Századik véradónap a Székesfehérvár helyőrségben

Segítő karjukat nyújtották ismét a Székesfehérvár Helyőrségben szolgálatot teljesítő katonák és honvédelmi alkalmazottak a csütörtöki véradáson. 
2021.09.09. 14:32 |

Hosszú időre vezet vissza a Székesfehérvár Helyőrségben szervezett véradás, kezdte köszöntőjét Vokla János ezredes, helyőrségparancsnok. Mint mondta, a Fehérváron állomásozó katonai szervezetek, legyen az nemzetközi vagy hazai, az állományban szolgálatot teljesítők katonák, honvédelmi alkalmazottak segítik ezt az önkéntes tevékenységet. Méltatásában elhangzott, a móri születésű Grell Norbert sorkatonaként Tapolcán kapott katonai kiképzést és lett harckocsivezető. A kiképző zászlóaljnál teljesített szolgálatot, majd 19 évvel ezelőtt katonazenésznek jelentkezett az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred jogelődjéhez. Életében a katonai pálya és az önkéntes munka jól megfér egymás mellett. Jó példája annak, hogyan lehet a katonai szolgálatot és az egyéb társadalmi funkciókat egy időben, sikeresen betölteni. Vokla János köszönetet mondott az eddigi tevékénységéért, és hogy a jövőben se felejtse el a véradási időpontokat, egy díszes órát nyújtott át köszönetképpen.

Az eseményen ünnepélyes keretek között köszöntötték Grell Norbert főtörzsőrmestert, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáját, aki immár tizennegyedik éve önkéntesen szervezi meg az eseményt. A mai nap az általa szervezett 100. véradónap.

Grell Norbert főtörzsőrmester jó példája az önkéntességnek, hiszen hosszú ideje, közel 14 éve szervezi a helyőrségben a véradásokat, együttműködve a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat helyi képviselőivel. A mozgósításokat siker övezi: egy-egy ilyen alkalommal 100 fölötti a létszám, de volt már olyan eset, ez a legmagasabb szám eddig, hogy 170-en nyújtották segítő szándékkal karjukat.

Czövek János, a 30 éves Honvédszakszervezet nevében mondott köszönetet, majd Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Véradásszervező koordinátora méltatta a főtörzsőrmestert. Mint mondta, a honvédség komoly bázist jelent, a katonákra minden esetben számíthatnak. Az elmúlt másfél évtizedben több, mint tízezer vérvételi zsák telt meg az önkénteseknek köszönhetően.

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár