Székesfehérvári Civil Nap - minden eddiginél több szervezet várja az érdeklődőket

Szeptember 18-án szombaton XIV. alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Civil Napot a város önkormányzata. Idén minden eddiginél több, közel 80 kitelepülő civil szervezet várja az érdeklődőket a Zichy ligetben 9 és 15 óra között.
2021.09.15. 10:07 |

Rekord számú civil szervezet regisztrált a szombati Civil Napra és változatos programokkal várják az érdeklődőket a Zichy ligetben.

A civil szervezetek idén interaktív, érzékenyítő, prevenciós és kézműves foglalkozásokkal, közös játékkészítéssel, hangszerbemutatóval, egészségközpontú, történelmi tematikájú, környezet - és természetvédelmi programokkal, harcművészeti bemutatóval, kisállat kiállítással, valamint kulturális előadásokkal és különleges sportbemutatókkal várják a Zichy ligetbe látogatókat. 

Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka elmondta, hogy jövőre különleges jubileumi rendezvény lesz, de idén is nagy változások történnek a Civil Nap keretein belül, hiszen rekord számú, közel 80 szervezet regisztrált, ami kiemelkedően magas szám és jól mutatja, hogy mennyire akítvak a civil szféra szereplői a városban. Kiemelte, hogy Székesfehérváron közös, konstruktív együttműködés keretében képzelik el azt, hogy a civil szervezeteknek és az önkéntességnek hol van helye a város életében. A tanácsnok hozzátette, hogy változatos programokkal készülnek és nagyon színes a paletta is, ami a civil szervezeteket illeti, hiszen az egészségmegőrzéstől a sportig minden szegmens képviselteti magát.

Az idei Civil Napon a Honvéd Szondi György Sportegyesület szervezésében a Malom utcában található Helyőrségi Klub is megnyitja kapuit.

A Helyőrségi Múzeum a szombati napon ingyenesen látogatható 9 és 15 óra között. A Tiszti Klub bejáratánál katonai toborzó pont fog működni, az udvaron íjászati-lövészeti bemutatókat tartanak, de a látogatók ki is próbálhatják a légfegyverekkel való lövészetet, íjászatot.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke felidézte, hogy a fehérvári civil szervezetek egyre nagyobb számban képviseltetik magukat a Civil Napokon, korábban féltek, hogy a Zichy liget "túl nagynak" bizonyul a rendezvényhez, mára azonban teljesen "belakták" ezt a teret. 

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár