Székesfehérvár, a sportok városa - falfestőverseny volt a Széna téri iskolában

Új tornacsarnoka külső falának díszítésére hirdetett falfestő versenyt a Széna Téri Általános Iskola. A „Székesfehérvár, a sportok városa” címet viselő versenyen nyolc általános iskola 3-4 fős csapatai mérték össze művészi tudásukat a sportos témájú alkotások megvalósításával, a győztes a Tóvárosi Általános Iskola csapata lett.
2018.10.06. 10:46 |

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a „Székesfehérvár, a sportok városa” címmel megrendezett versenyt.

Az idén 80 éves Széna Téri Általános Iskola vezetőinek már a jubileum alkalmából megépített és átadott új tornacsarnok tervezésekor is megfordult a fejében az ötlet, hogy az épület falát a diákok festményei díszítsék, ugyanúgy, ahogy az az udvaron lévő garázsok falán is látható. A 2013-as „Kőbezárt emlékek” festőverseny után idén az iskola stílusosan a „Székesfehérvár, a sportok városa” címet adta idei versenyének, amelyre a városi általános iskolák piktorcsapatainak jelentkezését várták.

A nyolc meghatározó városi sportágat – az amerikai focit, az atlétikát, a futballt, a jégkorongot, a kézilabdát, a kosárlabdát, a röplabdát és a teniszt – ábrázoló festményeket a Bory Jenő, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Munkácsy Mihály, a Németh László, a Vasvári Pál, a Zentai Úti és a vendéglátó Széna Téri Általános Iskola 3-4 fős csapatai készítették el.

Minárikné Ambrus Magdolna, az intézmény nyugalmazott igazgatója, a falfestés és a verseny ötletgazdája a megnyitón elmondta, hogy már az épület tervezésénél a falfelületet úgy alakította ki a kivitelező, hogy alkalmas legyen a festmények elkészítésre. „Iskolánk alapítványa, a Tanulás, Művelődés, Sport Alapítvány karolta fel a kezdeményezést és biztosította a verseny infrastrukturális hátterét, Deák Lajosné önkormányzati képviselő segítségével pedig az intézmény megkereste a sportágak helyi képviselőit, hogy az eredményhirdetésen jelképesen vegyék át a sportágukhoz kapcsolódó képeket.” - tette hozzá az igazgató.

A verseny részleteit Szepesvári Zsoltné igazgatóhelyettes ismertette. Elmondta, hogy a pályázó iskolák feladata sportolók sziluettjeinek megfestése volt. A csapatok között a témául szolgáló sportágat a szervezők osztották ki, ezen belül a festőcsapat szabad kezet kapott az ábrázolásban. A megvalósításra reggel 10 órától 14.30-ig volt lehetőségük az iskolásoknak, az elkészült munkákat ezután szakmai zsűri osztályozta. Ezt Schrenk Rita, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rajztanára, Minárikné Ambrus Magdolna, nyugalmazott igazgató, Varróné Vízvári Adrienn rajztanár és Deák Lajosné önkormányzati képviselő alkotta. Kiemelte, az eredményhirdetés után a versenyről senki nem távozott üres kézzel, hiszen az iskola ajándékokkal készült a művészek és felkészítő tanáraik részére is.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ezzel a játékos, közös festéssel nemcsak a Széna Téri Általános Iskola diákjai érezhetik majd magukénak az új csarnokot, hanem a Diákolimpia helyszínéül szolgáló új létesítményhez már a városban máshol tanuló diákközösséget is jó élmények fogják fűzni.

Fehérvári színes

 1. Az Idő Van zenekar unplugged koncertje szombaton a Nyolcas Műhely udvarán

  Július 4-én, szombaton 19:30 órától az Idő Van zenekar ad unplugged koncertet a Nyolcas Műhely udvarán. 17 órakor kapunyitás, az estét becsületkasszával lehet támogatni.

  2020.07.02.
 2. Megismételhetetlen retró hétvége a Balaton északi partján Fehérvárról induló vonatokkal

  Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye újból visszatér a Balaton északi partjára! A Székesfehérvár és Balatonfüred közötti fejlesztések – különösen a villamosítás – a következő években jelentősen át fogja alakítani a vonal arculatát, így számos helyen akár megismételhetetlen utazási és fényképezési lehetőségek várnak majd a résztvevőkre!

  2020.07.01.
 3. Virágözön - kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart

  Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. 

  2020.07.01.
 4. Szeptember 30-ig várja az óvodások és iskolások alkotásait az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

  Szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

  2020.07.01.
 1. Tűzoltók és közutasok közös „kosarazása” a barátság világnapján

  Ma van a barátság világnapja, ebből az alkalomból egy rendhagyó látogatásra hívta a Katasztrófavédelem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait, a székesfehérvári laktanyába.

  2020.06.30.
 2. Hogyan erősödjünk gyógynövényekkel? - Dr. Hajdu Zsanett, biológus online előadása

  Július 1-jén, szerdán 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár első, élő online előadása, amelyben Dr. Hajdu Zsanett, gyógynövényszakértő biológust hallhatják, aki az előadásban azt járja körbe, hogy ebben a különös helyzetben milyen módon készíthetjük fel szervezetünket a várható kihívásokra.

  2020.06.30.
 3. Taroltak a karamellás fagylaltok a fehérvári regionális elődöntőn

  Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato és a Füredi Fagyizó Passió-karamell, illetve Törökmézes vanília fagyija még mindig versenyben vannak azért, hogy 2020-ban elnyerjék az Év Fagylaltja címet – derült ki ma reggel a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett verseny első regionális elődöntőjén. 

  2020.06.30.
 4. Mesés kiskertek a fehérvári óvodákban - környezetük megóvására nevelik a kicsiket

  Idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt a „Mesés kiskertek” óvodásoknak kiírt kertépítő programja, amelyre 24 óvoda jelentkezett. Hogy a hagyomány ne szakadjon meg, Székesfehérvár polgármestere és a Városgondnokság minden intézménynek küldött dísz- és egynyári növényeket, amelyekkel hozzájárulnak az óvodai környezet szebbé tételéhez.

  2020.06.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2