, megnyugodjunk egy kicsit advent idején, és minél több időt töltsünk szeretteinkkel.

A székesfehérvári koncert egy igazi családi kikapcsolódás lehet, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szívhez szóló, ünnepi dallamot. A koncert különlegessége, hogy az énekesnő a székesfehérvári Kodály Zoltán Iskola gyerekkórusával közösen is énekel majd a közönségnek.

"Ez egy különféle műfajokból összeállított műsor, de a közös ebben a zene és zeneszeretet. Karácsonyhoz egészen közel nagy szívvel és lélekkel fogjuk megfogalmazni a szólamokat, a felkészülés pedig nem nehéz dolog, mert a gyerekek nagyon tehetségesek, ének-zenei általános iskola tanulói, akik heti négy énekórán és heti két kóruspróbán tanulják a zene csínját-bínját." - mondta Kneifel Imre a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Az énekesnő többször lép fel gyerekekkel együtt, mert szerinte azok a fellépések még jobban megérintik a közönséget mind hangzásban, dallamban és lélekben egyaránt, hiszen mint mondja, a karácsony a gyermekeké és a gyermekekről szól.

Kultúra

 1. Márton-napi táncos hagyományok szombaton a Táncházban

  Backstage címmel indít új programsorozatot a Motívum Kulturális Egyesület megbízásából a Fehérvári Programszervező. Az ingyenes sorozat első rendezvénye november 16-án, szombaton lesz a Táncházban, melynek középpontjában a Márton-napi táncos hagyományok állnak.

  2019.11.12.
 2. A különutazás terei - Újházi Péter kiállítása nyílik meg a Csók Képtárban

  November 22-én 18 órakor nyílik meg a Csók Képtárban Újházi Péter képzőművész kiállítása. A Különutazás terei című tárlat Ujházi tereit, inspirációinak helyszíneit, alkotásainak színtereit mutatja be. Egy utazáson vehet részt a látogató, az út Székesfehérvártól Lisszabonig, Nadaptól Móron át Rómáig vezet.

  2019.11.12.
 3. December 6-ig várják a mesés alkotásokat a Tollpihe Mesesíró Pályázatra

  Ismét meghirdették a másfél évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Tollpihe Meseíró Pályázatot. A Fejér megyei általános iskolások december 6-ig küldhetik be alkotásaikat, az eredményhirdetés a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan 2020. január 24-én lesz.

  2019.11.12.
 4. Szétbombázva - különleges előadás lesz a Pelikánban november 13-án

  Derzsi János rendezésében tavasz óta játsszák Sarah Kane 1994-es Szétbombázva című drámáját a Pelikán Fészekben. A november 13-i előadás különlegesnek ígérkezik, hiszen az előadást követően közönségtalálkozóra hívják az érdeklődőket, ahol lehetőség lesz az alkotókkal a produkcióról beszélgetni.

  2019.11.11.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Székesfehérvár Topotéka