Hosszabbításban nyert kulcsfontosságú meccset Szegeden az Alba Fehérvár

A hozzá hasonlóan középházba kerülésért küzdő Szegedhez látogatott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. Jól kezdtek a fehérváriak, tíz fölött is volt az előnyük, de a rendkívül kosárszegény első félidő végére majdnem utolárte őket a Szeged. A későbbiekben is nagyon kevés pontot szereztek a csapatok, jellemző, hogy végül hosszabbítással együtt sem érte el a nyolcvanat az Alba, de épp a ráadás öt percben volt a legeredményesebb és nyert.
2019.02.08. 20:16 |

A közvetlen rivális Szeged otthonában jól védekezve kezdett az Alba, négy perc alatt csak két pontot engedélyezett a hazaiaknak, miközben Filipovics és Freeman kosaraival elhúzott. 14-3-ra is vezettek a fehérváriak, de az első negyed második felében ők sem nagyon találték az utat a gyűrűig, így végül pontszegény tíz perc után héttel vezettek. A második negyed elején Cabezas triplát dobott, majd Keller is betalált, sokáig azonban nem sikerült tartani a nagyobb előnyt. Az ex-fehérvári Juhos kezdte közelebb csalni a Szegedet, centerként, ahogy tőle megszoktuk, kintről is jól célzott, így aztán a félidő utolsó öt percében csak hat pontot jegyző Alba előnye vészesen fogyott. Freeman tett róla, hogy ne fogyjon el teljesen, a szünetben 32-29-re vezettek Jesus Ramirez tanítványai. Az eredmény mutatja, hogy nem volt egy látványos, közönségszórakoztató meccs.

A második félidő elején Zeno és Cabezas is kintről köszönt be, kicsit megint szellősebb lett az állás. Az eladott labdák azonban nem segítettek, már tizenháromnál járt ekkor az Alba… A spanyol irányító újabb hármasa nagyon kellett, mert már csak eggyel vezettek a fehérváriak, majd Freeman is jó szériát kapott el. De a hullámzás benne maradt a meccsben, hiába volt kilenc az előny, utána az egész harmadik negyedben már csak két pontot szerzett az Alba és Kerpel-Fronius vezérletével a negyed végére majdnem kiegyenlítettek a hazaiak. A negyedik elején pedig először a meccsen vezettek is, persze Juhos kosarával. Nagyon egyforma volt a két csapat, sok rossz megoldás követte a jókat és felváltva vezettek. Az utolsó perc elején Krapic büntetőjével a Szeged állt jobban, Zeno azonban egy triplával fordított. Tizenkét másodperc volt vissza, amikor újabb büntetőkhöz jutott a hazai csapat, de Kerpel-Fronius is csak egyet értékesített. Időkérés után maradt egy dobása az Albának, Cabezas azonban kihagyta, így hosszabbítás következett.

Ezt jól kezdte az Alba, Zeno két hármast is helyre küldött, hattal vezetett a csapat. Másfél perccel a hosszabbítás vége előtt Freeman is jól célzott, úgy tűnt, célba érhet az Alba (65-72). Három és fél perc alatt annyi pontot szerzett a fehér vári együttes, mint az egész negyedik negyedben, így aztán mondhatjuk, hogy a legfontosabb pillanatban játszott a legkoncentráltabban. Ezzel pedig meg tudta nyerni ezt a kulcsfontosságú meccset.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 68-78 (10-17, 19-15, 18-16, 14-13, 7-17) hosszabbítás után

Alba: Tóth P. 3, Freeman 23/6, Filipovics 9, Lóránt 9, Heath 2. Csere: Cabezas 11/9, Zeno 19/12, Keller I. 2, Bullock.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak