Székesfehérvár és Fejér vármegye fiatal vállalkozóit szeretnék segíteni

A tervek szerint idén több szakmai fórum és előadás is várja a megye fiatal vállalkozóit. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségénél bíznak abban, hogy egy pezsgő, a tagok számára kölcsönös előnyöket tartogató közösség épül rövid időn belül Székesfehérváron és a vármegyében.
2024.02.05. 08:21 |
Székesfehérvár és Fejér vármegye fiatal vállalkozóit szeretnék segíteni

„Azzal a hivatástudattal kezdtünk munkába az új évben, hogy a vármegye fiatal vállalkozóit összefogjuk, segítsük, képezzük. Olyan jellegű összejöveteleket, programokat szeretnénk szervezni elsősorban Székesfehérváron, amelyekből előnyt tudnak kovácsolni és sikeresebbé teszik őket a saját szakterületükön” – Tóth György, aki tavaly vette át a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) Fejér vármegyei elnöki posztját.

Mint mondta szeretnének a kezdő fiatal vállalkozóknak olyan hasznos tudást adni, akár pályázati folyamatokról, könyvelési és adózási szabályokról, vagy csak arról, hogy egyszerűbben tudják eladni termékeiket, szolgáltatásaikat. Ennek érdekében rendszeres programokat is indít a FIVOSZ, hol előadások, hol workshopok formájában.

Különféle előadásokat terveznek havi rendszerességgel olyan témákkal, mint például a közösségi kommunikáció "művészete", a vállalkozás fejlesztés vagy a fenntarthatóság. Szeretnének mini workshopokat is indítani, amelyek lehetőséget adnak a helyi fiatal vállalkozóknak megismerkedni egymással.

Céljuk, hogy összefogják a fiatal vállalkozókat, másrészről pedig minden olyan szükséges háttértámogatást megadni, amivel a saját szakterületükön sikeresek lehetnek.

Gazdaság

 1. Válaszd a szakképzést!

  A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.

  2024.02.18.
 2. Stabilitás, biztonság és fejlődés

  Székesfehérvár Közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta a város 2024. évi költségvetését. A büdzsé stabil, biztonságos működéssel és városüzemeltetéssel, állami és helyi forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, jelentős önkormányzati intézményi béremelésekkel és komoly tartalékképzéssel számol adósságállomány és hitelfelvétel nélkül.

  2024.02.15.
 3. Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar online tájékoztatót szervez a Székesfehérváron 2024. szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztés mesterszak bemutatására február 8-án csütörtökön 17.00 óra kor, csatlakozni ezen a linken lehet. 

  2024.02.08.
 4. Hétfőig várják a kiállítók jelentkezését

  Második alkalommal szervez állásbörzét az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. Székesfehérváron. A március 12-i esemény célja: segítséget nyújtani a munkaadóknak, hogy megtalálják leendő munkavállalóikat. A szervezők várják azon cégek, vállalatok jelentkezését, akik szívesen találkoznak és bemutatják a tehetséges egyetemistáknak profiljukat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kampuszán rendezett tavaszi eseményen. A jelentkezési és anyagleadási határidő: február 12. hétfő.

  2024.02.07.