„Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István a Howmet-Köfém igazgatója

 „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója. Az elismerést dr. Cser-Palkovics András polgármester nyújtotta át, és fejezte ki köszönetét a város Önkormányzata és közössége nevében. Az eseményen részt vett Fehérvár címzetes főjegyzője és jelen voltak a város alpolgármesterei is.
2023.04.04. 16:48 |
„Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István a Howmet-Köfém igazgatója

A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat évente egy alkalommal adományozza az Önkormányzat. A szakmájában elismert, köztiszteletben álló személyiség kaphatja, aki tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

A 2022-es esztendő díjazottja Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója, aki Székesfehérvár gazdasági fejlődésének előmozdítása érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként vette át az elismerést kedden délután a Városháza kistanácstermében.

Katus István a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Banki, majd rövid ideig tartó ARÉV-es munka után az alcoás karrierje 1999-ben, a Keréktermék Üzletágnál kezdődött, ahol három évig pénzügyi elemzőként dolgozott, majd a gyáregység európai pénzügyi és informatikai igazgatója lett. 2010-től magyarországi pénzügyi igazgató és az Európai Pénzügyi Szolgáltató Központ vezetője, majd 2013-tól pedig ő a Pénzügyi Szolgáltatások globális szakmai vezetője. Ebben a funkciójában irányította európai, valamint néhány észak-amerikai és pár ausztrál telephely számára nyújtott pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat a globális egységesítés jegyében. Ez a munkaköre bővült, egészült ki az ország- és vezérigazgatói feladatokkal 2015-ben. 2020-ban tulajdonosi döntés alapján az Arconic Magyarország kettévált, azóta a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető feladatait látja el.

Katus István hosszú évek óta segíti munkájával a cég, és ezen keresztül a város iparának fejlődését. Emellett elkötelezetten segíti a város oktatási, egészségügyi és sportéletét.

Székesfehérvár Önkormányzata, Közgyűlése és a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki köszönetét. Elismerően szólt arról a vállalatvezetői munkáról, melyet Katus István végez a város számára stratégiai jelentőségű cégnél, cégcsoportnál, felelősséget vállalva rengeteg emberért és munkahelyért. A Howmet-Köfém Kft. Székesfehérvár legnagyobb adófizetője, emellett kiemelkedő a társadalmi felelősségvállalási programja, az alapítványi struktúrája és a mecenatúrája – fogalmazott a polgármester.

A díjátadón jelen volt dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző és részt vettek Lehrner Zsolt, Mészáros Attila és Róth Péter alpolgármesterek is.

Gazdaság

 1. A siker titka

  A siker titka - TDK Orientációs Délután címmel rendeztek programot hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Itt került sor a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére és az elkészített munkák bemutatására is. A díjátadót a TDK versenyzők és WordSkills helyezettek rövid élménybeszámolói követték.

  2024.06.10.
 2. Oktatással segít a Kyndryl

  A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóinak számítógépes ismereteit fejlesztik a Kyndryl Informatikai Szolgáltatóközpontjának székesfehérvári munkatársai. Az ingyenes programban a Kyndryl szakemberei önkéntes munkában Excel képzést nyújtanak a kórház HR és gazdasági területein dolgozóknak.

  2024.06.06.
 3. Testvérvárosi együttműködéssel nyert közvetlen uniós forrást Székesfehérvár

  Sikeres volt Székesfehérvár első közvetlen EU-s forrásra benyújtott pályázata. A testvérvárosok bevonásával megvalósuló pályázat a generációk közötti együttélést állítja a középpontba. A 2024 őszétől 2025 nyárig tartó időszakban 5 város (Gyulafehérvár, Kranj, Opole, Zadar és Székesfehérvár) valósít meg közös programokat a 38 055 eurós vissza nem térítendő támogatásból.

  2024.06.04.
 4. Szavazzon a fehérvári hotelre!

  A székesfehérvári Best Western Plus Lakeside Hotelt jelölték a szakma egyik legnagyobb elismerésére, a Business Excellence díjra a „legjobb vidéki business hotel” kategóriában. A hotelre a fehérváriak is szavazhatnak a https://business-excellence.hu/kozonsegszavazas/ oldalon.

  2024.05.29.