Székesfehérvár, a sportok városa - falfestőverseny volt a Széna téri iskolában

Új tornacsarnoka külső falának díszítésére hirdetett falfestő versenyt a Széna Téri Általános Iskola. A „Székesfehérvár, a sportok városa” címet viselő versenyen nyolc általános iskola 3-4 fős csapatai mérték össze művészi tudásukat a sportos témájú alkotások megvalósításával, a győztes a Tóvárosi Általános Iskola csapata lett.
2018.10.06. 10:46 |

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a „Székesfehérvár, a sportok városa” címmel megrendezett versenyt.

Az idén 80 éves Széna Téri Általános Iskola vezetőinek már a jubileum alkalmából megépített és átadott új tornacsarnok tervezésekor is megfordult a fejében az ötlet, hogy az épület falát a diákok festményei díszítsék, ugyanúgy, ahogy az az udvaron lévő garázsok falán is látható. A 2013-as „Kőbezárt emlékek” festőverseny után idén az iskola stílusosan a „Székesfehérvár, a sportok városa” címet adta idei versenyének, amelyre a városi általános iskolák piktorcsapatainak jelentkezését várták.

A nyolc meghatározó városi sportágat – az amerikai focit, az atlétikát, a futballt, a jégkorongot, a kézilabdát, a kosárlabdát, a röplabdát és a teniszt – ábrázoló festményeket a Bory Jenő, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Munkácsy Mihály, a Németh László, a Vasvári Pál, a Zentai Úti és a vendéglátó Széna Téri Általános Iskola 3-4 fős csapatai készítették el.

Minárikné Ambrus Magdolna, az intézmény nyugalmazott igazgatója, a falfestés és a verseny ötletgazdája a megnyitón elmondta, hogy már az épület tervezésénél a falfelületet úgy alakította ki a kivitelező, hogy alkalmas legyen a festmények elkészítésre. „Iskolánk alapítványa, a Tanulás, Művelődés, Sport Alapítvány karolta fel a kezdeményezést és biztosította a verseny infrastrukturális hátterét, Deák Lajosné önkormányzati képviselő segítségével pedig az intézmény megkereste a sportágak helyi képviselőit, hogy az eredményhirdetésen jelképesen vegyék át a sportágukhoz kapcsolódó képeket.” - tette hozzá az igazgató.

A verseny részleteit Szepesvári Zsoltné igazgatóhelyettes ismertette. Elmondta, hogy a pályázó iskolák feladata sportolók sziluettjeinek megfestése volt. A csapatok között a témául szolgáló sportágat a szervezők osztották ki, ezen belül a festőcsapat szabad kezet kapott az ábrázolásban. A megvalósításra reggel 10 órától 14.30-ig volt lehetőségük az iskolásoknak, az elkészült munkákat ezután szakmai zsűri osztályozta. Ezt Schrenk Rita, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rajztanára, Minárikné Ambrus Magdolna, nyugalmazott igazgató, Varróné Vízvári Adrienn rajztanár és Deák Lajosné önkormányzati képviselő alkotta. Kiemelte, az eredményhirdetés után a versenyről senki nem távozott üres kézzel, hiszen az iskola ajándékokkal készült a művészek és felkészítő tanáraik részére is.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ezzel a játékos, közös festéssel nemcsak a Széna Téri Általános Iskola diákjai érezhetik majd magukénak az új csarnokot, hanem a Diákolimpia helyszínéül szolgáló új létesítményhez már a városban máshol tanuló diákközösséget is jó élmények fogják fűzni.

Fehérvári színes

 1. Ritkaságok is várják a látogatókat hétvégén a XXV. Országos Díszmadár-kiállításon

  Színpompás norwich-kanári, nagytestű, törpe- és hullámos papagájok, pintyek, valamint nyuszik és tengerimalacok is láthatók lesznek augusztus 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete jubileumi, 25. alkalommal rendezi meg hagyományos kiállítását. A részletekről a szervezők tájékoztattak, szerdán, a Hiemer-házban.

  2019.08.21.
 2. Nyáresti Vigalom az Öreghegyi Közösségi Házban Buch Tiborral és a Horváth Duóval

  Augusztus 22-én Nyáresti Vigadalom kerül megrendezésre az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő eseményen fellép Horváth Elemér “Emi”, Buch Tibor és Horváth Péter. Jegyvásárlás a helyszínen lehetséges.

  2019.08.21.
 3. Pazar tűzijáték zárta az ünnepet a Palotavárosi tavaknál

  Szent István király ünnepe a hagyományoknak megfelelően idén is tűzijátékkal zárult a Palotavárosi tavaknál. A Királyi Napokat lezáró látványos show-t több ezren figyelték, az élménynek az időjárás is kedvezett.

  2019.08.20.
 4. Felvonulás és borlovag-avatás - kárpát-medencei borrendek találkoztak Fehérváron

  Ismét a Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján rendezték meg Magyarország és a Kárpát-medence egyik legnagyobb borrendi összejövetelét. A nagyszabású eseményre 32 delegáció 120 tagja érkezett a Noé-hegyi Szent István Borrend meghívására. A szakmai programokat követően délután fröccsszigeten kínálták a Városház téren sétálókat, majd Fő utcai felvonulással, színpadi programokkal és borlovag-avatással folytatódott az országos találkozó.

  2019.08.20.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek