Székely Norbert szerint júliustól már teljes kapacitással működik a fehérvári edzőközpont

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sportvilág kényszerszünete arra is lehetőséget biztosít számukra, hogy a másfél hónap múlva beinduló közös munka során a tervezettnél nagyobb változtatásokat hajtsanak végre.
2020.05.13. 17:21 |

A szakember az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában kiemelte: a járványügyi helyzet következtében semmiképp nem a régi munka indul majd újra a korlátozások könnyítésével, mert a jövőben minden kicsit más formában és helyzetben lesz, amihez nekik is alkalmazkodniuk kell.
"Az már korábban szinte biztossá vált, hogy törölni kell a nyári felkészülési mérkőzések sorát. Ebből adódóan nekünk a taktikai repertoárt is egy kicsit máshogy kellett elképzelni, máshogy kellett átgondolnunk, hiszen így sehol nem mutatjuk meg magunkat Európában. Ezért kicsit nagyobb változtatásra is van lehetőségünk. Ez persze lehet előny és hátrány is, novemberben majd meglátjuk" - utalt Székely Norbert a következő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésekre, köztük a továbbjutás szempontjából létfontosságú, Hollandia elleni találkozóra.

Az edző közölte: májusban még semmilyen programra nem készül a magyar szövetség, a felnőtt és az utánpótlás válogatottaknál június végén, július elején kezdődhet az összetartás. Hozzátette: miután törölték az idei korosztályos tornákat, a fiatalok esetében szakmailag már most arra koncentrálnak, hogyan tudják a következő évet "a lehető leggördülékenyebben felvezetni és építeni".

"Június 29-től kapnak zöld jelzést a válogatottak a közös munkára, így a következő pár hét még az arra való felkészülésről szól. Júliustól pedig a székesfehérvári edzőközpont teljes kapacitásával működik majd, reményeink szerint" - hangsúlyozta.

Székely Norbert kiemelte: a világjárvány szerinte nem rendezi át alapjaiban a sportági erőviszonyokat, Európában és Magyarországon az eddigiekhez képest csupán kisebb változások lesznek majd az elkövetkezendő egy-két évben.

"Talán idehaza a külföldi játékosok szerepe kicsit vissza fog esni, és ezzel most egyben a saját vágyaimat is megfogalmaztam. Ezzel együtt viszont felértékelődik a magyar kosarasok szerepe" - mondta. Hozzátette: a klubok a jelenlegi helyzetben is becsületesen terveznek a közeljövőre, de inkább egy, mintsem két vagy akár több évre. Meglátása szerint az egyesületeknek nagyon sok nehézséggel kell majd megküzdeniük, elsősorban gazdasági szempontból.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak