Székesfehérvár nem adja fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét

„Ígéretemnek megfelelően nem adjuk fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét, mert ez a beruházás egyrészt nem tűr halasztást, másrészt a bekerülési összeghez képest óriási, regionális jelentőségű fejlesztésről van szó.” írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szerint széleskörű, regionális támogatásra van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon ez a törekvésük.
2022.07.22. 10:38 |

Tisztelt Fehérváriak!

Ígéretemnek megfelelően nem adjuk fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét, mert ez a beruházás egyrészt nem tűr halasztást, másrészt a bekerülési összeghez képest óriási, regionális jelentőségű fejlesztésről van szó.

Tekintettel arra, hogy a csomópont régiós, sőt, országos jelentős főutak metszéspontja, erősen érintett az M7-es autópálya, emellett kiszolgálja a teljes térségünk személy-, áru-, és turisztikai forgalmát is, ezért széleskörű, regionális támogatásra is van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon a törekvésünk. Evégett levélben kértem a támogatását:

- Lázár János és Navracsics Tibor miniszter uraknak,
- Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár úrnak,
- Régiónk fejlesztéséért felelős kormánybiztosának, Czunyiné dr. Bertalan Juditnak,
- Minden érintett országgyűlési képviselőnek Fejér, Veszprém és Somogy megyében,
- A nagyobb érintett települések polgármester kollégáinak is.

Az Auchan-körforgalom minden terve rendelkezésre áll, pozitív kormánydöntés esetén azonnal indulhat a kivitelezési közbeszerzés, majd a kivitelezés. A csomópont átépítése nagyságrendileg 3 milliárd forint, ha az önkormányzatunk tudná finanszírozni, akkor késlekedés nélkül megtennénk, de ez túlmutat a mi anyagi lehetőségeinken. Szeretném aláhúzni, hogy bizakodó vagyok, ugyanis a kormány eddig teljes mellszélességgel támogatta a projektet, finanszírozta az előkészítés, tervezés nem csekély költségeit. Biztos vagyok tehát abban, hogy ha a költségvetés engedi, akkor a kormány kedvező döntést hoz majd.

A 3 milliárd körüli tétel állami szinten nem kirívó, talán még mostani a nehéz gazdasági helyzetben sem, főleg úgy, hogy a csomópont balesetveszélyessége miatt ez egyáltalán nem egy kényelmi, hanem létszükségletet jelentő beruházás napi 15 ezer "egységjárműves" forgalommal.

Nyomatékosan kértem tehát a kormányt a projekt támogatására, mert bár tiszteletben tartom a frissen elfogadott költségvetést, a gazdasági és államháztartási realitásokat, ha füstöl a háztető, akkor nem a vízen kell spórolni. Amint lesznek eredmények, szokásomnak megfelelően tájékoztatom Önöket!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere


Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár