Székesfehérvár, a sportok városa - falfestőverseny volt a Széna téri iskolában

Új tornacsarnoka külső falának díszítésére hirdetett falfestő versenyt a Széna Téri Általános Iskola. A „Székesfehérvár, a sportok városa” címet viselő versenyen nyolc általános iskola 3-4 fős csapatai mérték össze művészi tudásukat a sportos témájú alkotások megvalósításával, a győztes a Tóvárosi Általános Iskola csapata lett.
2018.10.06. 10:46 |

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a „Székesfehérvár, a sportok városa” címmel megrendezett versenyt.

Az idén 80 éves Széna Téri Általános Iskola vezetőinek már a jubileum alkalmából megépített és átadott új tornacsarnok tervezésekor is megfordult a fejében az ötlet, hogy az épület falát a diákok festményei díszítsék, ugyanúgy, ahogy az az udvaron lévő garázsok falán is látható. A 2013-as „Kőbezárt emlékek” festőverseny után idén az iskola stílusosan a „Székesfehérvár, a sportok városa” címet adta idei versenyének, amelyre a városi általános iskolák piktorcsapatainak jelentkezését várták.

A nyolc meghatározó városi sportágat – az amerikai focit, az atlétikát, a futballt, a jégkorongot, a kézilabdát, a kosárlabdát, a röplabdát és a teniszt – ábrázoló festményeket a Bory Jenő, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Munkácsy Mihály, a Németh László, a Vasvári Pál, a Zentai Úti és a vendéglátó Széna Téri Általános Iskola 3-4 fős csapatai készítették el.

Minárikné Ambrus Magdolna, az intézmény nyugalmazott igazgatója, a falfestés és a verseny ötletgazdája a megnyitón elmondta, hogy már az épület tervezésénél a falfelületet úgy alakította ki a kivitelező, hogy alkalmas legyen a festmények elkészítésre. „Iskolánk alapítványa, a Tanulás, Művelődés, Sport Alapítvány karolta fel a kezdeményezést és biztosította a verseny infrastrukturális hátterét, Deák Lajosné önkormányzati képviselő segítségével pedig az intézmény megkereste a sportágak helyi képviselőit, hogy az eredményhirdetésen jelképesen vegyék át a sportágukhoz kapcsolódó képeket.” - tette hozzá az igazgató.

A verseny részleteit Szepesvári Zsoltné igazgatóhelyettes ismertette. Elmondta, hogy a pályázó iskolák feladata sportolók sziluettjeinek megfestése volt. A csapatok között a témául szolgáló sportágat a szervezők osztották ki, ezen belül a festőcsapat szabad kezet kapott az ábrázolásban. A megvalósításra reggel 10 órától 14.30-ig volt lehetőségük az iskolásoknak, az elkészült munkákat ezután szakmai zsűri osztályozta. Ezt Schrenk Rita, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rajztanára, Minárikné Ambrus Magdolna, nyugalmazott igazgató, Varróné Vízvári Adrienn rajztanár és Deák Lajosné önkormányzati képviselő alkotta. Kiemelte, az eredményhirdetés után a versenyről senki nem távozott üres kézzel, hiszen az iskola ajándékokkal készült a művészek és felkészítő tanáraik részére is.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ezzel a játékos, közös festéssel nemcsak a Széna Téri Általános Iskola diákjai érezhetik majd magukénak az új csarnokot, hanem a Diákolimpia helyszínéül szolgáló új létesítményhez már a városban máshol tanuló diákközösséget is jó élmények fogják fűzni.

Fehérvári színes

 1. Borsófesztivál és egészségnap a Feketehegy-Szárazréten

  Az idei Borsófesztivál volt már az ötödik a közösségi központ a Feketehegy-Szárazréten a gasztroudvarában. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és A Szabadművelődés Háza közös programján bármilyen ételt lehetett főzni vagy sütni borsóból. A rendezvénnyel egyidőben tartották a városrészi egészségnapot, ahol ingyenes szűrővizsgálatokkal vártak minden korosztályt.

  2019.06.15.
 2. Élménymedencével, vizes játszótérrel és csúszdákkal vár a Városi Strand

  Szombaton reggel megnyitott a városi strand. A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

  2019.06.15.
 3. Helló nyár! - koncerttel érkezett a vakáció Székesfehérvárra

  A nyárral együtt a vakáció is megérkezett végre, a vakációval pedig a Helló, nyár! koncertje. A város ajándékaként idén a Margaret Island és DjErnôPiaf érkezett Fehérvárra. A Zichy színpad előtt több ezren voltak a pénteki ingyenes koncerten.

  2019.06.15.
 4. Holnap nyit a strand - csúszdák és vizes játszótér is várja a fehérváriakat

  Szombaton reggel nyit a városi strand. A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

  2019.06.14.
 1. Csaknem 12 kilós pontyot fogtak a Savanyú Emlékkupán

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a Savanyú Emlékkupa horgászversenyt a Red-Blue Devils futballszurkoló-csoport az elmúlt hétvégén. Kétfős csapatok szálltak versenybe a palotavárosi felső horgásztónál, ahol volt felnőtt és ifi kategória is.

  2019.06.13.
 2. Csodálatos élővilág a Sóstón - egyedülálló természeti csoda Székesfehérváron

  A Sóstó egy megmaradt oázis, amit sikerült megmenteni és tényleg működik, aminek a csodájára járnak a természetvédelmi szakemberek is. A Magyar Madártani Egyesület nemrégiben elkezdte felmérni, hogy pontosan hány faj található a Sóstón. A természetvédelmi terület rehabilitációja olyannyira jól sikerült, hogy Európa legnagyobb szerecsensirály költőhelye Székesfehérváron található. 

  2019.06.12.
 3. Kígyótortával és táncos flashmobbal zárta az évet a Németh László Általános Iskola

  A jubileumi év zárórendezvényére került sor szerdán a 40 éves Németh László Általános Iskolában, ahol kihirdették a városismereti verseny eredményét is. A nyári szünet előtt a diákokat édes meglepetés is várta egy kígyót formázó torta alakjában.

  2019.06.12.
 4. Alumíniumipari szakkör után nyári tábor - Váci-Arconic együttműködés

  Egy szakmai, a fiatalokat megszólító programot valósít meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az Arconic Alapítvány támogatásával. Céljuk, hogy nyitott, érdeklődő, különösen az alumíniumipar területén tájékozott diákok kerüljenek ki az iskolából. 

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek