Székesfehérvár és Fejér vármegye fiatal vállalkozóit szeretnék segíteni

A tervek szerint idén több szakmai fórum és előadás is várja a megye fiatal vállalkozóit. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségénél bíznak abban, hogy egy pezsgő, a tagok számára kölcsönös előnyöket tartogató közösség épül rövid időn belül Székesfehérváron és a vármegyében.
2024.02.05. 08:21 |
Székesfehérvár és Fejér vármegye fiatal vállalkozóit szeretnék segíteni

„Azzal a hivatástudattal kezdtünk munkába az új évben, hogy a vármegye fiatal vállalkozóit összefogjuk, segítsük, képezzük. Olyan jellegű összejöveteleket, programokat szeretnénk szervezni elsősorban Székesfehérváron, amelyekből előnyt tudnak kovácsolni és sikeresebbé teszik őket a saját szakterületükön” – Tóth György, aki tavaly vette át a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) Fejér vármegyei elnöki posztját.

Mint mondta szeretnének a kezdő fiatal vállalkozóknak olyan hasznos tudást adni, akár pályázati folyamatokról, könyvelési és adózási szabályokról, vagy csak arról, hogy egyszerűbben tudják eladni termékeiket, szolgáltatásaikat. Ennek érdekében rendszeres programokat is indít a FIVOSZ, hol előadások, hol workshopok formájában.

Különféle előadásokat terveznek havi rendszerességgel olyan témákkal, mint például a közösségi kommunikáció "művészete", a vállalkozás fejlesztés vagy a fenntarthatóság. Szeretnének mini workshopokat is indítani, amelyek lehetőséget adnak a helyi fiatal vállalkozóknak megismerkedni egymással.

Céljuk, hogy összefogják a fiatal vállalkozókat, másrészről pedig minden olyan szükséges háttértámogatást megadni, amivel a saját szakterületükön sikeresek lehetnek.

Gazdaság

 1. A siker titka

  A siker titka - TDK Orientációs Délután címmel rendeztek programot hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Itt került sor a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére és az elkészített munkák bemutatására is. A díjátadót a TDK versenyzők és WordSkills helyezettek rövid élménybeszámolói követték.

  2024.06.10.
 2. Oktatással segít a Kyndryl

  A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóinak számítógépes ismereteit fejlesztik a Kyndryl Informatikai Szolgáltatóközpontjának székesfehérvári munkatársai. Az ingyenes programban a Kyndryl szakemberei önkéntes munkában Excel képzést nyújtanak a kórház HR és gazdasági területein dolgozóknak.

  2024.06.06.
 3. Testvérvárosi együttműködéssel nyert közvetlen uniós forrást Székesfehérvár

  Sikeres volt Székesfehérvár első közvetlen EU-s forrásra benyújtott pályázata. A testvérvárosok bevonásával megvalósuló pályázat a generációk közötti együttélést állítja a középpontba. A 2024 őszétől 2025 nyárig tartó időszakban 5 város (Gyulafehérvár, Kranj, Opole, Zadar és Székesfehérvár) valósít meg közös programokat a 38 055 eurós vissza nem térítendő támogatásból.

  2024.06.04.
 4. Szavazzon a fehérvári hotelre!

  A székesfehérvári Best Western Plus Lakeside Hotelt jelölték a szakma egyik legnagyobb elismerésére, a Business Excellence díjra a „legjobb vidéki business hotel” kategóriában. A hotelre a fehérváriak is szavazhatnak a https://business-excellence.hu/kozonsegszavazas/ oldalon.

  2024.05.29.