Hosszabbításban nyert kulcsfontosságú meccset Szegeden az Alba Fehérvár

A hozzá hasonlóan középházba kerülésért küzdő Szegedhez látogatott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. Jól kezdtek a fehérváriak, tíz fölött is volt az előnyük, de a rendkívül kosárszegény első félidő végére majdnem utolárte őket a Szeged. A későbbiekben is nagyon kevés pontot szereztek a csapatok, jellemző, hogy végül hosszabbítással együtt sem érte el a nyolcvanat az Alba, de épp a ráadás öt percben volt a legeredményesebb és nyert.
2019.02.08. 20:16 |

A közvetlen rivális Szeged otthonában jól védekezve kezdett az Alba, négy perc alatt csak két pontot engedélyezett a hazaiaknak, miközben Filipovics és Freeman kosaraival elhúzott. 14-3-ra is vezettek a fehérváriak, de az első negyed második felében ők sem nagyon találték az utat a gyűrűig, így végül pontszegény tíz perc után héttel vezettek. A második negyed elején Cabezas triplát dobott, majd Keller is betalált, sokáig azonban nem sikerült tartani a nagyobb előnyt. Az ex-fehérvári Juhos kezdte közelebb csalni a Szegedet, centerként, ahogy tőle megszoktuk, kintről is jól célzott, így aztán a félidő utolsó öt percében csak hat pontot jegyző Alba előnye vészesen fogyott. Freeman tett róla, hogy ne fogyjon el teljesen, a szünetben 32-29-re vezettek Jesus Ramirez tanítványai. Az eredmény mutatja, hogy nem volt egy látványos, közönségszórakoztató meccs.

A második félidő elején Zeno és Cabezas is kintről köszönt be, kicsit megint szellősebb lett az állás. Az eladott labdák azonban nem segítettek, már tizenháromnál járt ekkor az Alba… A spanyol irányító újabb hármasa nagyon kellett, mert már csak eggyel vezettek a fehérváriak, majd Freeman is jó szériát kapott el. De a hullámzás benne maradt a meccsben, hiába volt kilenc az előny, utána az egész harmadik negyedben már csak két pontot szerzett az Alba és Kerpel-Fronius vezérletével a negyed végére majdnem kiegyenlítettek a hazaiak. A negyedik elején pedig először a meccsen vezettek is, persze Juhos kosarával. Nagyon egyforma volt a két csapat, sok rossz megoldás követte a jókat és felváltva vezettek. Az utolsó perc elején Krapic büntetőjével a Szeged állt jobban, Zeno azonban egy triplával fordított. Tizenkét másodperc volt vissza, amikor újabb büntetőkhöz jutott a hazai csapat, de Kerpel-Fronius is csak egyet értékesített. Időkérés után maradt egy dobása az Albának, Cabezas azonban kihagyta, így hosszabbítás következett.

Ezt jól kezdte az Alba, Zeno két hármast is helyre küldött, hattal vezetett a csapat. Másfél perccel a hosszabbítás vége előtt Freeman is jól célzott, úgy tűnt, célba érhet az Alba (65-72). Három és fél perc alatt annyi pontot szerzett a fehér vári együttes, mint az egész negyedik negyedben, így aztán mondhatjuk, hogy a legfontosabb pillanatban játszott a legkoncentráltabban. Ezzel pedig meg tudta nyerni ezt a kulcsfontosságú meccset.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 68-78 (10-17, 19-15, 18-16, 14-13, 7-17) hosszabbítás után

Alba: Tóth P. 3, Freeman 23/6, Filipovics 9, Lóránt 9, Heath 2. Csere: Cabezas 11/9, Zeno 19/12, Keller I. 2, Bullock.

Sport

 1. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 2. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 3. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.
 4. Lénárt Péter ötödik helyen zárta az ökölvívók országos bajnokságát

  Idén is kiváló teljesítményt nyújtott, de tavalyi kiugró eredményét, az ezüstérmet nem tudta megismételni Lénárt Péter a felnőtt ökölvívók országos bajnokságán, Budapesten. A selejtezőben egyoldalú mérkőzésen diadalmaskodott, a négy közé jutásért vívott mérkőzésen - edzője, Turós Arnold szerint kiváló formát mutatva, nagyszerű ökölvívással - 3:2-es megosztott pontozásos vereséget szenvedett egy korábbi válogatott versenyzőtől.

  2019.12.05.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak