Székesfehérváron ad karácsonyi koncertet Szekeres Adrien

Felcsendülnek majd a legismertebb dalai, de ezúttal, vagyis az adventi turnéja keretében igazi karácsonyi hangulatot varázsol Szekeres Adrien Székesfehérvárra december 22-én, 19 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban. Az énekesnő először hozza el ünnepi dalait a városba.
2019.11.06. 08:03 |

"Szerintem az éneklés, a zene hozzátartozik a karácsony váráshoz. Lesznek tradicionális olyan dalok is, saját karácsonyi dalok, vagy amik az én nagy slágereim. Ha lehet így fogalmazni nagyon belepasszolnak a témakörbe, mert a szeretetről szólnak, szép érzésekről szólnak, olyanokról, amiket hétköznap nem tudunk egymásnak megfogalmazni, de a zene elmond nekünk ilyen üzeneteket vagy érzéseket." - mondta Szekeres Adrien énekesnő.

Ezek a pillanatok szerinte arra hívják fel a figyelmet, mennyire fontos az, hogy megálljunk, megnyugodjunk egy kicsit advent idején, és minél több időt töltsünk szeretteinkkel.

A székesfehérvári koncert egy igazi családi kikapcsolódás lehet, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szívhez szóló, ünnepi dallamot. A koncert különlegessége, hogy az énekesnő a székesfehérvári Kodály Zoltán Iskola gyerekkórusával közösen is énekel majd a közönségnek.

"Ez egy különféle műfajokból összeállított műsor, de a közös ebben a zene és zeneszeretet. Karácsonyhoz egészen közel nagy szívvel és lélekkel fogjuk megfogalmazni a szólamokat, a felkészülés pedig nem nehéz dolog, mert a gyerekek nagyon tehetségesek, ének-zenei általános iskola tanulói, akik heti négy énekórán és heti két kóruspróbán tanulják a zene csínját-bínját." - mondta Kneifel Imre a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Az énekesnő többször lép fel gyerekekkel együtt, mert szerinte azok a fellépések még jobban megérintik a közönséget mind hangzásban, dallamban és lélekben egyaránt, hiszen mint mondja, a karácsony a gyermekeké és a gyermekekről szól.

Kultúra

 1. Első döntőjéhez érkezett a Pesovár Ferencről nevezett népzenei verseny

  Hét területi előválogatót követően pénteken Székesfehérváron, a Művészetek Háza színháztermében több mint háromszáz énekes és hangszeres előadó részvételével rendezik meg a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny Fejér megyei döntőjét az alsó tagozatos korosztálynak.

  2020.02.28.
 2. Ránki Fülöp zongoraművész koncertje a Szent István Művelődési Házban

  Február 28-án, pénteken 18 órakor kezdődik Ránki Fülöp zongoraművész koncertje a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az utóbbi években feltűnt a magasan jegyzett művészek sorában egy olyan zongorista, aki műsoraival nem a csillogást, a hírnevet keresi, hanem szolgál: szolgálja a zenét, a művészetet, a közönséget. Belépő: 1800 forint, diákoknak: 1000 Ft.

  2020.02.28.
 3. Tóth Ildikó, Jászai Mari-díjas színművész lesz a vendég a Királykút Emlékházban

  Március 2-án, hétfőn 18 órától Tóth Ildikó, a Vörösmarty Színház Jászai Mari-díjas és Prima Primissima-díjas Érdemes Művésze lesz a vendég a Királykút Emlékházban (Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája: Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2020.02.28.
 4. Christian Rathgeber lesz a szimfonikusok pénteki Máté-passiójának új evangélistája

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar pénteki Máté-passiójának közreműködője, Megyesi Zoltán betegség miatt sajnos nem tudja vállalni a fellépést, így az est új evangélistája a német Christian Rathgeber lesz. Az Európa szerte elismert tenorista a régi zene specialistája, a barokk muzsika képviselője. Fesztiválok és koncertek kiemelkedő szólistája.

  2020.02.27.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Székesfehérvár Topotéka