„Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István a Howmet-Köfém igazgatója

 „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója. Az elismerést dr. Cser-Palkovics András polgármester nyújtotta át, és fejezte ki köszönetét a város Önkormányzata és közössége nevében. Az eseményen részt vett Fehérvár címzetes főjegyzője és jelen voltak a város alpolgármesterei is.
2023.04.04. 16:48 |
„Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat kapott Katus István a Howmet-Köfém igazgatója

A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat évente egy alkalommal adományozza az Önkormányzat. A szakmájában elismert, köztiszteletben álló személyiség kaphatja, aki tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

A 2022-es esztendő díjazottja Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója, aki Székesfehérvár gazdasági fejlődésének előmozdítása érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként vette át az elismerést kedden délután a Városháza kistanácstermében.

Katus István a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Banki, majd rövid ideig tartó ARÉV-es munka után az alcoás karrierje 1999-ben, a Keréktermék Üzletágnál kezdődött, ahol három évig pénzügyi elemzőként dolgozott, majd a gyáregység európai pénzügyi és informatikai igazgatója lett. 2010-től magyarországi pénzügyi igazgató és az Európai Pénzügyi Szolgáltató Központ vezetője, majd 2013-tól pedig ő a Pénzügyi Szolgáltatások globális szakmai vezetője. Ebben a funkciójában irányította európai, valamint néhány észak-amerikai és pár ausztrál telephely számára nyújtott pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat a globális egységesítés jegyében. Ez a munkaköre bővült, egészült ki az ország- és vezérigazgatói feladatokkal 2015-ben. 2020-ban tulajdonosi döntés alapján az Arconic Magyarország kettévált, azóta a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető feladatait látja el.

Katus István hosszú évek óta segíti munkájával a cég, és ezen keresztül a város iparának fejlődését. Emellett elkötelezetten segíti a város oktatási, egészségügyi és sportéletét.

Székesfehérvár Önkormányzata, Közgyűlése és a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki köszönetét. Elismerően szólt arról a vállalatvezetői munkáról, melyet Katus István végez a város számára stratégiai jelentőségű cégnél, cégcsoportnál, felelősséget vállalva rengeteg emberért és munkahelyért. A Howmet-Köfém Kft. Székesfehérvár legnagyobb adófizetője, emellett kiemelkedő a társadalmi felelősségvállalási programja, az alapítványi struktúrája és a mecenatúrája – fogalmazott a polgármester.

A díjátadón jelen volt dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző és részt vettek Lehrner Zsolt, Mészáros Attila és Róth Péter alpolgármesterek is.

Gazdaság

 1. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.

  2023.09.25.
 2. Coop Rally Fehérvári megállóval – a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítik

  A COOP üzletlánc a korábbi évek hagyományait követve 17. alkalommal szervezte meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító COOP Rallyt. Az állomások között idén is szerepelt a székesfehérvári Alföldi Tej Kft., amely az elmúlt 20 évben kiemelkedő résztvevőjévé vált a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak.

  2023.09.14.
 3. Fehérvári sikerek az Euroskillsen

  Egy arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza a székesfehérvári fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságáról! A Gdanksban megrendezett Euroskills 2023 versenyen Nagy Dániel, a Vörösmarty Technikum volt diákja épületasztalos kategóriában lett a legjobb, míg Kovács Erik és Farkas Bálint, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói az ipari robotika versenyében második helyezést értek el.

  2023.09.11.
 4. Szczecinekbe szállítanak

  Az Electrobus Europe ügyvezető igazgatója Sipos Zoltán és a Lengyelország északnyugati részén fekvő Szczecinek város polgármestere Daniel Rak aláírásukkal erősítették meg az Ikarus győzelmét a város elektromos buszokra kiírt közbeszerzési tenderén.

  2023.08.31.